Agenda Constructiilor
Duminica, 29 Martie 2020
 
Home
EREN CONS a adoptat o strategie axata pe rentabilitate Imprimare Email
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Simona Ene 28 Dec 2012 08:39
Iulian Enache (32 de ani)
Functia/Firma: director general, Eren Cons;
Experienta profesionala: 8 ani in domeniul constructiilor.
 
Activitatea societatii Eren Cons (din Brasov) s-a desfasurat in conditii optime in 2012, rezultatele concretizandu-se prin majorarea cifrei de afaceri si extinderea portofoliului prin accesarea unor noi tipuri de lucrari. De asemenea, compania a efectuat investitii in vederea achizitiei de utilaje si echipamente ce au contribuit semnificativ la imbunatatirea operationala, in sensul abordarii unor noi tehnologii de executie, precum si in optimizarea sistemului de organizare la nivel intern. In conditiile date, pentru anul 2013 managementul firmei si-a propus continuarea trendului de dezvoltare, prin consolidarea pozitiei castigate anul acesta si mentinerea stabilitatii afacerilor, mai ales ca s-au anuntat in viitor o serie de investitii importante pe piata locala.
 
- Descrieti planul de actiune a societatii?
- Deoarece in aceasta perioada toate societatile se confrunta cu dificultati din cauza limitarii resurselor financiare si a activititatii economice restranse, am fost nevoiti sa abordam diferite strategii pentru contracararea efectelor recesiunii si a clientilor rau platnici. Astfel, desi multi operatori economici au procedat exact invers, noi ne-am concentrat asupra consolidarii echipei manageriale si pe motivarea personalului, astfel incat sa sporim nivelul de performanta si comunicare si, nu in ultimul rand, pe calitatea lucrarilor si competitivitatea firmei. Chiar daca - fireste - ne dorim sa ne dezvoltam de la un an la altul, suntem constienti de faptul ca, in contextul actual, premisele de expansiune sunt limitate, iar ritmul mult mai lent, astfel incat am luat decizia continuarii actiunilor demarate in acest an, respectiv de efectuare a investitiilor in utilaje / echipamente, concomitent cu diversificarea spectrului tipologiilor de lucrari abordate, in vederea mentinerii cifrei de afaceri si maximizarea profitabilitatii.       
 
- Ce obiective aveti in etapa de derulare?
- In prezent, executam lucrarile arhitecturale si de instalatii din cadrul proiectului de constructie a Bazinului de Inot Olimpic din Brasov, a carui finalizare este prevazuta pentru luna decembrie a.c. Tot in luna decembrie predam un obiectiv ce prevede realizarea partiala a unui gater amplasat in localitatea Intorsura Buzaului, aflat in prezent in etapa de executie a infrastructurii. Urmatorul proiect va fi inaugurat in luna martie 2013, in cadrul acestuia fiind prevazuta realizarea unei baze de insilozare in localitatea Amaru (din judetul Buzau), iar in luna aprilie a anului viitor vom finaliza edificarea unui hangar, aflat actualmente in etapa de configurare a elementelor arhitecturale. De asemenea, parcurgem faza de realizare a infrastructurii pentru constructia unui depozit frigorific amplasat in localitatea Ghimbav (din judetul Brasov), pe care il vom finaliza in luna decembrie 2013.
 
- Cum se defineste impactul concret al noii strategii asupra activitatii?
- In ceea ce priveste rezultatele cuantificabile, cifra de afaceri din 2012 va inregistra o crestere de aproximativ 15% fata de precedentele 12 luni, totalizand aproape 13 milioane de euro, pentru anul viitor fiind vizata mentinerea la un nivel similar a veniturilor, deoarece avem convingerea ca pe piata regionala exista premise favorabile pentru atingerea acestui obiectiv. Cu toate ca incertitudinea ce guverneaza intreaga situatie economica atat pe plan intern, cat si la nivel international ne ingreuneaza viziunea asupra perioadei viitoare, suntem convinsi ca o fiscalitate mai lejera, o legislatie a holdingului si a insolventei - care sa protejeze acele societati comerciale axate pe performanta si competitivitate -, dezvoltarea infrastructurii si atragerea mai multor investitii vor constitui premisele unei redresari a pietei de profil.
 
ACADTeraSteelCOVID-19ALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere