Agenda Constructiilor
Joi, 18 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - EREN CONS si-a propus un business de pana la 300 milioane lei pana in 2025
EREN CONS si-a propus un business de pana la 300 milioane lei pana in 2025
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 18 Iul 2024 06:20
Compania de constructii Eren Cons a incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri de 113 milioane de lei (circa 23 milioane de euro) si in acest an, pana la finalul lunii mai, businessul societatii a ajuns deja la 70 de milioane de lei. Obiectivul major pe termen mediu al companiei este a atinge afaceri anuale de 250-300 de milioane de lei in 2025, axandu-se pe antrepriza generala de cladiri industriale, cladiri publice si executia de structuri de beton armat monolit. 
Eren Cons a inceput sa construiasca in Romania in 2005, iar din 2009 executa, in calitate de antreprenor general, lucrari complexe, de mare anvergura si de orice tip - civile, industriale, comerciale, agricole, de energie verde sau speciale. Compania face parte din Eren Grup, alaturi de  Eren Montaj - ce executa structuri metalice, prefabricate din beton si montaj de invelitori (fatade si acoperis) si Eren Instal - specializata in instalatii termice, sanitare, ventilatii si instalatii exterioare.
Interviu cu Victor Manda, Manager Departament Vanzari - Tehnic - Ofertare la Eren Cons.

- Cum a evoluat activitatea de constructii in primele 6 luni din 2024 si cum credeti ca se va dezvolta aceasta pe termen scurt si mediu?
- Activitatea in constructii in primele 6 luni din 2024, din perspectiva proiectelor noi lansate, a fost in scadere, in special din cauza reducerii semnificative a numarului de investitii din domeniul rezidential. De asemenea, numarul proiectelor noi din sectorul industrial si comercial a fost si el redus. In plus, proiectele publice au fost blocate, partial, de alegerile locale din luna iunie. Pana la finalul lui 2024, estimam o crestere a numarului de proiecte noi lansate in domeniul investitiilor publice. In sectorul privat, lucrurile par sa stagneze. 
Perioada 2025-2027 este dificil de previzionat. Proiectele publice finantate din fonduri europene, precum si cele din zona de aparare vor inregistra o crestere. Investitiile finantate de la bugetul de stat cred ca vor avea probleme in urmatorii ani, din cauza datoriei publice a Romaniei care se situeaza la circa 50% din PIB, prag istoric din 1990 pana in zilele noastre. Domeniul industrial ar trebui, teoretic, sa se dezvolte, tinand cont de politicile economice ale UE, dar suntem sceptici referitor la aceasta posibilitate, in contextul razboiului din Ucraina. 

- Precizati nivelul cifrei de afaceri realizate de companie in 2023 si in primele luni din 2024 si estimati evolutia acesteia pentru intregul an in curs.
- Am incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri de 113 milioane lei. In 2024, avem contracte semnate cu o valoare totala de circa 260 de milioane de lei. Pana la finalul lunii mai 2024, am inregistrat o cifra de afaceri de 70 de milioane de lei. Preconizam ca pana la finele anului curent vom realiza 80% din cifra de afaceri contractata deja. 
 
 
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in aceasta perioada?
- Principalele proiecte la care lucram au ca obiect modernizarea infrastructurii din Garaj Brasov, constructia unei noi parcari supraetajate,e tip park & ride din cartierul Bartolomeu, din Brasov, extinderea capacitatii de productie a Vitesco Technologies Ghimbav si executia structurii de rezistenta pentru ansamblul Pajurei Residence, din Bucuresti. Portofoliul total de lucrari este de 260 de milioane de lei si ele acopera anul curent si primul trimestru din 2025.
Garajul din Brasov, proiect in valoare de 132 milioane de lei, il construim alaturi de IMSAT Cuadripol SA, Bog’Art, Logosol si Cuadripol SA. Obiectul contractului il constituie construirea unui ansamblu care include un garaj pentru 157 de autobuze si cladiri pentru asigurarea mentenantei parcului auto. Cladirile vor fi acoperite cu panouri fotovoltaice, iar fiecare loc de parcare va fi dotat cu statie de incarcare a autobuzelor. Pe acest santier am finalizat fundatia si lucram la 3 dintre cele 7 cladiri care trebuie edificate, respectiv garajul, statia de spalare a autobuzelor si cladirea administrativa.
In ceea ce priveste constructia parcarii din Bartolomeu, aceasta va fi construita in apropierea viitoarei Sali Polivalente si va avea 4 niveluri si peste 700 de locuri de parcare. Valoarea lucrarilor este de peste 85,6 de milioane de lei (fara TVA). Pe acest santier lucram alaturi de partenerii de la Capabil, Metal Hammer BAU, Termoprot, Logosol Rent, Hardinstal Consulting si Studio Art Construct. Parcarea va fi dotata cu 13 statii de incarcare a autoturismelor electrice, precum si cu un sistem de control acces auto automat, cu bariere, ce va facilita organizarea achitarii tarifelor de parcare si functionarea in siguranta a circulatiei, precum si un sistem de gestionare smart, cu afisaj electronic, pentru informarea rapida a utilizatorilor referitor la locurile de parcare disponibile. Totodata, va exista si un sistem de supraveghere video pentru evitarea eventualelor incidente. Peste parcare este propusa o terasa circulabila partial inierbata, amenajata ca spatiu verde, cu plante decorative, arbusti, banci din lemn si alei.

- Care sunt directiile de actiune viitoare, in vederea dezvoltarii companiei?
- In 2025 ne propunem sa stabilizam compania pentru a livra o cifra de afaceri de 250-300 de milioane de lei anual, axandu-ne pe 3 directii principale: antrepriza generala pentru cladiri industriale, antrepriza generala pentru cladiri - investitii publice si executia de structuri de beton armat monolit. Ne propunem sa crestem viteza si agilitatea proceselor interne, prin automatizare si digitalizare. De asemenea, avem in plan ca, folosind datele masurate si inregistrate digital, sa optimizam si sa specializam procesul tehnologic de executie in santier. O alta directie care ne preocupa este sa atragem parteneri externi pentru partea de proiectare, astfel incat sa ne asiguram ca proiectele livrate catre clientii nostri au cele mai bune solutii tehnice.

 
- Care sunt dificultatile si provocarile pe care le intampinati in activitate, in aceasta perioada?
- Provocarea principala a activitatii pe care o desfasuram ramane, in continuare, atragerea, motivarea si pastrarea de oameni de calitate in echipa. Consideram deosebit de importanta identificarea de angajati care sa aiba valori similare cu ale companiei, sa manifeste o atitudine corespunzatoare si sa demonstreze un potential de crestere. Practic, dezvoltarea continua a capitalului uman si motivarea permanenta a personalului reprezinta provocarea zilelor noastre si va asigura diferentierea acelor companii care vor pune accent pe elementele mentionate anterior. 

- Ce planuri aveti in directia digitalizarii/ automatizarii activitatii?
- La acest moment, compania este intr-un proces de digitalizare continuu, plecand de la vanzari-ofertare si terminand cu partea de raportare si business intelligence. Suntem constienti ca partea de digitalizare/ automatizare devine un organ vital in cadrul companiei, care este necesar sa caute continuu solutii de imbunatatire si de transformare, intr-o piata din ce in ce mai dinamica si supusa la schimbare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
EDIT-Structural
theda mar
noark
viarom
CDS
strabag nivel 1
quadratum
BogArt
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
konsent
SIGM
ness project
siniat
CONCEPT STRUCTURE
rigips
Ubitech
concelex
Arduro
SSAB
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander