Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - #Hashtagalek surprinde esenta arhitecturala a cladirilor Skanska din Romania si ECE
#Hashtagalek surprinde esenta arhitecturala a cladirilor Skanska din Romania si ECE
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 03 Mai 2023 16:05
Skanska, lider in dezvoltarea de cladiri de birouri pe piata din Europa Centrala si de Est (ECE), a colaborat cu fotograful si influencerul polonez Aleksander Małachowski, cunoscut sub numele de Hashtagalek, pentru a surprinde imagini de detaliu ale cladirilor de birouri din Romania, Cehia, Ungaria si Polonia.
Skanska se concentreaza puternic pe arhitectura si pe proiectarea cladirilor de birouri durabile, care nu sunt doar functionale si eficiente din punct de vedere energetic, ci si contribuie la starea de bine a chiriasilor avand, in acelasi timp, grija de mediului inconjurator. Cladirile de birouri Skanska sunt concepute pentru a crea un mediu de lucru sanatos si productiv, care incurajeaza creativitatea si lucrul in echipa, tocmai de aceea, aspectul estetic si de design este unul foarte important.
Stilul de fotografie distinctiv al lui Hashtagalek se caracterizeaza prin accentuarea modelelor si a compozitiei, artistul avand o atentie deosebita pentru detalii si o abilitate de a prezenta cladirile intr-un mod care le pune in valoare detaliile arhitectonice. Stilul sau fotografic este caracterizat prin linii curate, simetrie si minimalism, ceea ce completeaza perfect stilul vizual al brandului Skanska. Colaborarea a inceput in 2020, cu o sedinta foto a cinci proiecte poloneze dezvoltate de Skanska si a continuat in 2022 cu inca sapte cladiri din Cehia, Ungaria si Romania.
Rebranding-ul Skanska din noiembrie 2021 a adus o perspectiva proaspata asupra stilului vizual al brandului - o combinatie de lumina, compozitie, tonuri de culoare, adancime si motive vizuale atent alese. Este o directie bine gandita care creeaza un stil unic, particular si diferentiator, care se intrepatrunde cu stilului lui Hashtagalek, ceea ce l-a si facut un partener ideal pentru proiectul fotografic Skanska din ECE. 
 
 
Detalii memorabile. Equilibrium si Campus 6, cladiri impresionante
In cadrul proiectului, Hashtagalek a capturat multe detalii memorabile ale proiectelor de birouri Skanska din zona ECE.
In cladirea Equilibrium, a remarcat lumina naturala ce patrunde prin grilele hexagonale amplasate deasupra zonei de intrare, menite sa prezinte vizitatorilor continuitate spatiala si consistenta. Acestea fac parte dintr-un ansamblu complex de elemente pe care Hashtagalek le-a remarcat si inclus in fotografiile sale, precum: stalpii multicolori de pe terasa de la intrarea in cladirea Equilibrium 1, ceiling-hangerele in forme neregulate, de mari dimensiuni, din lobby, care creeaza o compozitie vizuala placuta cu rol de contrapondere la inaltimea impresionanta a receptiei. 
Pista de alergare de pe acoperisul cladirilor Campus 6.2 si 6.3 din Bucuresti a fost inca un detaliu pe care Hashtagalek l-a remarcat in vizita sa in Romania. Este prima pista atletica creata vreodata in Romania pe acoperisul unei cladiri de birouri. Inedita amenajare se afla la o inaltime de aproximativ 42 metri, are o lungime de 280m, doua benzi circulare, ofera o priveliste 360° asupra Bucurestiului iar pentru constructia ei s-au folosit 13 tone de tartan. In 2021 a fost data in folosinta si, un an mai tarziu, fotografiile lui Hashtagalek au surprins-o in toata frumusetea elementelor ei. 
 
 
Alte detalii interioare de design incluse in portofoliul vizual Campus au fost cele realizate de Andreea Toma (ATOMA), artist vizual roman, cunoscuta pentru lucrarile sale manifest vizibile in multe orase ale tarii. ATOMA a pictat peretii din receptia proiectului Campus 6.3 ca parte dintr-un demers menit sa inlocuiasca formulele standard de decorare a peretilor si sa promoveze o estetica moderna. Pentru realizarea muralului ATOMA a colaborat cu arhitectii si designerii Skanska pentru a cupla lucrarea artistica la bogatia semnificatilor pe care spatiul deja le avea: punct de intrare, loc din care urci nu doar la propriu ci si din punct de vedere al aspiratiilor, zona de acces intr-un mediu care inspira invatare continua si incredere in viitor. La final, pictura murala a Andreei s-a intalnit armonios cu arhitectura minimalista Skanska, valorificand resursele de lumina si volum ale spatiului si au format o atmosfera placuta de lucru. 
"Pictura pe care am realizat-o in receptia cladirii se conecteaza la toate functiile spatiului, implicand privitorul, aspiratiile si asteptarile sale. Arta murala ne ofera oportunitatea de a ne reconecta, nu numai cu arta, ci si unul cu celalalt si sper ca am obtinut acest efect la Campus 6", mentioneaza ATOMA.
 
 
In cazul ambelor cladiri din Bucuresti, tanarul fotograf polonez a surprins geometria detaliilor exterioare si interioare si efectul vizual pe care il genereaza suprapunerile de linii si perspective.
Equilibrium are detalii arhitecturale care il fac extrem de atractiv, inclusiv pentru proiecte artistice sau de media. De nenumarate ori am remarcat cum in gradina si in alte spatii exterioare ale complexului au loc sesiuni foto cu masini, interviuri TV sau sedinte foto de moda, mentioneaza Alexandra Bucur, project marketing & communication manager pentru divizia de dezvoltare comerciala Skanska pentru CEE. Stilul fotografic a lui Hashtagalek a capturat perfect esenta spatiilor pe care le cream si elementele lor de design unice. Este important sa aratam ca arhitectura are impact asupra noastra atat ca spatiu cat si ca stare de spirit. 
 
Birourile Skanska din ECE & Hashtagalek
In Praga Studios, Aleksander Małachowski a capturat un interior albastru-cenusiu cu un pian portocaliu, in timp ce Parkview, tot din Praga, l-a impresionat cu sticlariile sale mari si cu interiorul alb. In Budapesta, a fost impresionat de structura din lemn din tavanul Mill Park si de amenajarea fantastica a zonei din jurul cladirii, inclusiv de un mural urias pe cladirea Nordic Light.
Cand vorbim despre lucrarile lui Hashtagalek, nu putem uita de cel mai recent proiect fotografic al cladirii noastre de birouri P180 "transformata" intr-un faimos punct de reper din Varsovia - o forma inspirata de Palatul Stiintei si Culturii.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
CONCEPT STRUCTURE
konsent
ERBASU CONSTRUCT
siniat
theda mar
EDIT-Structural
BogArt
rigips
Arduro
MAKITA
CDS
noark
concelex
SIGM
Ubitech
SSAB
strabag nivel 1
leviatan
viarom
Acvatot 2019
quadratum

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander