Agenda Constructiilor
Sambata, 26 Octombrie 2024
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ING Service estimeaza o cifra de afaceri de cel putin 100 de milioane de lei, in 2024
ING Service estimeaza o cifra de afaceri de cel putin 100 de milioane de lei, in 2024
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 07 Aug 2024 06:25
Compania de constructii ING Service, din Miercurea Ciuc, specializata in proiectarea si executia de lucrari de infrastructura, a inregistrat o cifra de afaceri de circa 40 de milioane de lei in primele 6 luni ale acestui an, nivel sub cel realizat in aceeasi perioada din 2023. Pentru cea de a doua jumatate a anului in curs, Karoly Buzogany, directorul general al societatii de constructii, estimeaza un rulaj de circa 60 de milioane de lei, mizand, astfel, pe un business anual cumulat de aproximativ 100 de milioane de lei. ING Service a incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri de 120 de milioane de lei.
"Rezultatele mai slabe din aceasta perioada se datoreaza unui an dificil, marcat de oprirea sau amanarea unor investitii publice la finalul anului trecut, pentru limitarea deficitului bugetar. De asemenea, o problema permanenta este «jongleria» financiara a guvernelor care opresc platile catre finalul fiecarui an, incepand de prin luna octombrie, tot pentru a «diminua» deficitul bugetar. In ceea ce priveste infrastructura mare - drumuri expres, autostrazi -, care beneficiaza de finantari europene, cred ca in anii urmatori Romania va avea o dezvoltare spectaculoasa. Totusi, chiar si finantarile externe pot intarzia. De exemplu, sunt multiple licitatii publicate in SEAP cu clauza suspensiva, semnarea contractelor respective fiind conditionata de obtinerea finantarii. In aceasta situatie este si de exemplu si proiectul centurii municipiului Medias", a declarat Karoly Buzogany.
 
 
Potrivit managerului ING Service, pe langa incertitudinile legate de finantari, printre provocarile din sectorul de constructii se mentin lipsa fortei calificate de munca, subevaluarea lucrarilor de catre proiectanti si beneficiari, dar si mentinerea criteriului bazat pe pret la licitatii. "Desi criteriul actual este reprezentat de cea mai avantajoasa oferta din punct de vedere tehnico-economic, dupa acordarea termenului de garantie maxim de catre toti participantii la procedura, se ajunge tot la pretul cel mai scazut. De asemenea, tot in cazul proiectelor publice, lipsa de personal calificat a beneficiarilor, specializat in pregatirea si implementarea proiectelor, reprezinta o problema majora in derularea in termene si bugete a investitiilor", a adaugat Karoly Buzogany.
ING Service este o societate activa in domeniul constructiilor incepand din anul 2006, fiind specializata in executia de constructii de drumuri, utilitati publice, dar si industriale si civile. Pentru a deservi aceste linii de afaceri, compania a dezvoltat o infrastructura interna completa, care include extractia pietrisului, productia de piatra concasata, beton si asfalt, precum si un laborator propriu de analize si incercari in constructii. Societatea atrage tineri ingineri stagiari si ofera burse studentilor CFDP in vederea dezvoltarii zonei in care isi desfasoara activitatea.
In cei 18 de ani de activitate, ING Service a participat la peste 600 de proiecte, printre care se afla constructia unitatilor de productie industriale, modernizarea de strazi, drumuri si poduri, precum si constructia retelelor de apa si canalizare.
 
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
ELECTROGRUP
theda mar
viarom
Acvatot 2019
ness project
CDS
Arduro
quadratum
leviatan
DRS
Ubitech
rigips
SIGM
MAKITA
konsent
BogArt
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
noark
concelex

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<