Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - InteRo Property anunta investitii de 170 milioane euro in nordul Bucurestiului
InteRo Property anunta investitii de 170 milioane euro in nordul Bucurestiului
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 03 Apr 2024 10:45
InteRo Property Development, detinut de familia canadiana de investitori Topolinski, a primit autorizatia de constructie pentru proiectul rezidential de lux Smart Home, Pajurei 3 Residence, urmand sa demareze lucrarile in urmatoarele saptamani. Dezvoltatorul asteapta, de asemenea, sa primeasca in urmatoarele luni si autorizatia de constructie pentru SunLight Residence, un proiect rezidential nZEB ce promite investitorilor randamente atractive la inchiriere.
In paralel, InteRo Property Development va finaliza curand si achizitia unui teren de 4,5 hectare din zona Otopeni, care are si PUZ. Aici va fi dezvoltat in urmatorii ani MoonLight Meadows, un proiectul rezidential de anvergura cu peste 400 de apartamente, valoarea investitiei fiind estimata la peste 80 de milioane de euro.
Cele trei proiecte reprezinta o investitie totala de peste 170 de milioane de euro in zona de nord a Capitalei.
Michael Topolinski III, Fondator InteRo Property Development, spune: „Este un moment bun pentru constructii, deoarece costurile sunt mai controlate, iar imobiliarele raman o investitie solida pe o piata in curs de maturizare cum este Romania. In perioade dificile, proiectele de calitate castiga teren. Cumparatorii au o abordare mult mai pragmatica fata de investitiile pe care le fac pe termen lung, cautand cea mai buna valoare de achizitie. De-a lungul anilor, ne-am consolidat reputatia ca dezvoltam proiecte de calitate, cu design eficient si inovator, ce genereaza randamente atractive de doua cifre. Baza noastra de investitori s-a extins in mod constant, cu fluxuri de capital din intreaga lume. Deja am vandut aproximativ 20% din unitatile locative prevazute in Pajurei 3 Residence (30 de apartamente) si aproximativ un sfert din cele din SunLight Residence (48 de apartamente). Interesul investitorilor este ridicat si avem incredere ca echipa noastra de vanzari va fi foarte ocupata pe parcursul anului”. 
Razvan Nica, Managing Partner BuildGreen si arhitectul coordonator pentru certificarea BREEAM Excellent, spune: „Derulam procesul de certificare BREEAM pentru proiectul Pajurei 3 Residence si suntem increzatori ca vom indeplini standardele necesare pentru obtinerea certificarii BREEAM Excellent, printr-o abordare dedicata si atentia deosebita acordata elementelor de sustenabilitate. Constructiile ecologice nu mai sunt optionale, ci devin treptat o cerinta esentiala pentru dezvoltarile rezidentiale moderne, aducand beneficii tangibile in ceea ce priveste eficienta energetica, responsabilitatea fata de mediu si sustenabilitatea”.
 
 
Ashton Topolinski, Partener, Director Marketing & Branding si Sustainability Lead in cadrul InteRo Property Development, adauga: „Strategia noastra de dezvoltare se concentreaza pe proiecte care genereaza valoare pentru economia bucuresteana, cresc nivelul de trai al rezidentilor si sunt atractive pentru investitori. Ne aliniem la Strategia Romaniei de Dezvoltare Durabila 2030 prin crearea de comunitati frumoase, care sunt eficiente din punct de vedere energetic prin utilizarea surselor regenerabile. Pajurei 3 Residence este un proiect nZEB, in curs de certificare BREEAM Excellent, care ofera apartamente echipate standard cu pachetul complet de caracteristici Smart Home. Prin standardul BREEAM Excellent, rezidentii au acces, printre altele, la statii de incarcare electrica, sisteme de gestionare a utilitatilor cu costuri reduse prin utilizarea energiei solare, sisteme de ventilatie ce reduc poluarea din aer. Functiile Smart Home – precum camerele de securitate la intrarea in cladire si la usa apartamentului, citirea contorului de utilitati, gestionarea sistemelor de iluminat, incalzire si racire - pot fi accesate printr-o aplicatie. SunLight Residence este un proiect cu emisii de carbon aproape zero, cu 125 de panouri solare, fatada ventilata, incalzire prin pardoseala, apartamente spatioase cu terase generoase, spatii verzi in aer liber si un parc pentru copii”.
Cu o valoare estimata a investitiei de 65 de milioane de euro, Pajurei 3 Residence este primul proiect de lux din Pajura, Bucurestii Noi. Proiectul poate genera investitorilor un randament mediu la inchiriere de aproximativ 7% (luand in considerare toate nivelurile de pret).
Complexul, aflat la 3 minute de mers pe jos de statia de metrou Jiului si in inima zonei Bucurestii Noi, va cuprinde 160 de unitati locative de lux, inclusiv penthouse-uri cu 3 si 4 camere, gradina privata pe acoperis, plus facilitati comune, cum ar fi un spatiu in aer liber, piscina cu zona de gratar, un centru de fitness, o sala de petreceri, English Courtyard, un loc de joaca pentru copii, parcuri pentru caini si un spatiu pentru proiectii de film.
Prin intermediul platformei digitale InteRoVerse, clientii pot vizita apartamentele din Pajurei 3 Residence, printr-o experienta virtuala exclusivista oferita de primul showroom imobiliar hi-tech lansat in Romania. 
 
 
Cu o investitie estimata de 25 milioane de euro, SunLight Residence va fi un complex dedicat clasei de mijloc si investitorilor care cauta randamente ridicate. Cumparatorii se pot astepta la un randament de inchiriere de aproximativ 7% (la nivelul al treilea pret) si la o rentabilitate estimata de 30%-40% din valoarea apartamentului, in cativa ani.
SunLight Residence va avea 5 blocuri cu 180 de apartamente spatioase (2, 3 si 4 camere cu gradini de apartament de peste 100 mp), un loc de joaca pentru copii, spatii verzi, spatii pentru biciclete, precum si 360 de locuri de parcare. Acest proiect rezidential situat la marginea orasului Pipera este proiectat sa genereze aproape zero emisii (nZEB), cu costuri de utilitati foarte mici, avand in vedere ca 30% din energia regenerabila va fi produsa de 125 de panouri solare amplasate pe acoperisul cladirilor. In plus, toate apartamentele vor avea incalzire prin pardoseala, ceea ce va genera confort sporit locatarilor.
Proiectul are PUZ si va obtine autorizatia de constructie in urmatoarele luni. Situat intr-o zona cu dezvoltare rapida din afara Bucurestiului, SunLight Residence are acces usor la Baneasa Shopping City, Cosmopolis Retail Park si American International School of Bucharest, si este la o mica distanta de mers cu masina de zonele de nord ale Capitale (Aviatiei si Obor). Avand acces usor la autostrada DNCB din apropiere si viitoarea statie de metrou Otopeni, la doar 15 minute de mers cu masina, locatarii complexului vor avea acces facil spre oras.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
Acvatot 2019
viarom
CDS
theda mar
rigips
MAKITA
strabag nivel 1
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
ness project
konsent
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
concelex
noark
leviatan
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander