Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - JLL (Global Vision): Globalworth va extinde proiectul logistic din Constanta in 2021
JLL (Global Vision): Globalworth va extinde proiectul logistic din Constanta in 2021
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 20 Oct 2020 15:08
Maracana, cu activitati in domeniul transporturilor, depozitarii, logisticii si distributiei, a inchiriat 4.100 de metri patrati de spatii logistice in Ploiesti si in Constanta, tranzactii in care a fost reprezentat de compania de servicii imobiliare JLL. Tranzactia din Constanta vine dupa o perioada indelungata in care zona a fost ocolita de dezvoltatorii de logistica si industriali institutionali si de chiriasi.
La Ploiesti, compania a inchiriat 1.800 de metri patrati in proiectul dezvoltat de Alinso, in timp ce la Constanta, suprafata contractata este de 2.300 metri patrati, in proiectul mixed-use Constanta Business Park dezvoltat de Global Vision si de Globalworth, in imediata proximitate a portului Constanta.
Cele doua noi proiecte vor creste capacitatea logistica a companiei, care detine la Timisoara un proiect de 5.000 mp, proprietate proprie, si un altul la Cluj, de 7.500 mp inchiriat in luna aprilie a acestui an.
Tranzactiile reflecta evolutia pietei din ultima perioada, firmele de logistica, impreuna cu cele de retail si FMCG fiind cei mai activi chiriasi.
”Piata de logistica a continuat si in acest an sa isi pastreze atractivitatea si ne bucuram ca am contribuit si noi prin aceste tranzactii la mentinerea ritmului sustinut de dezvoltare a sectorului. Inchiderea cu succes a acestor doua contracte s-a datorat pe de o parte colaborarii foarte bune cu Maracana, care s-a concretizat in gasirea celor mai bune solutii pentru extinderea activitatii, si pe de alta parte, proprietarilor celor doua parcuri industriale, care au oferit spatiile potrivite nevoilor clientului nostru”, a declarat Ionut Grigoras, consultant Industrial Department JLL Romania.
In prima jumatate a anului, cererea de spatii industriale si de logistica a ajuns la aproape 270.000 metri patrati, in crestere usoara fata de intervalul similar din 2019 (260.000 metri patrati).
“La Constanta am trecut de gradul de inchiriere de 50% si pana la finalul anului vom avea prima faza a proiectului complet ocupata. Suntem bucurosi ca reusim, cu acest proiect de pionierat logistic si industrial in zona Constanta –pionierat pentru depozitele moderne, de clasa A, in aceasta zona nevalorificata pana acum – sa atragem parteneriate de lunga durata, cu branduri cu traditie. Pregatim, alaturi de partenerul nostru Globalworth, lansarea lucrarilor celei de-a doua faze, pentru inceputul de an”, spune Serban Juverdeanu, Head of Development Global Vision.
Bucurestiul a atras cea mai mare parte din cererea de spatii industriale si logistice din tara, respectiv 32%, acesta fiind urmat de Timisoara, Craiova si Arad, cu aproape 20.000 de metri patrati tranzactionati.
”Constanta, un punct extrem de important pentru economia nationala, dar nevalorificat pe masura potentialului pana acum, reuseste in sfarsit sa fie pusa pe harta dezvoltarilor logistice, prin proiectul dezvoltat de Global Vision si Globalworth. Interesul pentru aceasta parte a tarii nu s-a lasat asteptat si suntem convinsi ca zona va continua sa atraga noi investitii de acest tip si implicit, nume noi de chiriasi. JLL a reusit inca o data, prin increderea acordata de clietii sai, sa identifice pentru acestia solutii de extindere si in zone care nu au fost anterior in vizorul investitorilor, asa cum a facut in Bacau sau Craiova. Vom vedea in perioada urmatoare si alte zone din tara care vor incepe usor, usor sa beneficieze de investitii logistice si industriale”, a declarat Mihai Escu, senior consultant Industrial Department JLL Romania.
Stocul de spatii logistice si industriale a ajuns la finele lunii iunie la 4,76 milioane de metri patrati la nivel national, in conditiile in care de la inceputul anului dezvoltatorii au livrat proiecte de circa 300.000 metri patrati. Pana la sfarsitul anului, mai sunt programate finalizarea a inca 300.000 metri patrati de spatii logistice si industriale la nivel national.
Din totalul de 4,76 milioane metri patrati, cele mai putine proiecte sunt dezvoltate in zona de Sud-Est, cu 38.300 metri patrati (adica sub 1% din stocul total).
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
ness project
noark
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
CDS
rigips
siniat
Ubitech
quadratum
concelex
theda mar
Acvatot 2019
viarom
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
leviatan

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander