Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - MULTINVEST construieste cea de-a doua cladire verde de birouri din Targu Mures
MULTINVEST construieste cea de-a doua cladire verde de birouri din Targu Mures
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 21 Sep 2015 13:30
Compania Multinvest - Targu Mures, specializata in executia lucrarilor de constructii verzi, a inregistrat o crestere de 63% a cifrei de afaceri din primele sase luni ale anului in curs, fata de aceeasi perioada din 2014, in contextul in care piata locala de profil se inscrie pe un trend ascendent, pentru prima data dupa recesiune. "Probabil ca acest ritm de evolutie nu se va pastra la acelasi nivel pana la sfarsitul lui 2015, dar oricum vom incheia acest an cu o crestere solida a cifrei de afaceri", a declarat ing. Gogoglák H. Zsolt, directorul executiv al companiei. Potrivit datelor disponibile pe portalul Ministerului Finantelor Publice, Multinvest a raportat in 2014 o cifra de afaceri neta de 19,9 milioane de lei, in crestere cu 352% fata de nivelul de 4,4 milioane de lei consemnat in 2013.
Societatea are un portofoliu de proiecte evaluat la circa 6 milioane de euro, printre cele mai importante obiective aflate in lucru fiind: constructia unui bazin de inot si polo in municipiul Focsani (aflat in etapa de proiectare, Multinvest fiind proiectant general, cu termen de finalizare stabilit in anul 2017), reabilitarea si extinderea statiilor de epurare din Vlahita (judetul Harghita) si Madaras (lucrare aflata in faza de proiectare a detaliilor de executie), reabilitarea Muzeului de Stiintele Naturii din Targu Mures (aflat in stadiul elaborarii studiului de fezabilitate, cu termen de finalizare a proiectului in 2018), servicii de proiectare pentru reparatiile necesare la Palatul Apollo, din Targu Mures (cu finalizare in 2016) etc. De asemenea, compania Multinvest asigura servicii de proiectare si antreprenoriat general, printre proiectele cele mai importante aflandu-se un nou centru comercial in Targu Mures, pe o suprafata de 7.300 mp, al carei termen de finalizare este stabilit pentru luna noiembrie 2015.
"Cred ca piata constructiilor trebuie sa cunoasca si sa adopte ca prioritara tendinta care se observa in multe alte industrii, referitoare la grija fata de mediu si protejarea resurselor naturale. In perioada 2011-2013, am derulat un proiect de edificare a unui imobil de birouri construit dupa standardele BREEAM, o «cladire verde» de birouri, un incubator de proiecte «verzi», folosind tehnologii inovatoare si responsabile fata de mediul inconjurator, fiind optiunea ideala pentru companiile care doresc sa-si desfasoare activitatea in zona de maxim interes al orasului. In prezent, lucram la cel de-al doilea proiect «verde», un nou centru de afaceri construit cu eficienta energetica remarcabila si impact redus asupra mediului, proiectat si realizat dupa standardele ce definesc «cladirile verzi» si care va fi certificat dupa sistemul englez BREEAM Excellent", a precizat ing. Gogol├ík H. Zsolt.
Referitor la dezvoltarea pietei locale a constructiilor, managerul este de parere ca tendinta ascendenta inregistrata pana acum pe piata se va mentine cel putin si in 2016. "Aceasta crestere va fi, insa, mai moderata, datorita prudentei investitorilor, finantatorilor si clientilor. De asemenea, evolutia va fi mai «organica», mai apropiata de ceea ce am numi cerere reala, cu o componenta «speculativa» diminuata fata de intervalul de crestere anterior", a mai spus directorul executiv al Multinvest.
***
Compania Multinvest este activa pe piata locala a constructiilor din anul 2002, fiind dezvoltatorul primei cladiri verzi de birouri de clasa A+, din Targu Mures, Multinvest Business Center (MBC). Societatea este specializata atat in proiectarea si executia lucrarilor de constructii, cat si in asigurarea de servicii generale de consultanta pentru constructii, in domeniul urbanismului si amenajarii teritoriului, precum si in managementul de proiect, property si facility management.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIMLiebher
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
leviatan
theda mar
rigips
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
top 500
strabag nivel 1
concelex
noark
top 500
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
top 500
Acvatot 2019
quadratum
viarom
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu