Agenda Constructiilor
Joi, 01 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - OCTAGON: Cladirile verzi - tendinta frumoasa, pentru care nimeni nu plateste
OCTAGON: Cladirile verzi - tendinta frumoasa, pentru care nimeni nu plateste
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 03 Mai 2016 11:25
Tendinta de a construi cladiri asa-numite «verzi» constituie un trend in domeniu care costa foarte mult, dar pentru care nimeni nu vrea sa plateasca, potrivit opiniei lui Alexandros Ignatiadis, CEO al Octagon Contracting & Engineering, societate specializata in antreprenoriat general si in executia de fundatii speciale. "Tendinta de a construi «verde» este frumoasa, dar costa. Reprezinta, in acelasi timp, o subventionare indirecta a viitorului, insa va mai dura timp pana la a ajunge la o situatie onesta in acest caz. Actualmente, tendinta este numai o «ipocrizie» a corporatiilor. Toate vor sa ocupe spatii «verzi», dar niciuna nu este dispusa sa plateasca pentru acestea", a declarat managerul Octagon in contextul unei conferinte de profil.
O alta problema ridicata de Alexandros Ignatiadis se refera la faptul ca aproape 90% din cerere este generata de companii straine, cladirile sunt dezvoltate in proportie covarsitoare de investitori straini, in timp ce societatile autohtone de constructii sunt decapitalizate, cei mai mari contractori fiind tot firme multinationale. "Sectorul constructiilor, in integralitatea sa, nu are o componenta indigena, iar dezvoltatorii locali nu au posibilitatea de capitalizare. Ar fi foarte important ca, din banii economisiti ai Romaniei, sa se dezvolte burse locale de capital, pentru a crea oportunitati la scara mai mica si pentru ca dezvoltatorii mai mici sa atraga finantare", a explicat directorul general al Octagon.
Mai mult, conform managerului, inca exista competitori pe piata de constructii care au tendinta sa fragmenteze proiecte si sa lucreze direct cu subcontractori. "Marii dezvoltatori au puterea de a impune preturi. Se pun presiuni foarte mari asupra constructorilor, context in care activitatea din sector ramane dependenta strict de pret, in detrimentul calitatii. In acest context, consider ca firmele de constructii trebuie clasificate pe criterii de performanta. O alta solutie ar fi reglementarea criteriilor pe baza carora o companie acceseaza sectorul de constructii. Nu poate avea oricine o firma de constructii", a mai spus reprezentantul Octagon.
***
Octagon este o companie romaneasca de constructii cu o experienta de peste un deceniu pe piata locala, o cifra anuala medie de afaceri de 10-12 milioane de euro si circa 200 de angajati. La jumatatea anului 2015, valoarea totala a portofoliului de contracte si comenzi ale companiei se plasa la aproximativ 35 milioane de euro, printre cele mai importante proiecte la care Octagon a lucrat in ultima perioada aflandu-se cladirile de birouri Hermes Business Campus, Orhideea Towers, precum si pasajul subteran de la Piata Presei Libere. 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimALLBIMCOVID-19elmas_1octVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
hilti
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere