Agenda Constructiilor
Marti, 16 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - One United Properties: 14 santiere si investitii de 1,5 miliarde euro, in 2023
One United Properties: 14 santiere si investitii de 1,5 miliarde euro, in 2023
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 10 Iul 2024 11:30
One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor si dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidentiale, de birouri si mixte de ultima generatie din Romania, publica cel de-al patrulea Raport voluntar de Sustenabilitate, pentru anul 2023. Raportul evidentiaza progresele companiei in domenii cheie ale sustenabilitatii si acopera aspecte de mediu, sociale si de guvernanta.
"Pe masura ce compania noastra se dezvolta, creste si numarul dezvoltarilor care transforma imaginea Bucurestiului. In 2023, One United Properties a finalizat 1.549 de unitati rezidentiale si comerciale, marcand cea mai mare livrare anuala de pana acum si depasind rezultatele din anii anteriori. In acelasi timp, compania noastra avea 4.281 de unitati in curs de dezvoltare activa, consolidandu-ne pozitia de lider in dezvoltarile sustenabile din Romania. Pe parcusul anului trecut, operatiunile noastre s-au desfasurat pe 14 santiere de constructii, inclusiv pentru restaurarea fostei Fabrici Ford, acum One Gallery, si pentru Casa Braikoff, care va fi inaugurata in curand ca One Athénée, ambele fiind planificate pentru livrare in 2025. A fost un an de referinta in ceea ce priveste dezvoltarea, dar la fel de important a fost si progresul nostru in masurarea impactului ESG. In acest context, suntem mai dedicati ca niciodata sa oferim o imagine de ansamblu transparenta a operatiunilor, resurselor si obiectivelor noastre privind actiunile ESG. Acest devotament puternic subliniaza rolul nostru nu doar ca dezvoltatori, ci si ca pionieri ai dezvoltarii sustenabile si responsabile, construind un viitor mai bun pentru Bucuresti si nu numai”, a declarat Victor Capitanu, co-CEO One United Properties.
Operatiunile One United Properties s-au extins semnificativ in 2023, valoarea dezvoltarilor in constructie depasind 1,5 miliarde de euro, iar suprafata totala aflata in constructie ajungand la aproape 900.000 mp. Peste 21.000 de profesionisti au contribuit la aceste dezvoltari, subliniind impactul companiei asupra economiei locale. In consecinta, One United Properties a avansat in 2023 in politicile sociale, inregistrand o crestere de aproape 35% a remuneratiei medii a angajatilor, o reducere cu 34% a raportului dintre cea mai mare remuneratie anuala si cea medie si o imbunatatire cu 9% a diferentei de remuneratie intre femei si barbati, care se situeaza acum la 0,86 la nivelul intregii forte de munca. Mai mult, compania a introdus un salariu minim de 1.000 de euro pentru absolventii de universitate care detin pozitii cu norma intreaga. Rata de plecare a angajatilor a scazut de la 18% in 2022 la 12% in 2023, subliniind un mediu de lucru stabil si favorabil.
In privinta proiectelor cheie, in 2023, One United Properties a realizat progrese semnificative in imbunatatirea infrastructurii educationale pentru comunitate. In mod special, compania a pus la dispozitie gratuit o facilitate sigura si moderna pentru scoala primara publica I.G. Duca, a carei cladire prezenta un risc seismic de gradul doi. Aceasta initiativa, derulata in cadrul One Cotroceni Park, a permis copiilor sa studieze intr-un mediu sigur, exemplificand angajamentul fata de parteneriatele public-privat cu impact, care aduc beneficii atat chiriasilor, cat si comunitatilor invecinate. De asemenea, compania s-a angajat sa investeasca inca 6 milioane de euro in construirea unor facilitati educationale de ultima generatie de care vor beneficia locuitorii din One Lake District, One Lake Club si One High District.
Un alt aspect important al angajamentului privind regenerarea urbana este portofoliul de restaurari al companiei, care include redobandirea grandorii a patru cladiri anterior abandonate, care vor fi reintroduse in circuitul public ca One Gallery, One Athénée, Mondrian Bucuresti si One Downtown. Valoarea totala a acestui portofoliu a crescut la 260 de milioane de euro, marcand cea mai semnificativa investitie din sectorul privat din Romania dedicata restaurarii monumentelor istorice si industriale.
Portofoliul de inchirieri a inregistrat, de asemenea, o crestere a activitatii. La sfarsitul anului 2023, One Tower si One Victoriei Plaza aveau un grad de ocupare integral, in timp ce One Cotroceni Park 1 si One Cotroceni Park 2 au atins niveluri de inchiriere de 88%, respectiv 75%. Aceasta crestere a gradului de ocupare reflecta o cerere puternica pentru spatii de lucru sustenabile si de inalta calitate, pentru care compania One United Properties este recunoscuta. Cele patru dezvoltari de birouri ale One United Properties gazduiesc in prezent aproape 10.000 de angajati, cu un venit generat de filialele locale ale chiriasilor estimat la 3 miliarde de euro. Aceste dezvoltari au creat, de asemenea, aproximativ 2.100 de noi locuri de munca, consolidand reputatia Bucurestiului de centru pentru companii internationale precum Siemens Energy, Ford, Stripe si Bluetweak.
"Demersurile in sfera sustenabilitatii sunt esentiale pentru misiunea noastra. In 2023, am continuat sa implementam noi politici si proceduri care ne fac raportarea si mai riguroasa. Prin urmarirea principalilor indicatori cheie de performanta in ceea ce priveste aspectele de mediu, sociale si de guvernanta, ne-am asigurat ca initiativele noastre sunt masurabile si cu impact. Inovatia pe care o aducem in dezvoltarea produselor a inregistrat, de asemenea, progrese semnificative. Ca urmare a campaniilor de informare pe care le-am desfasurat in ultimii ani, care au evidentiat beneficiile sistemelor de incalzire si racire prin schimb geotermal, in 2023 am inregistrat pre-vanzari semnificative la One Lake Club, One Lake District si One High District, reflectand interesul in crestere al clientilor pentru o viata sustenabila. Continuand pe aceasta directie, am fost incantati sa semnam anul trecut un acord istoric cu Infineon Technologies pentru a dezvolta cea mai sustenabila cladire de birouri din Romania, One Technology District. Acest proiect va fi pionier in inovatii precum incalzirea si racirea fara gaze prin solutii termice care utilizeaza schimbul geotermal. Aceasta colaborare nu numai ca stabileste un nou standard in Romania, dar urmareste, de asemenea, sa defineasca un reper la nivel global in ceea ce priveste sustenabilitatea. Privind spre viitor, angajamentul nostru fata de sustenabilitate si inovatie va continua sa ne propulseze businessul”, a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO One United Properties. 
In 2023, compania si-a masurat, pentru al doilea an consecutiv, amprenta de CO2. In consecinta, pentru 2023, One United Properties a generat aproximativ 31 de tone de echivalent CO2 la nivelul emisiilor Scop 1 si 20.368 de tone de echivalent CO2 la nivelul emisiilor Scop 2. De asemenea, compania a masurat, pentru prima data, emisiile partiale de tip Scop 3 generate pe santierele de constructie si la nivelul dezvoltarilor de birouri, care s-au ridicat la 1.273 de tone.
In ceea ce priveste responsabilitatea sociala corporativa, numai in 2023, One United Properties a donat 9,3 milioane de lei pentru sustinerea asociatiilor locale si a proiectelor caritabile. Strategia de CSR a companiei este orientata in jurul a trei verticale: regenerare urbana si protectia mediului, unde One United Properties a facut donatii totale de 6,1 milioane de lei; educatie, sport si antreprenoriat, unde sprijinul s-a ridicat la 2,9 milioane de lei; sanatate si cercetare, unde compania a donat anul trecut 331,4 mii de lei pentru mai multe cauze. 
Raportul de sustenabilitate 2023 al One United Properties a fost elaborat folosind standardele Global Reporting Initiative (GRI) si este disponibil aici.
Comitetul ESG al Consiliului de Administratie, care este responsabil pentru definirea strategiei de sustenabilitate a One United Properties, a supravegheat pregatirea raportului.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
Acvatot 2019
ness project
noark
Arduro
strabag nivel 1
SSAB
quadratum
CDS
theda mar
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
konsent
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
viarom
Ubitech
siniat
leviatan
rigips
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander