Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ONE United vrea sa stranga 750 milioane lei din obligatiuni, pentru noi investitii
ONE United vrea sa stranga 750 milioane lei din obligatiuni, pentru noi investitii
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 27 Apr 2022 11:13
Pe 26 aprilie 2022, One United Properties, principalul dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidentiale, de birouri si mixte de ultima generatie din Romania, a convocat Adunarea Generala a Actionarilor (AGA). In cadrul AGA, actionarii au aprobat, printre altele, distribuirea celei de-a doua transe a dividendelor, majorarea capitalului social cu aporturi in numerar sau emiterea de obligatiuni convertibile, precum si rascumpararea de actiuni. De asemenea, actionarii au ales noi membri ai Consiliului de Administratie. Cvorumul AGOA si AGEA a fost de peste 87%.
„In numele noului consiliu de administratie ales, as dori sa multumesc tuturor actionarilor nostri pentru angajamentul lor la AGA anuala. Piata imobiliara, in special cea rezidentiala, are un potential semnificativ de crestere si consolidare. Increderea noastra in viitorul imobiliarelor ecologice si durabile a facut din ONE un lider in acest segment. In timp ce culegem beneficiile acestor realizari, ne si pregatim afacerea pentru urmatorul capitol de crestere. Suntem incantati ca am primit sprijinul investitorilor nostri pentru toate propunerile noastre, inclusiv operatiunea de majorare de capital, ceea ce arata ca partile interesate au incredere in strategia noastra de dezvoltare. Suntem hotarati sa ne acceleram planurile de dezvoltare pentru a profita de oportunitatile ulterioare de pe piete”, a declarat Claudio Cisullo (foto), presedintele Consiliului de administratie al One United Properties.
Pentru 2021, One United Properties va plati un dividend total brut de 75 milioane de lei. Prima transa de dividende brute de 32,5 milioane de lei a fost aprobata in AGA din septembrie 2021 si platita in octombrie 2021. Consiliul de Administratie a propus actionarilor aprobarea celei de-a doua transe de 42,5 milioane de lei. In urma aprobarii in AGA, dividendul brut de 0.0165 lei pe actiune va fi platit in data de 30 mai 2022. Politica de dividende a One United Properties include plata dividendelor pe baza semestriala. AGA a aprobat si rascumpararea de actiuni in scop de trezorerie in limita totala a 10 milioane de lei, la un pret de achizitie maxim de 1,75 lei per actiune.
AGA a ales un nou Consiliu de Administratie al One United Properties, format din sapte membri: Claudio Cisullo, Victor Capitanu, Andrei-Liviu Diaconescu, Dragos Manda, Marius Diaconu, acestia facand parte din precedentul Consiliu de Administratie al One United Properties, precum si doi noi membri ai Consiliului – Augusta Dragic, co-fondator al Grupului Superbet, si Magdalena Souckova (Soucek), Country Managing Partner pentru EY in Republica Ceha intre 2008 si 2021. Mandatele membrilor anteriori ai Consiliul de Administratie au expirat la 26 aprilie 2022, data la care a fost numit noul Consiliu.
De asemenea, actionarii au aprobat o operatiune de majorare a capitalului social cu aporturi in numerar sau prin emiterea de obligatiuni convertibile. One United Properties intentioneaza sa stranga pana la 750 milioane de lei pentru a alimenta strategia de crestere si pentru a permite companiei sa profite de oportunitati suplimentare de pe piata. AGA a delegat decizia finala privind tipul de operatiune care urmeaza sa fie efectuata Consiliului de Administratie nou numit. Majorarea de capital planificata va fi a cincea pentru companie, care din iulie 2021 este listata pe Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti dupa ce a strans cu succes 252 milioane de lei intr-o IPO.
Noul capital va fi investit cu prioritate in noi dezvoltari, conform planului existent al companiei, in timp ce pozitia actuala de numerar va fi folosita pentru a accelera livrarea dezvoltarilor in curs. One United Properties se afla in prezent in negocieri avansate pentru zece dezvoltari viitoare, precum si in faze incipiente de discutii sau negocieri pentru alte peste 20 de dezvoltari. Cele zece dezvoltari aflate in prezent in negocieri avansate se concentreaza in primul rand pe proprietati rezidentiale pentru venituri medii si medii-mari. Daca vor fi semnate, aproximativ 10.000 de apartamente cu peste 1 milion de metri patrati suprafata construibila bruta ar urma sa fie dezvoltate pe aceste terenuri de catre One United Properties in urmatorii sapte ani. Dupa ce vor fi dezvoltate, acestea ar putea genera o valoare bruta de dezvoltare de peste 2.3 miliarde de euro si un potential profit brut pentru One United Properties de 900 de milioane de euro. Aproximativ 10% din dezvoltari vor fi spatii de birouri si comerciale. Accentul companiei este sa investeasca cu prioritate in Bucuresti, unde se afla cea mai mare parte a retelei.
In 2021, cifra de afaceri a One United Properties a crescut cu 109%, atingand un reper istoric de 1,120 miliarde de lei in venituri anuale consolidate. Atat in segmentul rezidential, cat si in cel de birouri, veniturile si profiturile au crescut semnificativ, permitand aproape triplarea profitului brut consolidat la 604,4 milioane de lei, in timp ce profitul net a ajuns la 509,7 milioane de lei. In ciuda investitiilor continue, pozitia de numerar aproape s-a triplat la sfarsitul anului 2021, ajungand la 508,4 milioane de lei, in timp ce raportul credit/valoare a scazut cu 6%, pana la 24%. Rezultatele auditate ale One United Properties pentru 2021 sunt disponibile aici.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
BMI_Icopal
leviatan
MAKITA
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
Ubitech
hilti
strabag nivel 1
viarom
rigips
Acvatot 2019
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere