Agenda Constructiilor
Marti, 31 Martie 2020
 
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - TC CAPITAL continua modernizarea Hyperion Towers si cauta oportunitati de investitii
TC CAPITAL continua modernizarea Hyperion Towers si cauta oportunitati de investitii
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 28 Nov 2019 16:39
Compania de investitii si dezvoltare de proprietati TC Capital continua lucrarile de modernizare a ansamblului de birouri Hyperion Towers - fostul Twin Tower Barba Center din zona Pipera - Tunari, investitie de 14 milioane de euro pe care o va realiza pana la finele anului viitor. In paralel, compania continua sa investeasca in dezvoltarea ansamblului rezidential Cosmopolis, in proiecte din sectorul agricol si cauta noi oportunitati de investitii pe piata imobiliara locala, dar nu de tip greenfield. 
Hyperion Towers este un proiect care cuprinde doua cladiri (2S+P+10E), cu o suprafata totala inchiriabila de 40.000 mp de spatii de birouri de clasa A. In acest moment, complexul trece printr-un proces extins de renovare, a carei buget total se ridica la 14 milioane de euro. Lucrarile se desfasoara in doua faze, cu o investitie de circa 7 milioane de euro pentru fiecare cladire. Data estimata pentru terminarea lucrarilor de la prima cladire este finalul lui 2019, cea de-a doua cladire urmand a fi modernizata complet pana la finele anului viitor. Lucrarile includ modernizarea fatadelor, a tuturor instalatiilor si sistemelor electrice, HVAC, de acces si adaptarea acestora la normele curente. Practic, vor fi pastrate numai structurile vechilor cladiri.
 
Primele spatii de birouri ce vor fi vandute, pe piata locala
TC Capital intentioneaza sa vanda spatiile de birouri in suprafete mici, concepute special pentru IMM-uri, Hyperion Towers urmand a deveni primul proiect mare de birouri de clasa A, ce va fi vandut in suprafete mici, incepand de la 200 mp si cu preturi de la 720 euro/ mp.
"In acest moment piata locala se confrunta cu o provocare importanta, care consta in cererea de spatii de birouri de clasa A, noi sau renovate, cu dimensiuni flexibile, unde companiile mici si mijlocii sa se poata muta in cel mai scurt timp. Aceste firme au in prezent optiuni limitate si isi desfasoara activitatea in birouri aflate in cladiri de apartamente, vile vechi sau cladiri de birouri de clasa B, unde eficienta folosirii spatiului si calitatea nu sunt deloc la un nivel optim. Estimam ca aproximativ 60% dintre IMM-urile din Bucuresti, in special startup-uri si firme antreprenoriale, au o nevoie acuta de spatii de birouri de inalta calitate, cu dimensiuni care sa poata fi adaptate nevoilor lor si care sa aiba preturi accesibile", a declarat Ali Çapa, CEO al TC Capital (foto). 
IMM-urile vor avea, astfel, oportunitatea de a achizitiona spatii de birouri cu preturi incepand de la 150.000 de euro, sau de a le inchiria.
 
Noua piata: peste 130.000 de IMM-uri din zona Bucuresti-Ilfov
In prezent, potrivit datelor TC Capital, in Bucuresti si Ilfov sunt active circa 130.000 de IMM-uri, ce detin aproximativ 40% din forta de munca a Capitalei. Aceste companii reprezinta o piata cu potential pentru planurile de vanzare/ inchiriere a spatiilor modernizate din Hyperion Towers.
"In Bucuresti, peste 40% din cererea de birouri este pentru spatii de pana la 500 mp si de aproape 60% pentru cele cuprinse intre 500 mp si 1.000 mp. O cladire de birouri mare, de clasa A, nu ofera de obicei spatii mici, astfel incat IMM-urile functioneaza in cladiri rezidentiale sau vile pe care le cumpara sau inchiriaza. Preturile pe care le propunem sunt accesibile, incepand de la 6 euro/ mp pentru inchiriere si de la 720 de euro/ mp pentru vanzare", a precizat Burcu Uygurcetin, co-fondator si partener al TC Capital.
***
TC Capital a fost infiintata in 2014 si este un fond de investitii privat fondat si condus de Ali Çapa. Ali Çapa a fost actionar si director executiv al Anchor Grup, timp de peste 10 ani, iar in ultimii cinci ani a investit, prin intermediul TC Capital, in complexul rezidential Cosmopolis si in compania de dezvoltare agricola, KC Argo.
In total, investitiile TC Capital in Romania cumuleaza 50 de milioane de euro.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ACADALLBIMTeraSteel
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere