Agenda Constructiilor
Miercuri, 27 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - 2031 NOW: Competitie pentru arhitectura viitoarelor orase dedicata studentilor
2031 NOW: Competitie pentru arhitectura viitoarelor orase dedicata studentilor
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 15 Nov 2021 12:30
Fundatia Globalworth si Asociatia Igloo - Habitat si Arhitectura lanseaza competitia internationala „2031 NOW_our cities in 10 years” dedicata studentilor in arhitectura, urbanism si design din Polonia si Romania. Imaginarea unei viziuni, exprimate intr-un proiect, pana in data de 20 ianuarie 2022 va rasplati participantii cu premii in valoare de 11.000 de euro, posibilitatea de a-si prezenta propunerile la High Tech Learning Center din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti, precum si cu publicarea lucrarilor intr-un catalog dedicat.
Cerinta pentru viitorii arhitecti din Polonia si Romania presupune spirit vizionar si anticipare a modului in care ne modelam orasele pentru viitorul apropiat. Concurentii sunt invitati sa elaboreze o viziune urbana in care spatiile pot actiona ca generator de locuri mai bune atat pentru utilizatorii directi, cat si pentru comunitatea din apropiere. Acest lucru va fi ilustrat pe un teren generic, cu o suprafata de 20.310 metri patrati (2.031 ha). Tema invita participantii sa introduca in aceasta parte de oras cladiri cu destinatie mixta, spatii pentru comunitate, parcuri, infrastructura, toate conectate intr-o noua articulatie care poate fi construita in 2031.
Inscrierile in competitie vor fi evaluate de membrii unui juriu international, nume usor recognoscibile in lumea arhitecturii. Printre acestia se numara planificatori si urbanisti notabili, arhitecti internationali si reprezentanti ai organizatorilor: Bruno Andresoiu, Arjan Dingsté, Krzysztof Ingarden, Dimitris Pergamalis, Jakub Szczęsny si Andrei Serbescu.
2031 NOW_our cities in 10 years este competitia prin care facem pasi spre indeplinirea angajamentului de a construi orase cat mai functionale, sustenabile si armonioase pentru comunitatile noastre de business si nu numai. Ne bucuram sa avem alaturi in acest demers un partener ca Asociatia Igloo - Habitat si Arhitectura, cu ajutorul caruia sustinem viitorul arhitecturii in cele doua tari in care Globalworth este lider de piata: Polonia si Romania. Globalworth construieste cladiri de birouri si in munca de zi cu zi am devenit cu totii constienti de importanta marita a arhitectilor. Ei sunt cei care ne modeleaza casele, cladirile de birouri, orasele, locurile in care ne modelam, la randurile noastre, vietile. Speram ca acest concurs international, cu juriul prestigios pe care a reusit sa il cladeasca, va incuraja si solidifica viitorul arhitecturii, a spus Georgiana Iliescu, Director Executiv al Fundatiei Globalworth.
Concursul este, pentru studentii la arhitectura, cel mai bun antrenament pentru provocarile profesiei in care se pregatesc sa intre si ar fi recomandat, dupa mine, sa faca parte din curricula, cu o pondere macar egala cu practica. Concursul de idee este substanta cea mai hranitoare pentru mintea care trebuie sa continue sa viseze in timp ce lucreaza cu materie grea, cu constrangeri si legi uneori absurde. Expunerea mintilor tinerilor arhitecti la tematica si rigorile concursurilor de idee este formativa in cel mai semnificativ mod. A putea crea, primi comentariile unor jurati cu experienta si castiga un premiu este o sansa de care niciun student arhitect nu ar trebui sa fie lipsit. 2031 NOW_our cities in 10 years, concursul pe care avem privilegiul de a-l organiza impreuna cu Fundatia Globalworth, inseamna in primul rand un prilej de meditatie creativa pentru cei aproape arhitecti, dar si oportunitatea de a expune public viziunile care vor da forma oraselor viitorului nostru, a adaugat Bruno Andresoiu, Presedinte al Asociatiei Igloo - Habitat si Arhitectura.
Mai multi parteneri academici din Romania si Polonia, mai exact cele mai bune scoli si asociatii profesionale de arhitectura, s-au alaturat competitiei, convenind impreuna buna implementare a proiectului.
Premii
- Locul 1: €5,000 + Publicare catalog
- Locul 2: €3,000 + Publicare catalog
- Locul 3: €1,500 + Publicare catalog
- 3 mentiuni a cate €500 fiecare + Publicare catalog
Termen-limita inscrieri: 20 ianuarie 2022
Anuntarea castigatorilor: 10 martie 2022
Pentru mai multe informatii despre tema de concurs, conditii si calendar, puteti accesa www.2031now.com sau scrie la adresa de e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
 
 
man and machinehiltiVideoConfAC-iulALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
BALTIC
leviatan
CDS
noark
ERBASU CONSTRUCT
viarom
rigips
Ubitech
FRONTALE
strabag nivel 1
theda mar
grundfos
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica