Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - 3TI Progetti: Proiecte publice de anvergura, contractate pe piata din Romania
3TI Progetti: Proiecte publice de anvergura, contractate pe piata din Romania
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 19 Dec 2023 06:20
Compania italiana de proiectare, inginerie si consultanta 3TI Progetti proiecteaza infrastructuri sociale, inclusiv spitale, din anul 1997. In cei 26 de ani de activitate, compania a proiectat si asigurat consultanta si management de proiect pentru investitii majore de infrastructura sociala si de transport, avand intotdeauna in atentie aspectele de mediu. Potrivit Giorgiei Gunnella, 3TI Senior Partner & International Division Director, compania a implementat peste 2.500 de proiecte in toata lumea, pozitionandu-se ca lider pe piata globala de consultanta, inginerie si proiectare.
"Suntem prezenti in peste 70 de tari, avem mai mult de 500 de clienti si am realizat o cifra de afaceri cumulata de peste 100 de milioane de euro in ultimii 5 ani. Am intrat pe piata din Romania in anul 2014, cand am contractat activitatile de supraveghere pentru constructia tronsonului feroviar de mare viteza Sighisoara - Coslariu, in cadrul coridorului Pan European 4, si am urmarit permanent noi provocari in domeniul transporturilor si infrastructurilor. Din 2014 pana in prezent, contextul economic si al industriei de constructii s-a schimbat in mai multe randuri, de la o crestere semnificativa a pietei, pana la Covid-19 si, apoi, la provocarile pe care le-a adus, imediat, razboiul din Ucraina. In prezent, suntem foarte activi in Romania si vedem ca exista un plan urias de investitii in tara. Majoritatea proiectelor sunt de anvergura si deosebit de provocatoare pentru companiile locale, context in care mai multe companii internationale sunt invitate sa liciteze pentru noi oportunitati. In 2018 am intrat si pe segmentul infrastructurilor sociale, prin adjudecarea contractului de proiectare si asistenta tehnica pentru extinderea si modernizarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, iar in 2021 am castigat si contractul de proiectare a magistralei M5 a metroului din Bucuresti, lucrari pe care le finalizam in aceasta perioada. De curand, am inceput sa lucram la detaliile de proiectare si executie pentru Magistrala 6 a metroului, Lot 1.2, in calitate de proiectant desemnat impreuna cu TPF Inginerie, pentru asocierea ce asigura antreprenoriatul general al acestui tronson, respectiv Gulermak si Somet. In domeniul sanitar, in prezent lucram la unul dintre proiectele strategice de sanatate ale Romaniei, respectiv la dezvoltarea noului Spital Regional de Urgenta Cluj, unde, in calitate de lider de joint-venture, ne ocupam de dezvoltarea completa a activitatilor de proiectare si asistenta tehnica in timpul constructiei", a declarat Giorgia Gunnella, cu prilejul participarii sale la conferinta "Italy & Romania: Building Together - Health Infrastructure", ce a avut loc in luna noiembrie la Bucuresti.
***
Conferinta de follow-up a misiunii 2022 pentru infrastructuri ICE-OICE-ANCE-ANIE in Romania, intitulata "Italy & Romania: Building Together - Health Infrastructure", s-a desfasurat la Bucuresti la mijlocul lunii noiembrie 2023 si a fost organizata de ITA - Agentia Italiana de Comert Exterior, cu coordonarea Ambasadei Italiei la Bucuresti, in colaborare cu Camera de Comert Italiana pentru Romania si Confindustria Romania. Douazeci de companii italiene, o parte din ele deja operative in Romania, au purtat un dialog deschis cu societatile si asociatiile romanesti active in domeniul structurilor sanitare. Delegatia italiana a fost condusa de Vincenzo Ercole Salazar Sarsfield - Coordonatorul pentru promovarea in strainatate a sectorului infrastructurii si marilor proiecte, din cadrul Ministerului Italian pentru Afaceri Externe si Cooperare Internationala, si coordonata de asociatiile italiene de referinta, ANCE - Asociatia Italiana a Societatilor de Constructie, OICE - Asociatia Organizatiilor Italiene de Inginerie, Design, Arhitectura si Consiliere Tehnico-Economica si ANIE - Federatia Italiana a Companiilor din Sectorul Electronic si Electrotehnic. Publicatia Agenda Constructiilor a fost partener media al evenimentului.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
SIGM
EDIT-Structural
quadratum
MAKITA
ness project
BogArt
leviatan
konsent
strabag nivel 1
noark
CDS
SSAB
rigips
Ubitech
theda mar
Acvatot 2019
viarom
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
CONCEPT STRUCTURE
concelex

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander