Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - AECOM participa la reconstructia aeroportului Boryspil, proiect de 420 milioane euro
AECOM participa la reconstructia aeroportului Boryspil, proiect de 420 milioane euro
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 22 Nov 2023 17:03
AECOM, companie de inginerie si consultanta in infrastructura, a semnat un memorandum de intelegere cu Aeroportul International Boryspil, din Ucraina, pentru a participa la reconstructia acestuia. Localizat in Kiev, Boryspil este cel mai mare aeroport din tara vecina, fiind tranzitat de aproape 9,5 milioane de pasageri pe an inainte de inchiderea spatiului aerian al Ucrainei, la inceputul invaziei rusesti. Conform estimarilor, proiectul de reconstructie este evaluat la circa 420 de milioane de euro.
"Suntem mandri sa ne extindem sprijinul oferit reconstructiei Ucrainei, prin acest parteneriat vizand refacerea sectorului aviatiei natiunii, precum si sustinerea fluxului de resurse critice si investitii pentru a conduce recuperarea tarii. Cu capacitatile noastre de gestionare de programe din domeniul aviatiei, asteptam cu nerabdare sa colaboram cu Aeroportul International Boryspil pentru a reporni activitatea la acest obiectiv important din punct de vedere strategic din Ucraina", a declarat Troy Rudd, CEO al AECOM.
Prin parteneriatul anuntat, AECOM va oferi sprijin consultativ in infrastructura pentru reconstructia Aeroportului International Boryspil, inclusiv evaluarea starii si capacitatii activelor, design, inginerie, management de programe si management de constructii. In plus, compania va ajuta la dezvoltarea capacitatii de management de programe pentru reconstituirea sectorului aviatic al Ucrainei.
"Memorandumul marcheaza o etapa importanta pentru recuperarea sectorului aviatiei din Ucraina si face parte din Planul global de restaurare si modernizare a aeroporturilor nationale si a industriei aviatiei, care a fost dezvoltat sub auspiciile Ministerului pentru Comunitati, Teritoriu si Dezvoltarea Infrastructurii din Ucraina. Recunoastem beneficiile abordarii programatice a AECOM si anticipam cu nerabdare colaborarea cu ei pentru a realiza planurile noastre de restaurare", a precizat Oleksiy Dubrevskyy, directorul general al Aeroportului International Boryspil.
Aceasta colaborare este rezultatul numirii AECOM in iunie ca furnizor de management de programe si suport de consultanta tehnica Ministerului pentru Comunitati, Teritoriu si Dezvoltarea Infrastructurii al Ucrainei. Experienta extinsa a consultantului in proiecte de reconstructie postbelica in locuri precum Irak, Afganistan si Bosnia, precum si in reconstructia post-catastrofe naturale in Nepal, Haiti, Japonia, Indonezia si Caraibe, a jucat un rol crucial in obtinerea acestei colaborari.
In pofida circumstantelor dificile, managementul Aeroportului Boryspil ramane optimist in privinta reluarii zborurilor in decurs de o luna dupa incheierea razboiului. In timpul conflictului, aeroportul a trebuit sa isi suspende temporar operatiunile si sa isi relocheze aeronavele in scopuri militare. Cu toate acestea, personalul a fost mentinut la salarii reduse, pastrandu-si certificarile pentru a fi pregatit pentru reluarea operatiunilor ori de cate ori este necesar.
***
AECOM este o companie de consultanta in infrastructura care furnizeaza servicii profesionale pe tot parcursul ciclului de viata al proiectului - de la consultanta, planificare, proiectare si inginerie la gestionarea programelor si a constructiilor. Grupul implementeaza proiecte din domenii variate, precum transporturi, cladiri, alimentare cu apa/ canalizare, energie si mediu. AECOM este inclusa in Fortune 500 si a realizat venituri de 14,4 miliarde USD in anul fiscal 2023.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
noark
rigips
Ubitech
siniat
viarom
leviatan
CDS
konsent
ERBASU CONSTRUCT
ness project
theda mar
quadratum
Acvatot 2019
Arduro
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
SSAB
MAKITA
SIGM
concelex

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander