Agenda Constructiilor
Miercuri, 28 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - AICPS: Verificatorii de proiecte, elimitati din sistemul calitatii in constructii?
AICPS: Verificatorii de proiecte, elimitati din sistemul calitatii in constructii?
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 25 Nov 2022 13:05
Proiectul CATUC, aflat in circuit de avizare interministerial, aduce modificari importante in sistemul calitatii in constructii. AICPS isi exprima opinia publica asupra propunerii de desfiintare a verificatorilor de proiecte, respectiv a introducerii certificarii obligatorie a inginerilor proiectanti. AICPS considera ca eliminarea din sistemul calitatii in constructii a verificatorilor de proiecte, decizie formulata fara vreo informare sau consultare a entitatilor ce li se adreseaza aceasta modificare, va duce in mod cert, la scaderea calitatii proiectelor in constructii, cu potentiale efecte grave economice. Masura de eliminare a verificatorilor de proiecte este introdusa precipitat si creeaza lipsa de coerenta atat in materialul proiectului de lege, cat si devieri de la principiile care au stat la baza elaborarii acestui proiect.
AICPS nu sustine masura de certificare obligatorie a inginerilor proiectanti, sustinand in mod constant certificarea cu caracter voluntar, in functie de competentele individuale.
AICPS a adresat entitatilor implicate, in acest moment in procesul de avizare a proiectului CATUC, o adresa ce indeamna la reconsiderarea acestor masuri si reformularea propunerii de lege in vederea urmaririi obiectivului fundamental ce trebuie asumat de catre legiuitor si anume cel a cresterii calitatii in constructii.
Textul adresei se regaseste aici.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
Ubitech
MAKITA
concelex
CDS
strabag nivel 1
viarom
top 500
ERBASU CONSTRUCT
top 500
top 500
noark
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
quadratum
theda mar
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu