Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - BA PINTILIE: Proiectele complexe si de dimensiuni mai mari, in 2016
BA PINTILIE: Proiectele complexe si de dimensiuni mai mari, in 2016
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 22 Apr 2016 15:04
Biroul de Arhitectura Pintilie (BAP), atelier ce a realizat planurile cladirii de birouri Ethos House din Bucuresti si alte proiecte interesante din intreaga tara, se implica, in prezent, in elaborarea proiectelor unor cladiri de anvergura din Bucuresti si judetul Ilfov, printre acestea aflandu-se ansamblul rezidential Da Vinci din Capitala, un bloc cu 7 etaje in Chiajna si o hala pentru depozitarea produselor alimentare la temperatura ambientala, refrigerate si congelate, pentru compania Marathon Distribution Group, in localitatea Afumati (judetul Ilfov). Cu o experienta de 13 ani in domeniu, arhitectii BAP au proiectat peste 500.000 mp de cladiri, mai mult de 1.100 de apartamente, peste 110 locuinte individuale, 150.000 mp de cladiri industriale si agricole si 50.000 mp de spatii pentru birouri. Potrivit datelor biroului, rata de revenire a clientilor pentru realizarea altor proiecte este de 85%.
Interviu cu Bogdan Alexandru Pintilie (38 de ani), arhitect fondator al Biroului de Arhitectura Pintilie.
 
- In ce stadiu se afla proiectele la care lucrati?
- Pentru ansamblul cu trei cladiri (S+D+P+10E+E11retras) dezvoltat pe str. Povestei din sectorul 4 al Capitalei de catre Da Vinci Edifice, dar si pentru imobilul (D+P+6E+E7retras) din Chiajna (satul Rosu) suntem in curs de obtinere a autorizatiei de construire. La hala pentru depozitare din Afumati se lucreaza deja, proiectul urmand a fi definitivat in acest an. Ca noutate, vom promova, de cate ori este posibil si potrivit in context, utilizarea stilurilor istorice. Primul proiect realizat de BAP in aceasta serie este cladirea de birouri Ethos House, de pe Calea Floreasca. Beneficiarul, Tasos Gotsis, este cel care ne-a convins sa avem aceasta abordare.
 
- Cum a evoluat activitatea biroului in primele luni ale acestui an?
- Fata de primele luni din 2015, in trimestrul intai al acestui an avem in lucru proiecte de complexitate si dimensiuni mai mari. Veniturile superioare ne-au permis sa investim in retehnologizare (calculatoare de ultima generatie, aplicatii software de proiectare si randare, echipament de imprimare), dar si in imbunatatirea mediului de lucru, prin redecorarea birourilor si alocarea unei arii mai mari de lucru fiecarui proiectant. In ceea ce priveste numarul de lucrari, acesta este in crestere usoara. Speram ca dinamica favorabila sa se confirme in urmatoarele luni, ceea ce ne va permite sa ne extindem colectivul de proiectare de la 9 la 11 persoane.
 
- Care sunt noile riscuri si dificultati din domeniu?
- La fel ca anul trecut, dificultatea principala cu care ne confruntam este reprezentata de majorarea substantiala a timpilor de autorizare. Acum, chiar mai mult decat in 2015. Aproape toate autoritatile controleaza cu mai mare atentie documentatiile pentru obtinerea avizelor si autorizatiilor. Uneori, pe buna dreptate, se semnaleaza probleme reale, de fond, in documentatii. Dar de cele mai multe ori se opresc la probleme de forma, care sunt ori fara niciun impact asupra fondului, ori izvorate din interpretari prapastioase ale legislatiei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
rigips
concelex
noark
CDS
strabag nivel 1
Acvatot 2019
quadratum
viarom
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
Ubitech
leviatan
siniat
MAKITA
ness project

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander