Agenda Constructiilor
Luni, 27 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - BACAU: Arhitect danez va proiecta cel mai mare parc atletic din sud-estul Europei
BACAU: Arhitect danez va proiecta cel mai mare parc atletic din sud-estul Europei
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 12 Sep 2022 12:12
Arhitectul danez Flemming Overgaard, care sprijina autoritatile din judetul Bacau in realizarea primului parc atletic din Romania si din regiunea de sud-est a Europei, a propus trei variante de implementare a proiectului.
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, Valentin Ivancea, a declarat ca propunerile se axeaza pe sustinerea si dezvoltarea a 5 elemente vitale ce definesc sanatatea si starea de bine a conditiei umane: forta, viteza, mobilitatea, rezistenta si coordonarea.
"Concret, au fost prezentate spre dezbatere cele trei noi concepte ce imbina activitatile sportive cu cele recreative. 'Padurea activatoare' se evidentiaza ca fiind un proiect verde, unde pistele si locatiile sportive sunt amplasate printre copaci, generand o stare de confort, incredere si armonie. 'Poiana sportiva' - un spatiu generos, deschis, cu pajisti si vegetatie specifica zonei de campie, unde amenajarile sportive si recreative sunt judicios distribuite in jurul terenului de fotbal amplasat in centrul locatiei propuse", a precizat presedintele CJ Bacau, in urma celei de-a doua dezbateri pe marginea proiectului.
A treia varianta propusa se intituleaza "Parcul sportiv urban" si este un proiect futurist ce imbraca forma unei microzone urbane, care include mai multe activitati sportive si recreative, concept ce a fost materializat la Odense de arhitectul Flemming Overgaard.
"Fiind vorba de o dezbatere publica in adevaratul sens al cuvantului, menita sa genereze cea mai buna optiune pentru comunitatea bacauana, participantii au format 5 grupuri de lucru independente. Astfel, in urma analizarii responsabile, au formulat propuneri pe marginea celor 3 viziuni prezentate, dar si metode de adaptabilitate la conditiile si particularitatile specifice zonei, aspecte de care proiectantul va tine cont in elaborarea formei finale ce va fi prezentata tot in mod public", a adaugat Valentin Ivancea.
Investitia in parcul atletic din Bacau va fi asigurata in procent de 95% de CJ, iar Primaria municipiului resedinta va pune la dispozitie terenul. Viitorul parc atletic nu se va adresa doar sportivilor, ci si publicului larg care doreste sa faca miscare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMman and machinehilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
viarom
BMI_Icopal
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
theda mar
strabag nivel 1
rigips
CELCO 2020
Acvatot 2019
leviatan
CDS
MAKITA
BALTIC

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023