Agenda Constructiilor
Marti, 27 Septembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - CLUJ: Actualizare Sistem Informatic Geografic (GIS) pentru protectia patrimoniului
CLUJ: Actualizare Sistem Informatic Geografic (GIS) pentru protectia patrimoniului
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 09 Iun 2022 10:51
Consiliul Judetean Cluj a initiat achizitia serviciilor de elaborare a unor baze de date complexe de evidenta a zonelor de protectie a patrimoniului cultural, monumente istorice si situri arheologice, utilizand tehnologiile GIS.
Scopul realizarii acestor baze de date, de catre specialisti si arheologi atestati, este acela de a le transpune in partile desenate aferente documentatiilor de amenajare a teritoriului si de urbanism, pentru a fi utilizate in elaborarea documentatiilor specifice.
Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj: „Avand in vedere proiectul pilot derulat la nivel national, prin care am digitalizat integral procesul de eliberare a certificatelor de urbanism, obtinerea de date concrete, corecte si actualizate cu privire la zonele de protectie este extrem de utila. Folosind acest sistem informatic vom putea sa efectuam analize spatiale complexe, acestea fiind un instrument extrem de util in procesul de luare a deciziilor”.
Astfel, pana la finalul anului in curs, Consiliul Judetean Cluj va beneficia de o baza de date complexa care, prin tehnologiile de tip GIS, va integra in mod structurat elementele de tip vectorial cu datele descriptive asociate obiectului grafic. Concret, dupa inventarierea tuturor monumentelor istorice si a siturilor arheologice de pe teritoriul judetului, specialistii vor avea misiunea de a asocia elementele grafice ale zonelor de protectie cu informatii textuale, seturi de date, precum suprafata, codul LMI, grupa, denumirea, etc.
Valoarea estimata a contractului de servicii este de 146.608 lei, banii fiind asigurati din bugetul Consiliului Judetean.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
FRONTALE
strabag nivel 1
leviatan
Ubitech
BMI_Icopal
leviatan
Acvatot 2019
rigips
MAKITA
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
hilti
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere