Agenda Constructiilor
Marti, 05 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Concept Structure depaseste borna de 1,5 milioane mp de structuri proiectate
Concept Structure depaseste borna de 1,5 milioane mp de structuri proiectate
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 18 Apr 2022 06:55
Concept Structure, firma de proiectare structurala activa in domeniu din 2008, a reusit ca, in cei 12 ani de experienta, sa construiasca un portofoliu de peste 1.400 de lucrari de inginerie - atat civile, industriale si agricole, cat si expertize de modernizare, reabilitare si punere in siguranta a unor imobile de patrimoniu cultural.
Echipa Concept Structure este compusa din aproximativ 40 de ingineri, plus personal administrativ, ajungand la un colectiv de aproximativ 50 de persoane. Echipa este tanara, media de varsta in companie fiind de aproximativ 33 de ani, incluzand atat angajati integrati inca din anul 3 de facultate, cat si specialisti cu experienta vasta in domeniu, de minimum 30 de ani. In perioada pandemiei, intreaga echipa s-a adaptat cu succes lucrului "la distanta", in acest moment in cadrul companiei fiind activi 7 colegi care lucreaza din afara biroului, din orase precum Suceava, Targoviste, Braila si Bucuresti.
Din punct de vedere al cifrei de afaceri, Concept Structure a incheiat anul 2021 cu un rulaj de 1,6 milioane de euro, tendinta pe termen scurt si mediu fiind crescatoare. Operational, dupa incheierea proiectelor aflate in derulare in 2022, conducerea companiei estimeaza ca va depasi 1,5 milioane de metri patrati construiti.
 
 
 
Proiecte de referinta finalizate si date in exploatare
 • Modernizarea si extinderea Santierului Naval Tulcea;
 • Sector Zero - cladirile de birouri Matei Millo si Tandem Offices Bucuresti;
 • Miro Offices;
 • AFI Mall Brasov;
 • AFI City Residential;
 • Mihai Bravu Residences;
 • Granvia Marina Constanta (faza 1);
 • Neo Mamaia;
 • City Point Bucuresti.
 
 
Santiere in lucru
In prezent, Concept Structure detine un numar considerabil de santiere in lucru, localizate atat in Bucuresti, cat si in alte mari orase ale tarii, precum Brasov, Constanta, Tulcea sau Iasi. Cateva santiere de anvergura sunt:
 • Extinderea Promenada Mall Bucuresti;
 • Ansamblul rezidential Stejarii 2 Bucuresti;
 • Granvia Marina Constanta (faza 2);
 • City Point Bucuresti (faza 2);
 • Teatrul Favorit Bucuresti;
 • Vulcan Residences Bucuresti;
 • Crown Towers Bucuresti;
 • Neo Timpuri Noi Bucuresti;
 • Port Jurilovca, judetul Tulcea;
 • Dimri Residential Bucuresti;
 • Extinderea Moldova Mall Iasi;
 • U-Center 2 Bucuresti;
 • AFI Brasov.
 
 
Parteneriate cu mari companii active pe piata
Pentru proiectele high end proiectate, Concept Structure a lucrat alaturi de companii de top in domeniul arhitecturii din Romania, precum: Westfourth Architecture, Architect Service, Cumulus, ADN BA, Artiline, Chapman Taylor, Deco Architects, Epstein, Studio3Puls etc.
De asemenea, compania colaboreaza cu cei mai mari dezvoltatori din industrie, printre cei cu care a lucrat in ultima perioada aflandu-se Forte Partners, AFI Europe, Tiriac Imobiliare, Speedwell, Granvia Romania, Shikun Binui, NEPI Rockcastle, Prime Kapital, Dimri etc.
Prin procedura design and build, Concept Structure a dezvoltat parteneriate puternice alaturi de antreprenori renumiti, printre care se afla BTD Construct & Ambient, Bog’Art, Consola Group, Terratest Geotehnic, Heberger, Aedificia Carpati si multi altii.
In plus, compania mentine o stransa legatura cu domeniul academic, avand colaborari solide si de lunga durata cu profesori universitari recunoscuti intern si international, precum: dr. ing. Mihai Pavel, conf. univ. dr. ing Andrei Olteanu, prof. univ. dr. ing. Sanda Manea, prof. univ. dr. ing. Romeo Ciortan, Ph.D prof. Radu Pascu. De asemenea, Concept Structure colaboreaza strans cu ingineri specialisti verificatori si experti tehnici cu experienta vasta in domeniu, precum: ing. Romulus Simion, ing. Ionut Vasilescu, ing. Zefir Apostol, ing. Nanescu Liliana, ing. Mihai Ursachescu etc.
 
Obiectiv: schimbare de paradigma in abordarea proiectarii structurilor
In perioada urmatoare, Concept Structure va prezenta o serie de lucrari de referinta, cu intentia de a face cunoscute solutiile tehnice abordate si implementate in proiecte, astfel incat, peste ani, aceste solutii sa poata fi verificate sau consultate. "Din pacate, in momentul de fata este foarte greu de identificat, in literatura de specialitate accesibila, informatii privind solutiile structurale ale cladirilor din fondul construit, motiv pentru care, la o eventuala expertiza sau amenajare, munca de strangere de informatii devine foarte anevoioasa", spune ing. Cristian Nastase, partener fondator al companiei.
Ca obiectiv principal pentru viitor, echipa Concept Structure isi propune sa schimbe paradigma asupra abordarii proiectarii structurilor, printr-o gandire deschisa, dar si prin integrarea proceselor de calcul inovative dezvoltate in ultima perioada, bineinteles, cu respectarea stricta a normelor de siguranta, calitate, costuri reduse si sustenabilitate energetica.
"Ducem o lupta continua in vederea pozitionarii in societate a inginerilor structuristi, care, din pacate, a capatat o conotatie lipsita de valoare si pe care trebuie sa o readucem la valoare ei reala, asa cum au pozitionat-o marii ingineri romani precum Anghel Saligny, Grigore Cerchez, Radu Priscu, Panaite Mazilu, Traian Popp si altii", a subliniat ing. Teodor Matei, partener principal la Concept Structure. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
FRONTALE
Acvatot 2019
CDS
noark
viarom
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
leviatan
Ubitech
strabag nivel 1
rigips
quadratum
theda mar

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander