Agenda Constructiilor
Marti, 11 August 2020
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Dico si Tiganas a livrat Proiectul tehnic pentru noua Sala Polivalenta din Brasov
Dico si Tiganas a livrat Proiectul tehnic pentru noua Sala Polivalenta din Brasov
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 09 Iul 2020 12:58
Firma de arhitectura Dico si Tiganas a livrat, conform contractului, proiectul tehnic aferent Salii Polivalente pe care municipalitatea doreste sa o construiasca in zona Bartolomeu - capat de linie RATBV.
„Vineri am primit, conform contractului, proiectul tehnic pentru Sala Polivalenta Brasov. Sunt aproximativ trei metri cubi de documentatie, este un obiectiv de mare complexitate, documentatia corespunde din toate punctele de vedere, pentru ca sunt incluse echipamente moderne, pentru eficientizare energetica, pompe de caldura etc, sunt tehnologii de ultima generatie, iar acum suntem in faza in care ar trebui sa lansam licitatia pentru executia propriu-zisa a acestui obiectiv. Este un proiect foarte amplu, am depus si la Compania Nationala de Investitii cererea si studiul de fezabilitate, am avut discutii saptamana trecuta, la Bucuresti, cu conducerea Ministerului Dezvoltarii, a CNI si cu prim-ministrul Ludovic Orban. Urmeaza aprobarea in comisia tehnica interministeriala si emiterea hotararii de guvern pentru ca acest obiectiv sa fie trecut pe lista-sinteza a Companiei Nationale de Investitii, pentru a fi finantat din bugetul CNI. Vom face un pas important, pentru ca este o investitie majora, care cred ca va fi foarte benefica pentru municipiul Brasov si Romania“, a declarat primarul George Scripcaru.
Primarul a reamintit ca la ultima sedinta de consiliu local a fost adoptata si o hotarare care a clarificat situatia amplasamentului din vecinatatea acestei zone, unde municipalitatea deruleaza proiectul de construire a unui Park&Ride, care va deservi si Sala Polivalenta.
Totodata, el a vorbit si despre demersurile facute pentru clarificarea situatiei Clubului Sportiv Brasovia, pe care municipalitatea doreste sa-l preia si sa-l modernizeze. ,,Am facut demersuri la nivelul Ministerului Educatiei si am discutat atat cu prim-ministrul, cat si cu Ministrul Educatiei pentru trecerea in domeniul public al municipiului Brasov si in infrastructura de invatamant a Clubului Sportiv Brasovia, ca sa gandim si acolo un proiect de modernizare si de investitii, care sa completeze Sala Polivalenta. Ar fi foarte bine daca am ajunge la o concluzie cu Ministerul Educatiei si am gandi cu proiectantii un concept pentru un stadion pe actualul stadion Brasovia - si aici subliniez ca nu facem decat sa investim in aceasta baza sportiva. Astfel, toata aceasta zona, de cateva zeci de hectare, va fi transformata intr-un complex sportiv cu activitati specifice, intr-o zona foarte accesibila si care raspunde necesitatilor de acces, mobilitate, fluidizare a traficului, pe care o vom moderniza, pentru a nu mai arata ca in prezent”.
Referitor la preluarea constructiei Salii Polivalente de catre Compania Nationala de Investitii, reamintim ca premierul Ludovic Orban a promis sprijinul sau pentru acest demers, in cadrul vizitei oficiale pe care a efectuat-o la Brasov in urma cu doua saptamani, declarand ca „Este o sala polivalenta moderna, de mare capacitate. Este un proiect care va fi finantat de Compania Nationala de Investitii (CNI) cu o cofinantare din partea autoritatilor locale”.
Primaria Brasov are incheiate toate etapele necesare demararii licitatiei. „Noi am parcurs etapele referitoare la situatia juridica a terenului, am facut studiul de fezabilitate, iar acum avem proiectul tehnic, ce cuprinde detaliile de executie. Practic, CNI mai are doar sa aprobe acest proiect, sa-l includa in lista-sinteza, sa preia obiectivul si documentatia pe care o avem si sa procedeze efectiv la licitatia pentru executia acestei investitii. Am castigat foarte mult timp si am gandit ca nu e bine doar sa cerem, ci sa facem si noi ceva, si am parcurs pasii cei mai importanti pentru ca CNI sa poata sa treaca la licitatia de lucrari“, a mai precizat primarul Brasovului.
Detalii despre proiectul Salii Polivalente, o investitie estimata la aproximativ 355 milioane lei, gasiti aici.
 
AUTODESKallbimVideoConfAC-iulCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
rigips
hilti
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere