Agenda Constructiilor
Sambata, 01 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - EPSTEIN proiecteaza noua unitate de productie a componentelor auto Yazaki
EPSTEIN proiecteaza noua unitate de productie a componentelor auto Yazaki
Arhitectura & Proiectare Publicat de Ovidiu Stefanescu 07 Ian 2015 08:05
Epstein Architecture & Engineering asigura servicii complete de proiectare pentru dezvoltarea noii unitati de productie a componentelor auto Yazaki, amplasata in zona libera din Braila si dezvoltata de grupul belgian WDP. Prima faza a proiectului presupune constructia unei facilitati de productie cu o suprafata de 10.000 mp, unde vor lucra aproximativ 1.800 de angajati, la aceasta adaugandu-se zona administrativa si de birouri, cu o arie de 6.000 mp. Recent, Epstein a finalizat proiectarea noii unitati de productie a grupului Roquet din Spania (proiectul incluzand birouri si spatii tehnice), cu o suprafata totala de 8.300 mp. Dezvoltata tot de WDP, fabrica este amplasata in parcul industrial Aricestii Rahtivani, din Prahova si va fi specializata in executia de cilindri hidraulici, asigurand crearea a 100 de noi locuri de munca. Tot in acest an, compania a realizat inclusiv analiza procesuala si planul general pentru relocarea fabricii Aversa, din Capitala, pe un teren de 25.000 mp. Aceasta actiune va permite dezvoltarea unei afaceri profitabile si va genera 250 de noi locuri de munca in 2015. Epstein a mai gestionat proiecte de mare anvergura in acest an, printre cele mai importante remarcandu-se extinderea unitatii Cameron, din Ploiesti, precum si a facilitatii industriale GE/Lufkin. Momentan, compania asigura inclusiv servicii de certificare a sustenabilitatii in sistemul LEED pentru doua proiecte majore de imobile de birouri din Bucuresti.
 
Crestere cu 5% a rezultatelor financiare din 2014
In termeni financiari, 2014 a generat rezultate usor superioare anului precedent (+5%), iar pentru perioada urmatoare oportunitatile de dezvoltare a pietei sunt semnificative, potrivit estimarilor Epstein. "In 2015 speram sa participam la realizarea mai multor proiecte, asigurand o crestere de minimum 10% a rezultatelor. Pe de alta parte am identificat cateva proiecte de mare anvergura aflate in stadiu incipient si pe care le negociem in acest moment, iar daca vom reusi sa le contractam, acest fapt va avea un impact deosebit asupra incasarilor. Domeniul pe care il consideram cel mai dinamic ramane segmentul industrial, in special sectorul manufacturier/ zona de productie. Exista si cateva proiecte comerciale care ar putea fi dezvoltate in viitor, dar consideram ca acest segment se misca destul de incet si este deja saturat de companii specializate doar pe acest tip de proiectare. Observam ca inclusiv in Romania cererea de «constructii verzi» este in continua crestere, fiind generata atat de solicitarile investitorilor si ale proprietarilor de imobile, cat si de dorinta dezvoltatorilor de a-si diferentia oferta", a declarat Randy Tharp, Managing Director al Epstein Romania. Potrivit managerului, un impact puternic in directia respectiva este exercitat inclusiv de chiriasi, care impun performante tot mai mari de eficienta energetica, protectie a mediului etc., in concordanta cu propriile strategii corporatiste. De asemenea, Randy Tharp precizeaza ca dezvoltatorii au inceput sa constientizeze faptul ca acest concept poate fi exploatat din punct de vedere financiar, avantajele propuse chiriasilor fiind de reducere a facturilor la energie, crestere a productivitatii angajatilor prin imbunatatirea conditiilor de lucru etc. "In Romania, aceasta tendinta s-a resimtit puternic, strategiile de reducere a taxelor implementate in Cluj-Napoca si in Timisoara incurajand dezvoltarea unor asemenea proiecte. De altfel, la firmele multinationale, cum este si Epstein, aproape intregul portofoliu de proiecte indeplineste exigentele actuale de sustenabilitate", a explicat Randy Tharp.
***
Compania Epstein Architecture & Engineering cu sediul in Chicago, un birou regional intern in New York si filiale internationale in Varsovia (Polonia) si in Bucuresti, este specializata in arhitectura, design interior, inginerie si constructii. In cei opt ani de activitate pe piata autohtona, Epstein a dezvoltat proiecte pentru companiile Lufkin Industries, Cameron International, WDP Development, Emerson, Star Foods Romania, Petrom, Aversa Manufacturing etc. La nivel national, Epstein este una dintre putinele companii de proiectare care s-a implicat in initiativele "verzi" de transformare a mediului si de eficientizare energetica.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulman and machinehiltiTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CDS
strabag nivel 1
rigips
BALTIC
leviatan
leviatan
BMI_Icopal
viarom
Ubitech
theda mar
CELCO 2020
MAKITA
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023