Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - IHS Romania estimeaza o crestere de 21% a cifrei de afaceri din acest an
IHS Romania estimeaza o crestere de 21% a cifrei de afaceri din acest an
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 27 Mar 2023 06:20
Activitatea IHS Romania, companie specializata in domeniul managementului urban si regional, se inscrie pe o traiectorie ascendenta, cu noi proiecte, participarea la licitatii si o crestere prognozata la circa 21% a cifrei de afaceri. Compania asigura, in principal, servicii pentru intocmirea documentatiilor de amenajare a teritoriului judetean si elaboreaza strategii de dezvoltare durabila pentru judete si municipii.
"Activitatea in cadrul companiei noastre se desfasoara fara probleme si, datorita profilului firmei, inca se lucreaza de acasa cu intalniri punctuale privind aspectele de decizie complexa. Discutiile de coordonare, bine pregatite si anuntate, sunt si, probabil, vor deveni proceduri de lucru curente atat pentru firma noastra cat si pentru beneficiarii proiectelor noastre. Avand o experienta de lucru in proiecte internationale, aceasta tehnica a parteneriatelor «online» nu ne-a prins nepregatiti din punct de vedere profesional si «mental».
Conform planului de afaceri pe care il avem, cifra de afaceri in 2022 a fost 342.466 lei urmand ca la sfarsitul anului 2023 sa crestem la circa 420.000 de lei. Desi suntem o firma comerciala, intr-o perioada de criza in filozofia firmei, tinand seama de natura activitatilor, a beneficiarilor si a pietei pentru serviciile pe care le facem, domina orientarea «cash flow» si nu «profit».
 
 
Cash-flow-ul prin plata lunara a salariilor asigura zilnic un trai decent, daca este bine administrat, in timp ce profitul promite un beneficiu anual care este «subminat» de inflatie. Profitul estimat, daca se materializeaza, il investim in calitatea serviciilor pentru beneficiarii nostri si implicit pentru cresterea reputatiei firmei pe piata.
Intorcandu-ma la cifra de afaceri, cresterea prognozata se datoreaza, insa, in cea mai mare parte nevoii de acoperire a efectelor inflatiei pentru a putea implementa activitatile firmei la standardele profesionale auto-acceptate", a declarat dr. arh. urb. Nicolae Taralunga, administratorul IHS Romania.
Potrivit specialistului, activitatile de proiectare/ urbanism si constructii, neavand un caracter speculativ, si fiind printer primele lovite de crize financiare, solicita timp pentru adaptare la conditiile pietei si vor evolua la un nivel mai lent, mai prudent, in perioada urmatoare, fiind legate de capacitatea de finantare a dezvoltatorilor imobiliari privati. Evident vor exista diferente intre regiuni si orase in functie de nivelul dezvoltarii economice si de existenta resurselor umane.
 
 
In acelasi timp, investitiile in infrastructura urbana, de sanatate, educatie si sociala, dar si cele din domeniul public, lucrari tehnico-edilitare si, in general, toate proiectele eligibile pentru finantari prin programele UE si cele guvernamentale au conditii sa mearga mai departe, dar tin de capacitatea operationala a primariilor de a le implementa la timp si de existenta fortei de munca calificata din proiectare si constructii.
In acest context, IHS Romania va continua sa se dezvolte si sa contracteze noi proiecte. Potrivit arh. urb. Nicolae Taralunga, compania are contracte semnate deja, care ii acopera activitatea pentru anul in curs, dar si pentru 2024, in timp ce participarea la noi licitatii este legata de alegerea de intocmire de documentatii care sa ofere specialistilor un grad de noutate si de dificultate ridicat.
"Legat de domeniul de activitate a firmei in realizarea documentatiilor mentionate, in procesul actual si necesar al digitalizarii bancilor de date teritoriale, lucram in parteneriat cu specialisti cu pregatire in asigurarea suportul GIS pentru documentatiilor contractate in Romania sau Republica Moldova, suport care este coordonat si cu softurile folosite de beneficiarii nostri", a precizat Nicolae Taralunga.
 
 
Cu o experienta de aproape 30 de ani in domeniu, IHS Romania isi desfasoara activitatea atat in Romania, cat si in alte state din Europa de Est, Africa si Asia. Misiunea declarata a societatii este directionata catre intarirea capacitatii manageriale a autoritatilor publice locale si centrale, in domeniul dezvoltarii urbane si regionale, prin servicii de consultanta, formare profesionala si cercetare. Compania si-a consolidat experienta in domeniul managementului urban si regional, vizand aspecte de planificare integrata durabila, planificare spatiala, terenuri si locuinte, metode si tehnici de comunicare si implicare a comunitatilor locale in proiecte de dezvoltare, marketing urban si regional, conservarea si promovarea patrimoniului natural si construit, dezvoltarea institutionala a organizatiilor publice, analize de viabilitate financiara a indicatorilor de urbanism folositi in documentatiile de urbanism.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
vailantALLBIMhiltiVideoConfAC-iulman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
leviatan
rigips
leviatan
grundfos
BALTIC
viarom
Acvatot 2019
CDS
theda mar
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023