Agenda Constructiilor
Marti, 05 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - KXL Studio lucreaza la proiectarea noului Campus Stiintific din Cluj-Napoca
KXL Studio lucreaza la proiectarea noului Campus Stiintific din Cluj-Napoca
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 30 Ian 2023 14:52
Primaria municipiului Cluj-Napoca, in parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai, a demarat realizarea Campusului Stiintific / Science Campus Cluj, un complex educational, de cercetare, dezvoltare si inovare. Proiectul este in valoare de 1,7 milioane de euro si va fi elaborat de compania de arhitectura KHL Studio, care a fost selectata de un juriu international in urma unui concurs de solutii organizat de Primarie in parteneriat cu OAR si UBB. Documentatia de proiectare este in curs de realizare.
Pentru continuarea proiectului, Primaria Cluj-Napoca, prin Centrul de Inovare si Imaginatie Civica (CIIC) va organiza miercuri, 1 februarie 2023, incepand cu ora 17, o dezbatere publica pe tema Science Campus Cluj-Napoca, ce se va desfasura in format hibrid: fizic, la Casino - Centrul de Cultura Urbana si online, pe platforma electronica ZOOM. Aceasta va fi transmisa live pe paginile de Facebook Municipiul Cluj-Napoca si CIIC.
"Tema supusa dezbaterii vizeaza atat conceptul in lucru pentru Campusul Stiintific din zona Lomb a Clujului, cat si cadrul mai larg legat de viziunea comunitatii clujene in ceea ce priveste dezvoltarea domeniului educational, sustinerea mediului academic, cercetarii si inovarii. Alaturi de publicul invitat vor fi prezenti: Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Daniel David - rectorul Universitatii Babes-Bolyai si Ovidiu Cimpean - presedinte CIIC", au anuntat reprezentantii Primariei municipiului Cluj-Napoca.
 
 
Situat in zona Lomb a Clujului, in vecinatatea celor doua cladiri ale Cluj Innovation Park (CREIC si TEAM), ansamblul Science Campus Cluj-Napoca se inscrie in Strategia municipiului Cluj-Napoca de a dezvolta o infrastructura extinsa si puternica pentru educatie, cercetare, inovare si transfer tehnologic care sa aduca impreuna actori din sistemul de educatie si cercetare, din mediul economic si antreprenorial, societatea civila si administratia locala.
Campusul se va dezvolta pe o suprafata totala de 6,48 hectare, din care centrul stiintific / Science Center, realizat de Primaria Cluj-Napoca, inclusiv piateta si terenuri de sport, va ocupa 3,48 hectare. Centrul va include si un complex de cercetare-dezvoltare-inovare – InfoBioNano4Health, sediul Facultatii de Matematica si Informatica si un camin studentesc – realizate de Universitatea Babes-Bolyai, precum si diverse spatii exterioare pentru evenimente culturale si educationale.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
theda mar
CDS
Ubitech
noark
rigips
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
concelex
viarom
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
leviatan
Acvatot 2019
quadratum

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander