Agenda Constructiilor
Duminica, 10 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Leviatan Design: Avantajele BIM si ale Certificarii Profesionale BuildingSMART
Leviatan Design: Avantajele BIM si ale Certificarii Profesionale BuildingSMART
Arhitectura & Proiectare Publicat de AG&F 06 Dec 2022 06:20
La finalul lunii octombrie, in cadrul editiei de anul acesta a evenimentului BIMcon, care a strans laolalta experti din lumea tehnologiilor si standardelor in constructii, specialistii companiei Leviatan Design au explicat care sunt avantajele utilizarii BIM si ale Certificarii Profesionale buildingSMART.
BIMcon 2022 a adus in prim-plan cele mai recente softuri si procese implementate la nivel global in domeniul constructiilor, abordand totodata concepte precum openBIM, Industry 4.0 si Digital Twins, care reprezinta repere ale inovatiei in acest sector.
Evenimentul a acordat, de asemenea, o atentie deosebita proiectelor pilot de succes, dezvoltate cu ajutorul tehnologiei BIM, iar in premiera in Romania au fost prezentate Certificarile Profesionale buildingSMART, cu sprijinul companiei Leviatan Design.
Cu o contributie majora in adoptarea si implementarea noilor tehnologii din domeniul constructiilor in cadrul Leviatan Design, Maria Vasi si Romina Posea au participat din partea acestei companii la BIMcon.
La invitatia lansata de Graitec Romania, partener al Leviatan Design, Maria Vasi, Head of Structural Engineering Office & BIM Implementation Manager la Leviatan Design, a participat alaturi de Daniel Gheorghe, Technical Specialist la Graitec Romania, in cadrul panelului Povesti BIM de succes - Industry 4.0. 
Maria Vasi a vorbit despre avantajele utilizarii BIM si a explicat, totodata, de ce a fost importanta standardizarea proceselor si stabilirea unui mod de lucru unitar intre echipele departamentelor de Arhitectura, Structura si Instalatii din cadrul companiei Leviatan Design.
 
"Modul de lucru unitar si colaborativ contribuie la verificari de calitate si incrucisate intre specialitati, pe care le efectuam in puncte intermediare din procesul de proiectare. Prin intermediul acestora ne asiguram ca sunt respectate standardele si instructiunile de lucru interne, precum si faptul ca este atins nivelul nimim de detaliere, iar astfel proiectul are acelasi mod de prezentare, indiferent de componenta si stilul de lucru al echipelor noastre", a aratat Maria Vasi, Head of Structural Engineering Office & BIM Implementation Manager la Leviatan Design.
 
Stabilirea platformei BIM360 ca unica sursa de stocare si partajare a informatiilor in cadrul companiei Leviatan Design a condus la imbunatatirea modului de lucru colaborativ intre specialitati. Astfel, au fost reduse frictiunile, a crescut nivelul de detaliu al modelelor 3D, iar echipa de ingineri, proiectanti si arhitecti a putut lucra in paralel la mai multe proiecte. Implementarea metodologiei BIM a permis atingerea unui nivel de calitate ridicat in proiectele dezvoltate si a contribuit la reducerea substantiala a timpului de executie.
 
Romina Posea, Head of Planning & Continuous Improvement Office la Leviatan Design, a vorbit la BIMcon 2022, in cadrul panelului buildingSMART Romania, despre beneficiile Certificarii Profesionale buildingSMART.
Imbunatatirea continua a angajatilor, prin obtinerea unei astfel de certificari, permite companiilor sa se alinieze cu standardele si ultimele tendinte din evolutia BIM in procesele de proiectare si executie.
"Aceasta certificare este un bun punct de pornire, in special venind de la o organizatie cu experienta si relevanta. Gandindu-ne la certificarea specialistilor din cadrul organizatiei de catre un organism international, compania isi intareste credibilitatea in raport cu ceilalti actori", a explicat Romina Posea, Head of Planning & Continuous Improvement Office la Leviatan Design.
 
La nivel macro, tuturor actorilor implicati le este necesar know-how-ul BIM, fie ca vorbim despre mediul de business (firme de proiectare, de executie sau consultanti), autoritatile statului sau mediul universitar. Cu cat avem mai multi actori din piata care inteleg ca metodologia BIM nu se refera doar la modelul 3D, ci si la standardizarile, codificarile si schimbul de informatii, cu atat se accelereaza procesul de adoptie si crestere a nivelului de maturitate BIM in intreg sectorul de constructii din Romania.
Acest proces de formare are multiple avantaje. Fiecare dintre actorii implicati va putea sa isi creeze propriile fluxuri de lucru BIM, autoritatile statului vor putea emite cerinte dupa aceleasi standarde si vor avea specialisti care sa inteleaga si sa evalueze ofertele din piata, iar universitatile vor avea mai multi profesionisti specializati si vor fi la curent cu ultimele tendinte din piata.
 
 
buildingSMART este un forum international neutru pentru initierea, dezvoltarea, crearea si adoptarea de standarde digitale deschise pentru procesele BIM, care se angajeaza sa creeze si sa dezvolte modalitati digitale deschise de lucru pentru industria activelor construite.
Leviatan Design va continua sa tina pasul cu noile tehnologii si standarde din domeniul constructiilor, astfel incat fiecare proiect dezvoltat sa devina un reper de calitate.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
noark
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Acvatot 2019
leviatan
Ubitech
BALTIC
MAKITA
theda mar
viarom
rigips
ERBASU CONSTRUCT
grundfos
CDS
leviatan
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
BA 2023
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu