Agenda Constructiilor
Luni, 05 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - MDLPA va atesta profesional noi experti tehnici in siguranta seismica
MDLPA va atesta profesional noi experti tehnici in siguranta seismica
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 21 Mar 2023 12:49
Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA) va organiza un nou examen de atestare profesionala a expertilor tehnici si a verificatorilor de proiecte pentru asigurarea unui numar cat mai mare de specialisti atestati - anunta ministrul dezvoltarii, Cseke Attila, care a adaugat ca vor fi atestati inclusiv noi experti in siguranta seismica.
Dupa cum este cunoscut, in vederea solutionarii situatiei expertilor tehnici si a verificatorilor de proiecte, Ministerul Dezvoltarii a organizat, in decembrie 2021 si iulie 2022, alte doua sesiuni de atestare, in urma carora s-au atestat 144 de experti tehnici si 772 de verificatori de proiecte in toate domeniile de atestare tehnico-profesionala, dintre care 24 experti tehnici in rezistenta mecanica si stabilitate pentru constructii civile, industriale si agricole, domeniile legate de siguranta seismica.
”Consolidarea cladirilor expuse riscului seismic a reprezentat, inca de la inceputul mandatului meu de ministru, o prioritate absoluta si ne propunem sa atestam un numar suficient de experti tehnici, mai ales pentru cerinta fundamentala rezistenta mecanica si stabilitate, intrucat acestia au competente pentru expertizarea tehnica a constructiilor, inclusiv in ceea ce priveste evaluarea seismica”, a subliniat Cseke Attila.
Ministrul a aratat: in judetele cele mai expuse riscului seismic din Romania, sunt foarte putini experti din acest domeniu sau nu sunt deloc. De exemplu, in judetul Gorj, afectat luna trecuta de cutremure, este inregistrat un singur expert tehnic, la fel si in judetul Vrancea, care a inregistrat un cutremur de magnitudinea de 4,1°, sau in judetul Buzau. In judetele Bistrita-Nasaud, Ialomita, Giurgiu, Mehedinti, Olt, Teleorman si Vaslui, nu exista niciun expert tehnic atestat.
Astfel, in perioada 26-30 iunie 2023, MDLPA organizeaza o noua sesiune de atestare tehnico-profesionala a verificatorilor de proiecte si a expertilor tehnici pentru toate domeniile de constructii si specialitatile de instalatii.
Examenele, de tip test-grila si fara proba orala, vor fi sustinute, si de aceasta data, cu sprijinul universitatilor de specialitate. Inscrierile pentru sustinerea examenelor se realizeaza exclusiv on-line, in perioada 3 aprilie - 4 mai 2023, in portalul creat de MDLPA in acest scop.
 
man and machineALLBIMhiltivailantVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
strabag nivel 1
CDS
CONCEPT STRUCTURE
grundfos
MAKITA
theda mar
viarom
BALTIC
rigips
Ubitech
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023