Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - OAR: Arhitectii si birourile individuale pot beneficia de fonduri prin Garant Construct
OAR: Arhitectii si birourile individuale pot beneficia de fonduri prin Garant Construct
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 28 Oct 2022 12:46
Programul Garant Construct este conceput pentru depasirea dificultatilor economice generate de invazia Rusiei asupra Ucrainei, in baza cadrului temporar european prin care pot fi accesate ajutoare de stat sub forma de garantii pentru imprumuturi si sub forma de granturi. Arhitectii, respectiv birourile individuale de arhitectura beneficiaza si ele de acest program.
Componenta de finantare Garant Construct de sub umbrela IMM Invest Plus are ca obiectiv acordarea de garantii guvernamentale de pana 90% din valoarea finantarilor/imprumuturilor bancare pentru: imbunatatirea eficientei energetice, sustinerea investitiilor in domeniul energiei verzi si alinierea la obiectivele de mediul implementate de IMM-uri din sectorul constructiilor, inclusiv start-up-uri, intreprinderilor mici cu capitalizare de piata medie, precum si pentru arhitecti potrivit reglementarilor din Legea nr. 184/2001 privind organizarea si exercitarea profesiei de arhitect, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv birourile individuale de arhitectura.
Programul Garant Construct vizeaza si finantari pentru unitati administrativ teritoriale (municipii, orase, comune).
Valoarea maxima a fiecarei finantari acordate unui beneficiar nu poate depasi 5.000.000 lei pentru creditele/liniile de credit pentru finantarea capitalului de lucru, respectiv 10.000.000 lei pentru creditele de investitii.
Perioada maxima pentru care se acorda finantarea este de 72 de luni (6 ani), in cazul creditelor de investitii, si 36 de luni (3 ani), in cazul creditelor/liniilor de credit pentru capital de lucru, fara posibilitate de prelungire.
In cazul creditelor de investitii acordate beneficiarilor eligibili, institutiile de credit (bancile) pot acorda, la inceputul perioadei de creditare, la solicitarea beneficiarilor, o perioada de gratie de maximum 18 luni pentru rambursarea principalului.
Pentru inregistrare in program si evaluarea potentialului de finantare pentru fiecare solicitant este necesara parcurgerea a doua etape:
1. Crearea unui cont si inregistrarea pe platforma imminvest.ro - Programul Garant Construct a solicitantului, persoana juridica;
2. Contactarea uneia din bancile partenere pentru verificarea incadrarii in criteriile de eligibilitate ale programului.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
CDS
Acvatot 2019
theda mar
konsent
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
noark
MAKITA
rigips
viarom
concelex
CONCEPT STRUCTURE
siniat
EDIT-Structural
leviatan
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander