Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Saint-Gobain Romania anunta castigatorii Concursului de Arhitectura pentru Studenti
Saint-Gobain Romania anunta castigatorii Concursului de Arhitectura pentru Studenti
Arhitectura & Proiectare Publicat de AG&F 29 Apr 2024 14:58
Saint-Gobain Romania anunta castigatorii celei de-a XIX-a editii a etapei nationale a Concursului de Arhitectura pentru Studenti, o competitie bazata pe viziunea Saint-Gobain asupra cladirilor durabile, la care pot participa studenti din domeniul arhitecturii, designului, ingineriei constructiilor sau alte discipline conexe, indiferent de anul de studiu.
Obiectivul Concursului de Arhitectura pentru Studenti este de a dezvolta un proiect de constructie bazat pe durabilitate, atat pentru oameni, cat si pentru planeta, cu cladiri eficiente din punct de vedere energetic, cu emisii reduse de carbon si cu un grad ridicat de confort pentru ocupanti. Studentii pot participa individual sau in echipe formate din maximum doi membri, alaturi de un profesor coordonator. 
In fiecare an, Saint-Gobain selecteaza o tara in care propune o tema de arhitectura si colaboreaza indeaproape cu municipalitatea locala pentru a concepe un proiect care sa abordeze o serie de aspecte sociale si culturale reale. Studenti de la diferite universitati din intreaga lume propun proiecte pentru a candida si a castiga unul dintre premiile concursului.
Criteriile de jurizare, aplicabile ambelor etape, au inclus urmatoarele componente: constructie noua 60% (arhitectura 30%, constructie sustenabila 30%) si renovare 40% (arhitectura 20%, constructie sustenabila 20%): excelenta in proiectare, concept functional, adaptat la context, solutii si strategii pentru reducerea consumului de energie, a carbonului incorporat si a nivelului de carbon operational, reducerea utilizarii de resurse non-regenerabile, imbunatatirea confortului termic, a gradului de iluminare, a confortului acustic si a calitatii aerului la interior, calitatea si consecventa detaliilor de executie cu privire la fizica cladirilor etc.
Concursul de Arhitectura pentru Studenti se desfasoara in doua etape – nationala si internationala, proiectul clasat pe locul I la nivel local intrand automat in cursa pentru premii la nivel international.
 
Proiecte premiate la nivel national
Premiul I
  • TRIO OF THE NORDIC GREENS, echipa formata din Diana-Mariana Munteanu si Alexandru-Razvan Moscaliuc, Facultatea de Arhitectura „G.M. Cantacuzino”, Iasi
  • Premiul II 
  • THE LINE, echipa formata din Alexandru Dulfu si Szabolcs Gyorgy, Facultatea de Arhitectura si Urbanism, Timisoara
  • Premiul III
  • EVERGREEN VIEWS, echipa formata din Alexandra Elena Tuleu, Alex Georgel Ban si Sebastian Sgaroiu, Facultatea de Arhitectura si Urbanism, Timisoara
  • Mentiune I
  • VERTICAL GARDEN, echipa formata din Adela-Monica Mustata si Alexandru-Aurel Tudoroiu, Facultatea de Arhitectura si Urbanism, Timisoara
  • Mentiune II 
  • B.E.L., echipa formata din Adriana Moldovan si Tudor Bigu, Facultatea de Arhitectura „G.M. Cantacuzino”, Iasi
 
Tema Concursului de Arhitectura pentru Studenti – editia a XIX-a
Tema din acest an a concursului a constat in elaborarea propunerilor de proiecte pentru revitalizarea unei zone situate in nord-estul orasului Helsinki, Finlanda. Principala provocare a fost reprezentata de proiectarea unei cladiri rezidentiale noi, in paralel cu renovarea si conversia unei cladiri de birouri existente intr-o functiune rezidentiala mixta destinata cazarii cercetatorilor si / sau studentilor. In plus, participantii au trebuit sa conceapa interconexiunea acestor cladiri, integrand totodata si celelalte constructii aflate in zona de studiu, precum si spatiul exterior public. O atentie speciala s-a acordat conceptelor de circularitate si reutilizare a materialelor si partilor de constructie. 
Inainte de lansarea concursului, tema fiecarei editii este supusa dezbaterii, aceasta fiind agreata impreuna cu profesorii de la universitatile participante in cadrul evenimentului Zilele Profesorului.
Lista castigatorilor la etapa nationala poate fi consultata aici.
Mai multe detalii despre Concursul de Arhitectura pentru Studenti, aici.
 
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
noark
EDIT-Structural
rigips
BogArt
CDS
quadratum
concelex
ness project
viarom
MAKITA
siniat
Acvatot 2019
konsent
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander