Agenda Constructiilor
Vineri, 19 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - STARH Arhitectura a castigat contractul de proiectare a Pietei Sfatului din Brasov
STARH Arhitectura a castigat contractul de proiectare a Pietei Sfatului din Brasov
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 12 Apr 2022 13:35
Starh Arhitectura, Constructii, Design SRL a castigat Concursul International de Solutii "Piata Sfatului Brasov Central Square", competitie ce a avut ca obiectiv principal contractarea, de catre Primaria Municipiului Brasov, a serviciilor de proiectare a noii Piete a Sfatului, din Brasov. Proiectul, avand ca autori principali arhitectii Florian Stanciu, Cosmin Galatianu si Eduard Dumitru Untaru, a castigat contractul de proiectare cu o valoare estimata la 1,48 milioane de lei (fara TVA).
"Discursul general care sta la baza proiectului este construit in jurul unei cercetari a arhetipurilor si a temelor majore ale culturii europene, mai degraba decat sa porneasca de la o evaluare detaliata a istoriei sitului - care nu este, totusi, lasata deoparte, ci este transferata intr-o munca atenta cu structura construita si vizibila, in timp ce se analizeaza in continuare detaliile proiectului. Propunerea reflecta potentiala deschidere ulterioara a fatadelor Casei Consiliului si invita casa sa participe la viata pietei si sa isi ocupe locul care i se cuvine. Ca atare, proiectul reafirma pozitia centrala a Casei Sfatului ca centru de greutate al pietei", apreciaza Juriul.
 
 
Premiul al doilea al competitiei, in valoare de 74.235 lei, a fost adjudecat de ADNBA, din Bucuresti, iar premiul al treilea, cu o valoare de 39.592 lei, de Studio 82 SRL, in asociere cu Vlad Sebastian Rusu Birou Individual de Arhitectura.
Expozitia tuturor proiectelor participante la concurs va putea fi vizitata la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic si Incubator de Afaceri (CATTIA), Strada Institutului 35, Brasov - etaj 1.
Autoritatea Contractanta a concursului este Municipiului Brasov, proprietarul si administratorul spatiilor publice care vor face obiectul investitiei si care va deveni beneficiarul contractului rezultat in urma acestui concurs.
Concursul a fost organizat de catre Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) alaturi de Filiala Teritoriala Brasov - Covasna - Harghita a OAR, cu sprijinul Bancii Mondiale si in conformitate cu prevederile Ghidului de bune practici in organizarea concursurilor de solutii OAR, publicat in 2018, cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare privind atribuirea contractelor de achizitie publica.
Concursul de solutii a fost public, intr-o singura faza, deschis pentru Romania, tarile Uniunii Europene si Spatiului Economic European si Confederatia Elvetiana.
Pentru informatii suplimentare, click aici! 
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMTERAPLASTAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
hidroplasto
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
Ubitech
rigips
CELCO 2020
leviatan
viarom
strabag nivel 1
BMI_Icopal
Acvatot 2019
hilti

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere