STARH Arhitectura castiga contractul pentru amenajarea parcului DN3C Constanta Imprimare
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 20 Oct 2022 15:29
Starh Arhitectura, Constructii, Design SRL a castigat concursul international de solutii pentru amenajarea Parcului DN3C din Constanta, competitie organizata de Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR), cu sprijinul Filialei Teritoriale Dobrogea a OAR si avand ca autoritate contractanta administratia locala. Proiectul, avand ca autori principali arhitectii Florian Stanciu, Roberta Iulia Frumuselu, Eduard Dumitru Untaru, Cosmin Galatianu, Octavian Birsan si David Sebastian Mihai, a castigat contractul de proiectare cu o valoare estimata la 1,7 milioane de euro (fara TVA).
"Aceasta noua padure urbana va avea un impact si va imbogati viata locuitorilor, oferind in acelasi timp un cadru durabil pentru evolutii viitoare. Aceasta abordare holistica si coerenta are potentialul si capacitatea de a crea un nou reper pentru orasul Constanta, creand un nou Topos, ce ar putea deveni o ancora puternica pentru reteaua de spatii verzi a orasului. Poate genera valoare adaugata pe toate planurile - economic, spatial, social, ecologic - in timp ce ar putea deveni o referinta si sa-si extinda adresabilitatea dincolo de zona metropolitana Constanta catre un public national si chiar international. Gestul de design indraznet este atat vechi, cat si inovator, deoarece se refera la comunitatile «climax» arhetipale, care ar oferi atat adapost, cat si un nivel de libertate utilizatorilor", apreciaza Juriul.
 
 
Premiul al doilea al competitiei, in valoare de 25.000 euro, a fost adjudecat de Studio 82, din Bucuresti, iar premiul al treilea, cu o valoare de 15.000 de euro, de biroul spaniol Práctica Arquitectura Y Urbanismo.
Expozitia tuturor proiectelor participante la concurs va putea fi vizitata la Muzeul de Arta Constanta, in Sala de secol XIX, Bulevardul Tomis 82-84, Constanta.
Autoritatea contractanta a concursului este Municipiului Constanta, proprietarul si administratorul spatiilor care vor face obiectul investitiei si care va deveni beneficiarul contractului rezultat in urma acestei competitii. Concursul de solutii a fost public, intr-o singura faza, deschis pentru Romania, tarile Uniunii Europene si Spatiului Economic European si Confederatia Elvetiana.
Pentru informatii suplimentare, click aici!