Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Studentii la arhitectura se pot inscrie la concursul International VELUX Award 2024
Studentii la arhitectura se pot inscrie la concursul International VELUX Award 2024
Arhitectura & Proiectare Publicat de AG&F 18 Oct 2023 11:53
Grupul Velux invita studentii de la facultatile de arhitectura din Romania sa se inscrie la competitia International Velux Award 2024, organizata pe tema “Light of Tomorrow”. Perioada de inregistrare in competitie este deschisa pana la 1 aprilie 2024. Competitia organizata in 2024 va ajunge la cea de-a 11-a editie, iar in cadrul editiilor anterioare au fost prezentate proiecte primite de la peste 6000 de studenti la arhitectura din intreaga lume.
De la prima editie, in 2004, International Velux Award a devenit o competitie de referinta pentru studenti, viitori arhitecti, care vor modela cladirile din viitor. Concursul invita studentii sa exploreze rolul luminii naturale in arhitectura si isi propune sa stimuleze inovatia in acest domeniu. Totodata, scopul acestei competitii este de a-i incuraja si provoca sa dezvolte proiecte interesante prin care sa contribuie la dezvoltarea unei intelegeri mai aprofundate asupra rolului esential pe care il are lumina naturala in vietile noastre.
In cadrul acestui concurs, studentii se vor organiza in mai multe echipe si vor lucra la proiectele lor in una dintre cele doua categorii disponibile: "Lumina naturala in cladiri" sau "Cercetari privind lumina naturala".
Pentru a participa la competitie, primul pas pentru studenti este sa se inregistreze cu o adresa de e-mail si un numar de telefon. Dupa finalizarea procesului de inregistrare, acestia sunt incurajati de catre organizatori sa formeze echipele, sa se conecteze cu profesorul indrumator si sa inceapa sa lucreze la proiect. Astfel, studentii au la dispozitie cateva luni pentru a-si dezvolta ideile in proiecte inovatoare si creative. Inscrierea la concurs se face prin intermediul urmatorului link.
 
Date-cheie pentru competitie
Incepand cu 1 septembrie 2023, au fost deschise inregistrarile pentru competitia programata sa aiba loc in 2024. Termenul limita pentru inregistrari este 1 aprilie 2024, ora 23:59. Ulterior, in 15 aprilie 2024, se va deschide platforma de incarcare a proiectelor, oferind astfel oportunitatea participantilor de a-si prezenta creatiile. Termenul limita pentru incarcarea proiectelor este 30 mai 2024, ora 23:59. In vara anului 2024, juriul se va reuni pentru a evalua proiectele si pentru a anunta castigatorii regionali. Ulterior, in toamna sau in iarna anului urmator, finalistii regionali vor participa la un atelier dedicat, unde isi vor sustine prezentarile in fata juriului. La finalul atelierului, vor fi anuntati castigatorii globali.
International Velux Award este o actiune care face parte din comunitatea Daylight and Architecture, initiata de Velux. In completarea unei game variate de continut unic creat de arhitecti, jurnalisti si cercetatori, site-ul daylightandarchitecture.com ofera o biblioteca bogata de conferinte filmate, discutii despre lumina naturala si articole relevante. Aceste materiale sunt deosebit de valoroase pentru studentii care participa la competitie, atat pentru a-si gasi inspiratie, cat si pentru a-si extinde cunostintele despre importanta luminii naturale asupra vietii de pe Pamant.

Despre International VELUX Award
Tema generala a International Velux Award 2024 pentru studentii la arhitectura este “Light of Tomorrow”. Lansata in 2004 si organizata la fiecare doi ani, competitia urmareste sa puna in discutie viitorul luminii naturale in mediul construit, prin incurajarea explorarilor creative pe tema luminii naturale in cladiri si a cercetarilor privind lumina naturala din partea viitorilor arhitecti de top ai lumii.
Concursul este organizat in stransa colaborare cu Uniunea Internationala a Arhitectilor (UIA) si este recunoscut de urmatoarele organizatii educationale: Asociatia Europeana pentru Educatia in Arhitectura (EAAE), Institutul American al Studentilor in Arhitectura (AIAS), Consortiul de Cercetare Arhitecturala (ARCC) si Asociatia Scolilor Universitare de Arhitectura (ACSA). Pentru mai multe informatii despre International VELUX Award, vizitati daylightandarchitecture.com
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
CDS
EDIT-Structural
siniat
rigips
ness project
MAKITA
Acvatot 2019
noark
theda mar
concelex
Ubitech
viarom

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander