Agenda Constructiilor
Luni, 08 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - TESSERACT Architecture: Afaceri de un milion de euro si 500.000 mp construiti
TESSERACT Architecture: Afaceri de un milion de euro si 500.000 mp construiti
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 24 Feb 2021 11:57
TESSERACT ARCHITECTURE, un studio tanar de arhitectura fondat in anul 2015 de arhitectul Raluca Soaita, ajunge la inceput de 2021 la o cifra de afaceri anuala de aproape 1 milion de euro, inregistrand o crestere de aproape 5 ori mai mare fata de anul precedent, pe fondul nevoilor din ce in ce mai ridicate atat pe segmentul facilitatilor medicale private si publice din Romania, cat si pe cel al spatiilor logistice si industriale.
Pana in prezent, arhitectii TESSERACT au proiectat in Romania peste 500.000 de metri patrati de spitale si facilitati industriale, de productie si diferite cladiri cu functiuni comerciale - in medie, 100.000 mp de cladiri proiectate anual.
TESSERACT ARCHITECTURE este singurul studio de arhitectura din Romania si unul dintre putinele din Europa Centrala si de Est specializate in proiectare de infrastructura dedicata sectorului de sanatate, ce necesita un grad particular de expertiza.
Intre proiectele realizate de TESSERACT se afla numeroase spitale si clinici private din portofoliul operatorilor privati din sanatate, constructia Spitalului de copii din Bucuresti (#NoiFacemUnSpital), o initiativa - premiera in Romania a Asociatiei Daruieste Viata, iar recent TESSERACT ARCHITECTURE a fost desemnat in calitate de proiectant general a doua mari spitale judetene, la Focsani si Sibiu, aflate in stadiul de studiu de fezabilitate in acest moment.
“Arhitectura medicala are foarte multe particularitati, iar la nivel tehnic - respectarea normelor epidemiologice, realizarea de circuite corecte si coordonarea de specialitati specifice complexe - reprezinta o provocare pentru arhitecti. De-a lungul intregii cariere am dedicat 15 ani de studiu amanuntit acestui domeniu, iar in acest moment suntem singurii din Romania care am ajuns la acest nivel de specializare tehnica in arhitectura pentru sanatate.
In continuare, ne concentram pe viitorul acestui domeniu, iar preocuparea noastra centrala este umanizarea spatiilor reci din spitalele romanesti si dezvoltarea unor forme de design si arhitectura care participa la vindecarea pacientului. Cel mai recent exemplu in acest sens este conceptul de design interior “Copacul Vietii” dezvoltat pentru initiativa #NoiFacemUnSpital, prin care am creat un spatiu ludic, atipic spitalelor romanesti obisnuite, care participa la imbunatatirea moralului copiilor bolnavi de cancer si care ii ajuta in mod real in lupta cu boala. Suntem foarte recunoscatori ca am putut participa in acest proiect,” declara Raluca Soaita, arhitect fondator TESSERACT.
Studioul TESSERACT a realizat si numeroase spitale modulare, in multe dintre cazuri cu implicarea pro-bono a echipei de arhitecti, atat pentru pacienti cu Covid - 19 cat si pentru alte grupuri vulnerabile. Intre cele mai recente dintre acestea se numara Spitalul Modular 1 Elias, in curtea Spitalului Universitar de Urgenta Elias Bucuresti, Unitatea Modulara Elias, Unitatea Modulara SCJU Sibiu, Spitalul Modular 2 Piatra Neamt (dedicat ATI), Spitalul modular din curtea Spitalului Judetean de Urgenta Brasov.
Studioul TESSERACT include o echipa de 10 arhitecti, dar si un epidemiolog implicat activ in proiectele de arhitectura medicala. Alaturi de acestia, TESSERACT ARCHITECTURE lucreaza constant cu specialisti din diverse functiuni adiacente proiectelor dezvoltate - precum psihologi, antropologi, sociologi - care contribuie la dezvoltarea de spatii adecvate beneficiarilor finali ai acestora (ex. pacienti, apartinatori, cadre medicale - in cazul spitalelor si clinicilor).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IUNIE
/IULIE 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CELCO 2020
viarom
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
Ubitech
leviatan
rigips
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Acvatot 2019
strabag nivel 1
MAKITA
BMI_Icopal
hilti
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere