Agenda Constructiilor
Sambata, 01 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - TESSERACT estimeaza dublarea cifrei de afaceri din 2021, la doua milioane euro
TESSERACT estimeaza dublarea cifrei de afaceri din 2021, la doua milioane euro
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 21 Sep 2021 11:19
Tesseract Architecture, singurul studio de arhitectura din Romania specializat in proiectare medicala si unul dintre putinele de acest tip din Europa Centrala si de Est, estimeaza dublarea cifrei de afaceri la final de 2021 fata de 2020, cand a inregistrat un volum de business de aproape un milion de euro. Cresterea vine pe fondul cererii ridicate in special din segmentele medical si logistic, care au accelerat in plina pandemie.
In perioada pandemiei si in directa legatura cu necesitatile generate de aceasta, arhitectii Tesseract au proiectat atat spitale modulare, pentru tratamentul pacientilor cu Covid-19 sau unitati de triaj pacienti (peste 23.000 mp de scheme functionale pentru spitale modulare, cu 146 de paturi in total), cat si interventii in spitalele existente, pentru adaptarea lor la circuitele impuse de pandemie, reconfigurari de cladiri cu diverse functiuni in spatii medicale, in special in privat, in contextul in care spitalele publice nu au mai putut prelua alte afectiuni in afara de Covid-19 sau realizarea de recompartimentari pentru spatii de laboratoare de analize medicale care au integrat in componenta lor si serviciul de testare PCR sau laboratoare nou construite.
"In domeniul medical, pandemia a accelerat luarea unor decizii de investitii (atat in sectorul privat cat si in cel public). De asemenea, un sector activ a fost si cel al cladirilor industriale si logistice. Pe perioada starii de urgenta si a pandemiei, consumul s-a axat pe productia locala si pe comenzile online, au aparut noi linii de productie, distributia a crescut si investitiile au continuat. In special in domeniul logistic vedem o activitate intensa - suntem mult in urma unor tari precum Polonia, Ungaria sau Austria, iar modificarea modelelor de consum prin accelerarea e-commerce a crescut nevoia de spatii logistice si industriale moderne, care sa acopere toate zonele tarii", spune arh. Raluca Soaita (foto), fondatoarea Tesseract Architecture.
 
 
Sectorul medical privat este unul foarte activ, apreciaza arhitectii Tesseract, multi dintre operatorii mari privati de sanatate extinzand sau consolidand in aceasta perioada portofoliile de cladiri si clinici. "Pentru o perioada, au fost singurii care au preluat si alte probleme in afara de pacientii cu Covid-19. In acelasi timp, chiar si in domeniul de sanatate privat, oferta este mult subdimensionata fata de nevoi. Cererea pentru servicii de proiectare a crescut, iar noi proiectam atat cladiri noi pentru clinici si spitale private, cat si extinderi ale unor spitale existente, reconfigurari/ reconversii ale unor cladiri cu alta destinatie in spatii medicale, amenajari interioare, s.a.", completeaza arh. Raluca Soaita.
Alaturi de dublarea cifrei de afaceri, studioul Tesseract Architecture isi extinde si echipa, care a crescut cu 10 noi membri fata de vara anului 2020. Alaturi de arhitectii seniori, din echipa studioului fac parte si epidemiologi, specialisti in echipamente medicale, experti financiari s.a.
*** 
Studioul de arhitectura Tesseract este proiectantul celui mai amplu proiect recent de spital din Romania - Spitalul Marie Curie, primul Spital National de Copii pentru Cancer, Boli Grave si Trauma si semneaza de asemenea doua mari spitale judetene in lucru in acest moment - spitalele judetene de la Focsani si Sibiu.
Cel mai mare dintre proiectele in derulare este proiectul Spitalului Judetean Sibiu, o cladire noua de spital cu 895 paturi, cu o suprafata desfasurata de aproximativ 120.000 mp si un buget de executie estimat la aproape 500 de milioane de euro. La inceputul lunii august, spitalul a obtinut autorizatia de construire, iar pana la sfarsitul anului va fi finalizat proiectul tehnic.
Un interviu pe larg cu Raluca Soaita poate fi citit in Agenda Constructiilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLASTman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
viarom
leviatan
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
MAKITA
CDS
strabag nivel 1
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
CELCO 2020
Ubitech
leviatan
BMI_Icopal

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023