Agenda Constructiilor
Miercuri, 28 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - UAR: Concurs de idei pentru intregire complex expozitional Ion Tiriac din Otopeni
UAR: Concurs de idei pentru intregire complex expozitional Ion Tiriac din Otopeni
Arhitectura & Proiectare Publicat de AG&F 07 Dec 2023 12:31
Un grup de 20 de studenti ai Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti participa la concursul de proiecte care vizeaza extinderea zonei expozitionale Ion Tiriac, din Otopeni. Competitia se desfasoara sub coordonarea arhitectului Dorin Stefan, laureat al Premiului Repere pentru viitor, acordat de Uniunea Arhitectilor din Romania, in cadrul Bienalei Nationale de Arhitectura, editia 2023.
Concursul de proiecte intitulat "dorinSTEFAN versus 20 de studenti" se va axa pe realizarea a doua lucrari fundamentale, oferind studentilor din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism, o provocare complexa si captivanta avand ca obiectiv final intregirea complexului expozitional Ion Tiriac din Otopeni.
“Ma bucura implicarea studentilor arhitecti in proiectul de extindere a complexului expozitional de la Otopeni si salut modul prin care tanara generatie vine sa isi puna amprenta asupra unui spatiu dedicat istoriei auto si in curand si celei sportive, integrand in viitor un pavilion dedicat tenisului si rachetelor de tenis. Pentru mine este o mare satisfactie faptul ca tinerii care studiaza Arhitectura au gasit inspiratie in spatiul expozitional a carui baza am pus-o in urma cu un deceniu. Am incredere ca ideile inovatoare si suflul nou, pe care viitorii tineri arhitecti le vor aduce, vor transforma proiectul final intr-unul apreciat la scara larga de publicul nostru de toate varstele”, a declarat dl. Ion Tiriac.
Prima tema a proiectului vizeaza reamenajarea si extinderea holului de primire-intrare la Tiriac Collection. Participantii au primit provocarea sa realizeze si sa propuna un concept inovator pentru reamenajarea si extinderea spatiului de receptie, esential pentru galeria care adaposteste curent peste 170 de automobile de colectie, si care urmeaza sa fie extins pentru a gazdui peste 250 de unitati. In elaborarea lucrarilor, studentii vor avea in vedere ca proiectul propus sa permita desfasurarea activitatilor de receptie, sa integreze un lobby, zone de intalnire si asteptare, achizitie de suvenire, oferind totodata posibilitatea expunerii unei masini de colectie in acest perimetru.
 
 
Cel de-a doua lucrare a proiectului consta in proiectarea unui pavilion pentru expunerea colectiei de rachete de tenis alcatuita din aproximativ 1.100 de exemplare istorice. Participantii sunt incurajati sa creeze un spatiu atractiv, estetic si functional, care sa puna in valoare colectia de tenis, intr-un mod inedit.
“Am deplina incredere ca tanara generatie de arhitecti va putea sa aduca plus valoare privind modul de a organiza spatiul expozitional Ion Tiriac, din Otopeni. Suntem pregatiti pentru aceasta provocare si sper ca proiectele pe care le vor realiza studentii care participa la acest concurs sa se ridice la nivelul pe care il vedem deja aici. Pavilionul colectiilor este in extindere, ca urmare tot universul se va amplifica, si ne bucuram ca putem contribui si noi in acest sens”, a declarat Arh. Dorin Stefan.
In ambele cazuri, se asteapta ca proiectele sa integreze atat aspectele legate de organizarea spatiului interior, cat si detalii exterioare, oferind solutii creative, inovatoare si functionale.
Studentii care participa la acest concurs au termen data de 15 decembrie 2023 pentru a isi definitiva propunerile individuale aferente extinderii zonei expozitionale Ion Tiriac, din Otopeni. Prezentarea proiectelor se va face in format digital, iar in ziua jurizarii fiecare participant isi va sustine lucrarea in fata juriului.
Juriul, format din cate un reprezentant al Grupului Tiriac, Uniunii Arhitectilor din Romania, Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", alaturi de Arh. Mihai Popescu si Arh. Mario Kuibus, va evalua proiectele prezentate, iar premiile in valoare totala de 12.000 de euro, vor fi acordate studentilor castigatori, astfel: 6.000 de euro pentru locul I, 4.000 de euro pentru locul II si 2.000 de euro pentru locul III.
Selectia celor 20 de studenti din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", care participa la concursul de idei pentru intregirea complexului expozitional Ion Tiriac din Otopeni, a fost realizata pe baza portofoliilor acestora de catre Arh. Dorin Stefan, coordonatorul proiectului.
Termenul limita de predare a proiectelor este stabilit pentru 15 decembrie 2023, data la care va avea loc jurizarea si desemnarea lucrarilor castigatoare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
top 500
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CDS
leviatan
MAKITA
top 500
top 500
concelex
noark
FRONTALE
viarom
Ubitech
strabag nivel 1
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu