Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - VEGO: Consultanta pentru ISC in proiectul de eficientizare a activitatii institutiei
VEGO: Consultanta pentru ISC in proiectul de eficientizare a activitatii institutiei
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 13 Iun 2023 12:40
Vego Holdings, in asociere cu Intergraph Computer Services, a fost consultant in cadrul proiectului "Consolidarea capacitatii ISC de a-si exercita competentele intr-un mod unitar, eficient si eficace", al carui beneficiar este Inspectoratul de Stat in Constructii. Proiectul a vizat consolidarea capacitatii institutiei in ceea ce priveste exercitarea controlului de stat cu privire la respectarea disciplinei in urbanism si a regimului de autorizare a constructiilor, precum si la aplicarea unitara a prevederilor legale in domeniul calitatii in constructii, prin simplificarea procedurilor ce vizeaza reducerea poverii administrative pentru mediul de afaceri.
In luna mai 2023, asocierea formata din companiile Vego Concept Engineering (lider) si Intergraph Computer Services finalizat cu succes etapa de formare profesionala, in cadrul careia a facilitat transmiterea de cunostinte si proceduri noi pentru un numar impresionant de 500 de persoane de conducere si de executie din ISC.
"Expertii nostri de la Vego si Intergraph au fost principalii catalizatori in implementarea si utilizarea noului sistem informatic integrat de management al ISC. In plus, ei au contribuit cu expertiza lor la alte subiecte de interes direct legate de rezultatele si obiectivele propuse in cadrul proiectului", au precizat reprezentantii Vego Concept Engineering. 
 
 
In cadrul celor 10 sesiuni de instruire, personalul ISC a fost familiarizat cu noi instrumente si tehnici de lucru, dezvoltate ca urmare a activitatilor precedente derulate in cadrul proiectului, respectiv:
  • Analiza si elaborarea de propuneri pentru imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul calitatii in constructii;
  • Actualizarea procedurilor si a fluxurilor interne de lucru;
  • Analiza bunelor practici in domeniul calitatii in constructii la nivel european si implementarea acestora la nivelul Inspectoratului de Stat in Constructii;
  • Organizarea a doua vizite de studiu internationale pentru identificarea de bune practici in domeniul calitatii in constructii;
  • Digitalizarea proceselor interne prin dezvoltarea sistemului informatic integrat al ISC.
"Incheierea acestei etape reprezinta un mare succes pentru noi toti si ne mandrim cu rezultatele noastre. Ii felicitam pe membrii ISC pentru implicare si dorinta de a imbunatati continuu procesele si suntem increzatori ca toate cunostintele acumulate in aceste sesiuni de instruire vor fi utilizate intr-un mod eficient si eficace", au adaugat reprezentantii Vego.
 
 
In 2022, Vego Holdings a asigurat servicii de expertiza tehnica pentru Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA) pentru implementarea regulamentului de proiectare BIM in Romania, in cadrul proiectului "Cresterea coerentei cadrului normativ si a eficientei reglementarilor tehnice in domeniul constructiilor" (cod SIPOCA 731). In cadrul acestui proiect, compania a oferit servicii de expertiza pentru:
  • Dezvoltarea reglementarilor tehnice de proiectare BIM;
  • Ghid privind managementul si monitorizarea informatiilor generate in sistemul BIM;
  • Reglementare tehnica privind utilizarea instrumentelor pentru proiectarea si gestionarea datelor digitale legate de constructii;
  • Asigurarea procesului de informare si diseminare a reglementarilor tehnice.
In cadrul contractului s-au desfasurat doua pachete de activitati, respectiv elaborarea de reglementari tehnice si alte documente suport care sa sprijine implementarea BIM in realizarea constructiilor din Romania, precum si organizarea unei sesiuni de instruire.
Serviciile au fost prestate intr-o perioada de 11 luni de la semnarea contractului, proiectul finalizandu-se la sfarsitul anului trecut.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
top 500
viarom
Ubitech
theda mar
quadratum
strabag nivel 1
noark
FRONTALE
leviatan
top 500
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
top 500
MAKITA
rigips
CDS
concelex
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu