Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
Home - TAMPLARIE & FATADE - Analiza pietei exportatorilor de tamplarie termoizolanta pe anul 2022

Analiza pietei exportatorilor de tamplarie termoizolanta pe anul 2022
Analiza pietei exportatorilor de tamplarie termoizolanta pe anul 2022
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 ( 48 ) EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE & FATADE CORTINA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 27 oct 2022
Sumar: click aici
Exportul, perturbat de efectele razboiului si ale penuriei de materii prime
Desi in ultimii ani s-a constatat in principiu (cu unele intreruperi, in 2016, 2017, 2018 si doar punctual in 2019-2021) un reviriment in sectorul constructiilor, pe piata autohtona de ferestre cererea continua si in acest an, mai ales in contextul actualului conflict militar dintre Rusia si Ucraina, respectiv al efectelor latente ale crize sanitare, sa se afle cu mult sub potentialul capacitatilor de productie ale firmelor din bransa, cu toate ca, pe termen mediu, se evidentiaza si in continuare premisele unei reluari sustinute a comenzilor. De aceea, pentru a induce totusi o nota de optimism ponderat in randul managerilor din bransa, obligati sa activeze si in continuare intr-un mediu de afaceri tot mai arid si competitiv (marcat inclusiv de necesitatea stringenta a adaptarii la noile caracteristici ale cererii, precum si la procesul de digitalizare), trebuie precizat ca, in ultimul deceniu, exportul a fost identificat ca una din putinele oportunitati care au asigurat continuitatea activitatii.
Optiunea livrarii pe pietele din strainatate continua sa fie viabila chiar si in perioada pandemiei, respectiv a razboiului dintre Rusia si Ucraina, ale caror efecte (destul de grave in Europa, ca de altfel in intreaga lume) au perturbat doar punctual principalele piete-tinta. Premisele privind derularea in conditii foarte dificile a exportului au devenit vizibile si ar putea influenta aceste activitati si in continuare, desi pentru moment anumite date, disponibile la Eurostat confirma un trend ascendent (relativ precar) al livrarilor de tamplarie din tara noastra. Oficialii institutului au estimat, pentru 2021, exporturi de 341,8 milioane de euro (la tamplaria din PVC, aluminiu, otel si lemn), ceea ce reprezinta o ascensiune fata de cele 235,5 milioane de euro din 2020. Pe plan european, sectorul tamplariei din PVC este reunit in cadrul unui cod PRODCOM specific - pentru categoria "Ferestre si usi din material plastic, inclusiv ramele, tocurile si cercevelele acestora". Pentru intervalul ianuarie-decembrie 2021, valoarea productiei din Romania a fost de aproape 664,3 milioane de euro, fiind corespunzatoare unei cantitati de peste 6,04 milioane de unitati. Din acest nivel, exportul a insumat 264,06 milioane de euro (1,47 milioane de bucati), ceea ce mentine tara noastra pe pozitia a treia din UE, dupa Polonia si Germania, iar importul s-a cifrat la 27,6 milioane de euro, pentru 1,53 milioane de unitati.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii implicate pe pietele de export.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei companiilor exportatoare de tamplarie termoizolanta si produse conexe va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2023.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
viarom
noark
theda mar
CDS
quadratum
rigips
concelex
Ubitech
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander