Agenda Constructiilor
Joi, 31 Octombrie 2024
Home - PUBLICATII & COLECTII - Revista Agenda Constructiilor - Revista Agenda Constructiilor editia nr. 165 (Martie-Aprilie 2022)

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 165 (Martie-Aprilie 2022)
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 165 (Martie-Aprilie 2022)
PDF, 73 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: CONSTRUCTII & INSTALATII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra
Data actualizare: 07 apr 2022
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Editia Martie-Aprilie 2022 a revistei Agenda Constructiilor cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale de constructii si instalatii, conform datelor care erau disponibile in momentul redactarii articolelor.
Tema centrala a editiei o reprezinta piata nationala de sisteme/echipamente de instalatii - HVAC/apa-canalizare, de tubulatura etc., in context european si cu perspective datorita investitiilor in retelele utilitare si a programelor nationale si europene de dezvoltare.
Revista include si un TOP 500 Antreprenori de constructii, ce prezinta lista actualizata a celor mai mari 500 de companii specializate in executia de lucrari de constructii din tara noastra, societati ce genereaza aproape 50% din cifra de afaceri din acest domeniu.
 
Informatii suplimentare:
Editia se deschide cu un reportaj realizat in urma primei video-conferinte EURO-Constructii din acest an, organizata cu tema "Transformare digitala, inovare si automatizare in sectorul de constructii si domeniile conexe". Evenimentul, ce s-a derulat pe o perioada de aproximativ doua ore, s-a bucurat de interesul unui numar foarte mare de urmaritori, specialisti in proiectare, constructie si piata imobiliara, atingand aproape 1.000 de vizualizari in mediul online (pe Facebook si Youtube). Materialul reprezinta o trecere in revista a discutiilor din cadrul evenimentului, fiind punctate principalele subiecte si idei prezentate de cei sapte invitati: arh. Raluca Soaita (fondator, Tesseract Architecture), Eugen Ursu (Managing Partner, Graphein Topo), Rodica Lupu (Director, Cluster TEC), Lóránd Sata (General Manager, SBR Soletanche Bachy Romania), Alexandru Tanasa (Digital Business Advisor, ARGGO Consulting), Cristian Gabriel Pavel (CEO, Alfa Software) si Bogdan-Paul Popescu (Sales Manager Construction Technology Solutions, SITECH Romania).
Ca o concluzie generala, digitalizarea a devenit un subiect de interes si in industria de constructii, care este presata mai mult ca oricand sa adopte noile instrumente digitale. In sprijinul companiilor din Romania, inclusiv al celor de constructii, care vor sa prioritizeze procesul de transformare digitala, vor fi disponibile si granturi estimate la 500 de milioane de euro (150 de milioane pentru firmele de IT si 350 de milioane de euro pentru adoptarea tehnologiilor digitale de catre companii non-IT), din PNRR, pentru implementarea de proiecte. De asemenea, firmele pot beneficia de ajutorul unor consultanti care au trecut deja prin astfel de procese de transformare digitala si pot identifica corect modul in care o companie se poate transforma, inclusiv din punct de vedere al modelului de business, pentru a putea monetiza procesele, sa poata profita cu adevarat de acea transformare digitala.
 
Perspective favorabile pe piata instalatiilor de apa si HVAC
In sectiunea de Analiza, editia abordeaza problematica pietei locale de tubulatura dedicata proiectelor de infrastructura utilitara, sector afectat de inflatia generalizata din domeniul constructiilor, care creeaza presiuni asupra costurilor pe santiere si a derularii in conditii optime a proiectelor de investitii. Totusi, perspectivele sunt pozitive pentru perioada urmatoare, insa o conditie de baza pentru reluarea la un nivel optim al activitatilor din sector este reprezentata de masurile ce vor fi luate in directia actualizarii valorilor contractelor de executie a lucrarilor.
Analiza include estimari privind dimensiunea pietei de tubulatura din material plastic, evaluata la circa 380 de milioane de euro in 2021, date privind gradul de acoperire cu retele de apa si canalizare la nivel national si necesarul de investitii estimat, precum si informatii referitoare la bugetele de investitii disponibile pentru implementarea de proiecte specifice in perioadele de programare 2014-2020, 2021-2027, dar si prin Programul National de Relansare si Rezilienta (PNRR) si noul Program National "Anghel Saligny". Pe langa aceste date, analiza include opinii ale unor companii reprezentative pentru piata de tubulatura si investitiile specifice, precum: Ovidiu Gurau (director comercial TeraPlast), Laurentiu Chiriac (Head of Building Solutions Division la REHAU Romania), Dan Irimia (director regional de vanzari, Dematek Water Management), Bogdan Grosu (Service Manager la Wilo Romania), Dipl. Ec. Bogdan Marculescu (directorul executiv al companiei Edwards Romania), Emilian Ghita (directorul general al companiei Sonnek Engineering Sibiu), Gelu Stan (directorul general al Apa Canal SA Galati), Catalin Dragila (directorul general al companiei Apa Canal Ilfov), dr. ing. Mihail Dorus (directorul general al ApaVital SA), Gheorghe Filipescu (directorul general al companiei Aquacaras SA), ing. Ilie Vlaicu (directorul general al Aquatim SA), av. Alin Ionut Suiu (directorul general al Companiei de Apa Oltenia SA) si dr. ing. Calin Vasile Neamtu (directorul general al Companiei de Apa Somes).
Analiza segmentului de HVAC include previziuni privind evolutia sectoarelor de centrale termice, boilere, cazane comerciale si aer conditionat, date privind activitatea principalelor companii care asigura livrarea si montajul de sisteme HVAC, noile standarde privind climatul interior, precum si perspectivele de dezvoltare in contextul necesitatii de aliniere a cladirilor la standardele nZEB. Analiza este completata de opinii ale unor reprezentanti de marca ai acestui domeniu, precum Catalin Draguleanu (senior director la Ariston Romania), Mihai Matache (director general Ferroli Romania), Valeriu Timofan (manager general Hoval), Cristiana Rosu (director general Radox), Attila Fazakas (Managing Director la Uniprest Instal), Daniel Vasile (Managing Director Daikin Romania), Cosmin Radulescu (Managing Director VTS Romania), Matsios Petros (directorul general al Thermostahl), Matei Neagu (directorul comercial al Alaska Energies), Dan Tudose (CEO al companiei e-acumulatori.ro) si Radu Parvu (directorul general al Movi Construct).
Rubrica Agenda Investitiilor evidetiaza ca, in pofida contextului dificil de pe piata de constructii, proiecte continua si perspectivele se mentin favorabile. Rubrica permanenta include date despre cele mai noi proiecte lansate de dezvoltatori, dar si stadiul unor mari proiecte publice din marile orase ale tarii. In continuare, revista prezinta un follow up al conferintei de presa organizate de Federatia Patronatelor Societatilor de Constructii (FPSC) la mijlocul lunii martie, in care s-a subliniat pericolul in care se afla companiile si proiectele de investitii, daca nu se intervine asupra ajustarii preturilor din domeniu. Materialul include opinii ale presedintelui FPSC - Cristian Romeo Erbasu, dar si ale vicepresedintilor Irinel Gheorghe, Sorin Greu, Alexandru Rotaru, Irinel Tofan si Calin Bichir.
 
Opinii: Repozitionare a companiilor intr-un nou context provocator
Editia Martie-Aprilie 2022 include o serie de materiale de opinie si interviuri ale unor reprezentanti de marca ai sectorului de constructii: arhitecti, proiectanti, antreprenori, consultanti di dezvoltatori. In pofida contextului geopolitic dificil si a noii realitati in care trebuie sa-si desfasoare activitatea, managerii mizeaza pe rezilienta dobandita in perioada pandemiei, si mentin un ton general optimist.
Interviurile editiei:
• Arh. George Cristescu, fondator DECO Architects: Noua generatie de cladiri de birouri, in era post-Covid
• Cristian Romeo Erbasu: Pilonii fundamentali - resursa umana si beneficiarii
• Arh. Serban Tiganas: Anul 2022 incepe incert - se poate intampla orice
• Laurentiu Afrasine: Akcent Development va construi 2.100 de locuinte noi in urmatorii 3 ani
• Concept Structure depaseste 1,5 milioane mp de structuri proiectate
• Silvia Dulgheru si Panagiotis Methenitis: HILL International mizeaza pe crestere in domeniul consultantei
• Bogdan Petrescu, TBL Grup: Inflatia este tranzitorie si se va remedia odata cu startul PNRR
• Daniel Vasile, DAIKIN: Monitorizare la distanta si mentenanta predictiva
• Sebastian Metz, AHK: Germania ramane cel mai important partener comercial al Romaniei
• Kazunari Yoshizaki, MAKITA: Dublare a cifrei de afaceri intr-o conjunctura economica atipica
• Dr. Ing. Constantin Alexandrescu, EPTISA: Estimam evolutia businessului in 2022, la peste 10 milioane euro
• Ing. Marius Soflete: Cererea de proiecte de case pasive a crescut cu 400%
• Ing. Horia Mihnea: CROSS Structural Design are contractate proiecte de peste 500.000 mp
• Daniel Sologon: CEMACON investeste 12 milioane euro in majorarea productiei locale
• Tatian Diaconu: NHOOD construieste 2.300 locuinte in Brasov si incepe dezvoltarea la Resita
• Arh. Adrian Cristescu: WGA si-a propus o crestere de 4 ori a cifrei de afaceri, in acest an
• Arh. Cristian Stroe: Proiect Consulting, in echipa pentru realizarea DTAC si PT ale SRU Iasi
• Stelian Pop, VIACON: „Construim conexiuni si suntem pasionati de asta!”
• Arh. Vlad Gaivoronschi: Din pacate, vom exersa "Arhitectura de urgenta"
• Cristian Gabriel Pavel, ALFA Software: Mizam pe o noua majorare de 10% a businessului, in 2022
• Benian Gheorghe Bala, TCS: Perspective foarte bune, pe baza numarului mare de proiecte
• Andrei Stancu, ADD Global: Oportunitati de crestere datorate noilor programe de investitii
• Florin-Gelu Goruneanu, IRIMAT CONS: Optimism moderat privind evolutia activitatii, in acest an
• Vlad Chiotan, Quadrante Viaponte: Documentatii pentru proiecte majore de infrastructura
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGALLBIMTotalEnergiesSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
theda mar
BogArt
EDIT-Structural
Ubitech
ELECTROGRUP
Acvatot 2019
SSAB
leviatan
strabag nivel 1
noark
DRS
CDS
quadratum
ness project
viarom
rigips
MAKITA
SIGM
concelex
Arduro
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<