Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - ANALIZA - Analiza activitatii firmelor din TOP 500 producatori de tamplarie pe anul 2020

Analiza activitatii firmelor din TOP 500 producatori de tamplarie pe anul 2020
Analiza activitatii firmelor din TOP 500 producatori de tamplarie pe anul 2020
PDF, 7 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE & FATADE CORTINA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 04 dec 2020
Sumar: click aici
Fabricantii din TOP 500 controleaza 90% din piata locala de tamplarie
Cele mai recente date, extrase din lista cu 977 de producatori de ferestre si usi, 49 de firme implicate in montaj si 92 de fabricanti de vitraje (actualizata recent de departamentul specializat al revistei Fereastra), au permis, inca o data, chiar si in actualele conditii de criza sanitara, efectuarea unei analize pe plan national si regional a mai multor parametri, legati de dinamica incasarilor totale, evolutia numarului de angajati si alte aspecte specifice. Totusi, intrucat o serie de date statistice au devenit incerte, analiza amanuntita a informatiilor, la fel ca in anii trecuti, nu mai poate fi efectuata, astfel incat, deocamdata, s-a luat decizia prezentarii succinte a acestora, in cadrul articolului de fata, dupa care pe termen mediu, pe fondul cuantificarii precise a efectelor pandemiei aflate in plina evolutie asupra pietei, sa se analizeze in ce masura impactul acesteia a avut repercusiuni la nivelul celor mai importante firme din bransa si daca datele anuale mai pot fi sau nu comparate. Totusi, trebuie spus ca si informatiile din prezent pot reflecta cu un grad acceptabil de acuratete situatia actuala si perspectivele intregii piete autohtone de profil, constituind un punct de pornire pentru eventualele analize din perioada post-pandemica. Astfel, cercetarea datelor referitoare la firmele implicate in productia si montajul de ferestre, usi si/sau fatade cortina atesta faptul ca, dupa finalizarea perioadei de maxima intensitate a recesiunii, in anii 2016-2019, noul context al pietei a influentat major activitatea acestora.
In randul celor circa 1.000 de firme producatoare de ferestre si de geam termoizolant, cu date valide, ce au fost luate in considerare ca un procent de 100%, primele zece societati detin 26% din piata, realizand o cifra medie de afaceri (pentru intervalul mentionat anterior) ce totalizeaza 233 milioane de euro. De asemenea, daca acest clasament se extinde la cei mai importanti 25 de fabricanti, acestia au raportat 352 milioane de euro, reprezentand 39% din totalul realizat de cele 1.100 de firme, adica 912 milioane de euro. Acest ultim prag valoric mediu reprezinta, de altfel, dimensiunea pietei de profil din ultimii trei ani si, dupa cum se poate observa, se apropie de cuantumul evaluat la un miliard de euro, din 2008. Totodata, primii 50 de fabricanti de tamplarie, cu incasari medii de 454 milioane de euro, controleaza 50% din piata, iar cota ce devine majoritara (62%) revine principalelor 100 de societati analizate, cu livrari ce au avut o valoare medie de 564 milioane de euro. In fine, dar nu in ultimul rand, agentii economici selectati pentru TOP 500 s-au evidentiat prin vanzari medii de 821 milioane de euro (90% din total), astfel incat se poate considera ca acestia sunt reprezentativi pentru intreaga bransa.
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice si analize actualizate si clasamentul TOP 500 producatori de tamplarie si geam termoizolant. Informatiile complete vor fi disponibile in format electronic, cu tabele si date actualizate privind companiile incluse, structurate pe domenii de activitate, cifra de afaceri din intervalul 2008-2019 (in lei si euro) etc.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei producatorilor de tamplarie termoizolanta va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2021.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
MAKITA
theda mar
rigips
CDS
Ubitech
concelex
EDIT-Structural
siniat
quadratum
strabag nivel 1
noark
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
viarom
leviatan
ness project
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander