Agenda Constructiilor
Duminica, 10 Decembrie 2023
Liebher
Home - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza importurilor de lacuri si vopsele in anul 2009

Analiza importurilor de lacuri si vopsele in anul 2009
Analiza importurilor de lacuri si vopsele in anul 2009
PDF, 2 pagini A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: LACURI SI VOPSELE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 09 apr 2010
Sumar: click aici
Scadere usoara a importului de lacuri si vopsele
Daca informatiile statistice disponibile pentru anul 2008 releva faptul ca importurile de lacuri si vopsele pe baza de polimeri in mediu apos s-au situat la… milioane de euro (reprezentand… de tone), la nivelul lui 2009 Institutul National de Statistica a anuntat un nivel valoric de… milioane de euro (adica… tone). Scaderea usoara a importurilor pentru sortimentul respectiv (-10%) se poate datora, in mare parte, declinului moderat al segmentului de piata in ansamblu, cresterii competitivitatii produselor din strainatate (fata de cele fabricate in tara), precum si majorarii numarului de proiecte de renovare a imobilelor. In ceea ce priveste importul de lacuri si vopsele pe baza de polimeri sintetici, datele statistice valabile pentru 2009 indica livrarea a… tone de produse (cu o valoare declarata de… milioane de euro), in timp ce in 2008 s-au consemnat… tone (respectiv… milioane de euro). Si la aceasta categorie s-a constatat o depreciere moderata a importului (-10,26%), insa - analizand structura vanzarilor - se poate observa ca lacurile si vopselele pe baza de… au ocupat, anul trecut, prima pozitie in structura livrarilor totale. De exemplu, daca in 2008 produsele pe baza de… au detinut ponderea (cu 50% din importuri), iar cele… aveau o cota de 48% (diferenta reprezentand alte categorii), in 2009 vopselele pe baza de… au fost importate in proportie de 61%, in timp ce sistemele de finisare pe baza de… au scazut la 38%.
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de lacuri si vopsele (in anul 2009) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei anuale din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare/importatoare de lacuri si vopsele. Totodata, se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de materiale pentru finisare, in general. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in tabelul intitulat "Importuri de lacuri si vopsele 2007-2010" constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei de profil, care se confrunta cu efectele recesiunii. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor/exporturilor de lacuri si vopsele va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-78) si analizele statistice la importurile de lacuri si vopsele, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
leviatan
grundfos
theda mar
leviatan
FRONTALE
noark
Ubitech
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
MAKITA
viarom
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
rigips
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
BA 2023
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu