Agenda Constructiilor
Luni, 11 Decembrie 2023
Liebher
Home - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza importurilor de masini de gaurit in anul 2009

Analiza importurilor de masini de gaurit in anul 2009
Analiza importurilor de masini de gaurit in anul 2009
PDF, 6 pagini A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: SCULE ELECTRICE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 09 apr 2010
Sumar: click aici
Majorare de 10,8% a importului de masini de gaurit in 2010
Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), la nivelul anului 2008 valoarea
importurilor de masini de gaurit destinate executiei de operatiuni specifice a insumat… milioane de euro (reprezentand circa 46,31% din importurile totale de scule electrice), iar in 2009 s-a consemnat un nivel valoric de… milioane de euro (corespunzator unei ponderi de 44,1%). Astfel, scaderea anuala a importurilor a fost de 58,1%, mult mai accentuata in comparatie cu declinul altor segmente ale pietei de constructii. In trimestrul al patrulea din 2009, valoarea importurilor de masini de gaurit a insumat… milioane de euro (fiind in regres cu 23,5% fata de cele… milioane de euro consemnate in perioada similara a anului anterior), ceea ce denota o accentuare a trendului descendent. Practic, in contextul crizei economico-financiare, dublate de perpetuarea situatiei critice pe piata constructiilor, analistii considera ca si in trimestrul I din 2010 declinul importurilor la aceasta categorie de produse a continuat. Referitor la structura, Germania si China se situeaza in topul surselor de provenienta, cota furnizorilor germani fiind de 28% din total (in scadere fata de 42% in 2008), in timp ce gradul de utilizare a sortimentelor chinezesti pe piata autohtona continua sa fie semnificativ (26% din importuri, in raport cu 28% in 2008). Pozitia a treia din top este detinuta de exportatorii din Belgia (cu 8%, fata de 12% in anul anterior), urmand firmele din Austria, Marea Britanie - UK si Ungaria (cu 7%, respectiv 4%, in cazul ultimelor doua tari).
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de masini de gaurit (in anul 2009) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei anuale din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare/importatoare de masini de gaurit, precum si la pretul acestor echipamente. Totodata, se descrie situatia importurilor din intervalul anilor 2005-2009, fiind analizate si aspecte referitoare la livrarile de scule electrice, in general. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in tabelul intitulat "Importuri de masini de gaurit 2007-2010" constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei de scule electrice, care se confrunta cu efectele recesiunii. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor/exporturilor de masini de gaurit va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-78) si analizele statistice la importurile de scule electrice, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
grundfos
CDS
Acvatot 2019
BALTIC
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
viarom
Ubitech
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
noark
FRONTALE
rigips
theda mar
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
BA 2023
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu