Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Mai 2024
STIHL
Home - Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare - 12 luni 2010

Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare - 12 luni 2010
Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare - 12 luni 2010
PDF, 6 pag A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: PLACI CERAMICE & ADEZIVI
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 04 mai 2011
Sumar: click aici
PLACI CERAMICE SI OBIECTE SANITARE: Trend ascendent al importului, estimat pentru 2011
Din punct de vedere al importului de faianta, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), anul 2010 a insemnat o perioada de reluare a ascensiunii pentru firmele implicate in operatiuni comerciale cu aceasta categorie de placi ceramice. Astfel, in intervalul analizat s-a consemnat un nivel valoric de… milioane de euro (corespunzator unei cantitati de… tone sau… milioane mp). In perioada ianuarie-decembrie 2009, placile de faianta provenite din strainatate au insumat… milioane de euro (circa… tone si… milioane mp), iar in acest sens rezulta o crestere de 11,94%. La nivelul trimestrului al patrulea din 2010, valoarea importurilor de faianta s-a situat la… milioane de euro, ceea ce a insemnat o scadere de aproape 24,6% fata de cele… milioane de euro din acelasi interval al anului trecut. In acest sens, rezulta o modificare a celei mai propice perioade pentru importatori, ceea ce se observa analizand situatia trimestriala a importurilor de faianta. Practic, in trimestrul al treilea din 2010 s-a inregistrat o valoare apropiata celei din intervalul lunilor ianuarie-iunie 2010 (ceea ce inseamna ca, in acel moment, sporirea importurilor a fost influentata de cerintele punctuale de finisare a multor imobile). Noile informatii statistice indica faptul ca, in pofida crizei economico-financiare, a aparut – si se consolideaza in continuare – un prag-suport puternic, ce defineste viitoarea ascensiune a livrarilor. Practic, nivelul importurilor este superior dinamicii specifice anului trecut, declansandu-se cel putin un proces de recuperare a pierderilor. Tinand cont de influenta factorilor macroeconomici asupra pietei, inclusiv in ceea ce priveste posibila finalizare a recesiunii, departamentul de analiza al revistei Agenda Constructiilor preconizeaza ca in 2011 va avea loc o inca o crestere a volumului importurilor.
 
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de placi ceramice si obiecte sanitare (in anul 2010) include informatii de actualitate in vederea conturarii precise a evolutiei anuale din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante (actualizate cu noi coduri de import) cu privire la principalele tari exportatoare de gresie, faianta si obiecte sanitare, dar se analizeaza si aspecte generale referitoare la livrarile de materiale destinate placarii incintelor cu destinatii speciale. Structura importurilor si valoarea acestora, precum si informatiile inglobate in tabelele intitulate "Importuri de faianta 2008-2011", "Importuri de gresie 2008-2011", respectiv "Importuri de obiecte sanitare 2008-2011" constituie elemente notabile pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de profil, dupa atenuarea efectelor recesiunii. De asemenea, este disponibila o analiza a datelor referitoare la exportul de gresie, faianta si obiecte sanitare, acest domeniu de activitate fiind evaluat in functie de comenzile efectuate de principalii parteneri externi, valoarea/cantitatea materialelor livrate in strainatate etc. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor (ce include si noile diagrame referitoare la valoarea anuala/trimestriala a importurilor/exporturilor de gresie, faianta si obiecte sanitare, indicand niveluri diferite ale acestora pentru anii 2002-2010, inclusiv estimari la nivelul lui 2011), se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de gresie, faianta si obiecte sanitare va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-83) si analizele statistice la importurile de materiale pentru placare interioara, disponibile trimestrial.
 
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
EDIT-Structural
concelex
leviatan
CDS
theda mar
noark
quadratum
viarom
Ubitech
siniat
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
MAKITA
ness project
rigips
konsent
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander