Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare - 9 luni 2011

Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare - 9 luni 2011
Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare - 9 luni 2011
PDF, 6 pag A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: PLACI CERAMICE & ADEZIVI
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 10 ian 2012
Sumar: click aici
PLACI CERAMICE SI OBIECTE SANITARE: Consolidare a ascensiunii importului in ianuarie-septembrie 2011
Din punct de vedere al importului de faianta, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), primele noua luni din 2011 au insemnat o perioada de consolidare a ascensiunii pentru firmele implicate in operatiuni comerciale cu aceasta categorie de placi ceramice. Astfel, intre lunile ianuarie si septembrie s-a consemnat un nivel valoric de… milioane de euro (corespunzator unei cantitati de… tone sau… milioane mp). In perioada similara din 2010, placile de faianta provenite din strainatate au insumat… milioane de euro (circa… tone si… milioane mp), iar in acest sens rezulta o crestere de 6,91%. Totodata, pentru intervalul analizat, datele certificate de expertii INS arata faptul ca valoarea importurilor de gresie a fost de… milioane de euro (ceea ce inseamna ca piata a asimilat aproximativ… tone, respectiv… milioane mp), in timp ce la nivelul primelor 9 luni din 2010 se consemnau importuri de… milioane de euro (… tone si… milioane mp). Astfel, se remarca o usoara sporire a livrarilor de gresie provenita de peste hotare (+0,93%), pentru ultimul trimestru al anului 2011 fiind estimata o accelerare a acestei tendinte. De altfel, chiar daca in cazul celui de-al treilea trimestru s-a observat o usoara scadere (-4,14%), previziunea se bazeaza pe faptul ca tot mai multe proiecte importante ce vizeaza edificarea imobilelor rezidentiale vor fi deblocate, dupa cum arata si datele reajustate ale INS. Totodata, chiar si in cazul unitatilor locative unifamiliale de mici dimensiuni, s-a ajuns obligatoriu, in trimestrul al patrulea, in etapa amenajarii incintelor cu materiale ceramice, numeroase obiective avand stabilit ca termen de finalizare luna decembrie 2011. Potrivit datelor puse la dispozitie de specialistii INS, in primele noua luni ale acestui an importurile de obiecte sanitare (chiuvete, lavoare, suporti de lavoare, cazi de baie, bideuri etc.), inscrise sub codul vamal 6910, au inregistrat un trend ascendent, inversand tendinta specifica anului trecut. Astfel, valoarea acestora a insumat… milioane de euro (respectiv… tone), in crestere cu 16,55% fata de cele… milioane de euro (… tone) consemnate la finele trimestrului al treilea din 2010. Practic, nivelul respectiv denota cea mai puternica ascensiune – atat din punct de vedere valoric, cat si cantitativ – dintre toate segmentele analizate ale pietei de placi ceramice si obiecte sanitare.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de placi ceramice si obiecte sanitare (in primele noua luni ale anului 2011) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de placi ceramice si obiecte sanitare, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de faianta, gresie respectiv de chiuvete, lavoare, cazi de baie etc., in particular. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in diagrame constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de placi ceramice si obiecte sanitare, dupa finalizarea perioadei de recesiune. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-87) si analizele statistice la importurile de placi ceramice si obiecte sanitare, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
ness project
Acvatot 2019
viarom
leviatan
MAKITA
concelex
rigips
FRONTALE
Ubitech
CDS
quadratum
noark
theda mar
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander