Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
Home - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare in semestrul I 2010

Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare in semestrul I 2010
Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare in semestrul I 2010
PDF, 4 pag A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: PLACI CERAMICE & ADEZIVI
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 01 oct 2010
Sumar: click aici
PLACI CERAMICE SI OBIECTE SANITARE: Trend ascendent al importului in primele 6 luni din 2010
Din punct de vedere al importului de faianta, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), primul semestru din 2010 a insemnat o perioada de reluare a ascensiunii pentru firmele implicate in operatiuni comerciale cu aceasta categorie de placi ceramice. Astfel, intre lunile ianuarie si iunie a.c. s-a consemnat un nivel valoric de… milioane de euro (corespunzator unei cantitati de… tone sau… mp). In perioada similara din 2009, placile de faianta provenite din strainatate au insumat… milioane de euro (circa… tone si… mp), iar in acest sens rezulta o crestere de 16,08%. La nivelul trimestrului al doilea din 2010 valoarea importurilor de faianta a insumat… milioane de euro (reprezentand circa… tone, respectiv… mp), ceea ce a insemnat o majorare substantiala (de aproape 33%) fata de cele… milioane de euro,… tone si… mp din acelasi interval al anului trecut. De altfel, analizand situatia generala a importurilor de faianta, se observa ca in trimestrul al doilea s-a inregistrat aceeasi valoare ca in perioada lunilor iulie-septembrie 2009 (in acel moment sporirea fiind influentata, cel mai probabil, de factorul sezonier). Noile informatii statistice indica faptul ca, in pofida crizei economico-financiare, s-a creat un prag-suport puternic, ce poate defini viitoarea ascensiune a livrarilor. Practic, nivelul importurilor din intervalul analizat este superior dinamicii specifice anului trecut, declansandu-se cel putin un proces de recuperare a pierderilor. Tinand cont de influenta factorilor macroeconomici asupra pietei, cu toate ca se asteapta o modificare a comportamentului de consum (dupa implementarea masurilor guvernamentale de austeritate), departamentul de analiza al revistei Agenda Constructiilor preconizeaza ca in al doilea semestru al anului in curs va avea loc o inca o crestere a volumului importurilor. Referitor la structura, in intervalul analizat aceasta s-a schimbat considerabil, iar preferintele consumatorilor indica faptul ca - si in continuare - se achizitioneaza preponderent produse din categoria celor cu un cost mediu sau scazut.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de placi ceramice si obiecte sanitare (in primul semestru din 2010) include informatii de actualitate in vederea conturarii precise a evolutiei anuale din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de gresie, faianta si obiecte sanitare, dar se analizeaza si aspecte generale referitoare la livrarile de materiale destinate placarii incintelor cu destinatii speciale. Structura importurilor si valoarea acestora, precum si informatiile inglobate in tabelele intitulate "Importuri de faianta 2007-2010", "Importuri de gresie 2007-2010", respectiv "Importuri de obiecte sanitare 2007-2010" constituie elemente notabile pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de profil, care se confrunta cu efectele recesiunii. De asemenea, este disponibila o analiza a datelor referitoare la exportul de gresie, faianta si obiecte sanitare, acest domeniu de activitate fiind evaluat in functie de comenzile efectuate de principalii parteneri externi, valoarea/cantitatea materialelor livrate in strainatate etc. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor (ce include si noile diagramele referitoare la dinamica trimestriala a importurilor de gresie, faianta si obiecte sanitare, indicand modul in care piata a fost marcata de efectele crizei economice) se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de gresie, faianta si obiecte sanitare va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-80) si analizele statistice la importurile de materiale pentru placare interioara, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
quadratum
noark
theda mar
strabag nivel 1
rigips
CONCEPT STRUCTURE
concelex
EDIT-Structural
ness project
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CDS
Acvatot 2019
siniat
leviatan
konsent
MAKITA
viarom

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander