Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Mai 2024
STIHL
Home - Analiza importurilor de scule electrice 2011-2012

Analiza importurilor de scule electrice 2011-2012
Analiza importurilor de scule electrice 2011-2012
PDF, 9 pag A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: SCULE ELECTRICE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 06 apr 2012
Sumar: click aici
SCULE ELECTRICE: Diminuare de 2% a importului, urmata de o crestere previzionata la 6%
Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), numarul uneltelor electrice importate in trimestrul al patrulea din 2011 a depasit nivelul de… unitati (respectiv… tone), ceea ce corespunde sumei de… milioane de euro. Astfel, valoarea importurilor s-a diminuat cu 10,72% fata de perioada similara a anului 2010, cand s-au consemnat… milioane de euro (aferente celor… unitati sau… tone), influentand major rezultatele anuale. Totusi, in ianuarie-decembrie 2011, s-au importat… de bucati (circa… tone), in valoare de… milioane de euro, ceea ce reprezinta o scadere de 2,34% in comparatie cu 2010, cand s-au inregistrat... Acest nivel reflecta practic situatia economica generala, caracterizata de incertitudine. Pretul mediu al uneltelor electrice s-a majorat anul trecut cu 17,88% (de la… euro/unitate in 2010 la… euro/unitate in 2011), contrabalansand diminuarea de 22,85% constatata in al doilea an de recesiune si limitand vanzarile specifice, pe fondul mentinerii unui nivel relativ redus al consumului intern. Totodata, in intervalul analizat, ponderea importurilor din tarile UE s-a stabilizat la 71% din total, iar livrarile directe de la producatorii asiatici s-au majorat usor, la o cota de circa 28%, fata de 27% in anul anterior, in detrimentul celor efectuate din alte tari europene (din afara spatiului comunitar). Structura importurilor de scule electrice in functie de zona geografica este aproape similara cu situatia specifica fiecareia dintre cele trei grupe de produse analizate (masini de gaurit, ferastraie electrice si masini de polizat/slefuit). Practic, Germania (cu o cota de 36% in intervalul ianuarie-decembrie 2011, fata de 29% in 2010), China (27%, comparativ cu 26%) si Austria (care se mentine la 10%), in detrimentul Belgiei (9%, cu doua puncte procentuale mai putin raportat la precedentele 12 luni), reprezinta principalele tari importatoare de unelte electrice, indiferent de grupa de incadrare a acestora. Marcile germane continua sa fie apreciate pozitiv de beneficiarii din Romania (trend ce s-ar putea consolida pe termen scurt si mediu), importatorii din aceasta tara reusind sa se mentina din 2007 pana in prezent pe prima pozitie in clasamentul surselor de provenienta. Cota furnizorilor germani este, insa, periclitata de sporirea vanzarilor de unelte originare din China.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de scule electrice (in anul 2011) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de scule electrice, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de masini de gaurit, ferastraie electrice, respectiv echipamente de polizat/slefuit, in particular. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in diagrame constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de unelte electrice, dupa finalizarea perioadei de recesiune. Totodata, sunt disponibile si diagrame/comentarii referitoare la evolutia pretului mediu de import atat in general, cat si pentru fiecare categorie in parte. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de scule electrice va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-89) si analizele statistice la importurile de scule electrice, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
SISECAMhiltiALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
MAKITA
viarom
konsent
CDS
strabag nivel 1
concelex
leviatan
ness project
EDIT-Structural
noark
Ubitech
siniat
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
theda mar
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander