PDF, 25 pag A4
Pret: 98 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:
Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
|
Domeniul:
SCULE ELECTRICE
|
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
|
Data actualizare: 04 iul 2013 |
Sumar: click aici
SCULE ELECTRICE: Reducere trimestriala a valorii importului
In contextul economic actual, caracterizat prin incertitudine, o reluare a trendului descendent pe acest segment de piata nu este surprinzatoare, iar in primul trimestru din acest an s-au remarcat inclusiv modificari ale pretului produselor din import, ceea ce inseamna ca in ultimul timp a avut loc o schimbare a strategiei principalilor furnizori de scule electrice. Tendinta respectiva a cauzat, insa, o limitare a vanzarilor specifice, ca urmare a mentinerii unui nivel relativ redus al consumului intern in perioada ianuarie-martie a.c. Cu toate acestea, pentru intregul an o continuare a tendintei de scadere este improbabila, astfel incat departamentul de analiza al redactiei Agenda Constructiilor a elaborat noi estimari ce indica o majorare usoara a importului de scule electrice, determinand si depasirea unui anumit prag psihologic cantitativ. Prognoza ramane totusi rezervata, deoarece strategiile manageriale, deciziile de ajustare a pretului si alte hotarari luate de marii fabricanti din domeniu nu pot fi anticipate. Toti acesti factori hotaratori al vanzarilor din bransa - care constituie deocamdata elemente dificil de preconizat - se coroboreaza cu dinamica exporturilor, ceea ce imprima un grad sporit de impredictibilitate in ceea ce priveste acest din urma indicator. Comentariile pe care se bazeaza analiza importurilor de masini de gaurit, ferastraie electrice si masini de polizat/slefuit sunt insotite de 51 diagrame relevante, cu privire la structura pietelor de import/export, la valoarea operatiunilor comerciale specifice si la pretul mediu, ce prezinta:
Situatia comparativa dintre uneltele exportate si cele importate (in mii unitati, tone si milioane euro)
Totalul importurilor pe zone geografice
Importuri masini de gaurit pe zone geografice
Importuri ferastraie pe zone geografice
Importuri masini de polizat/slefuit pe zone geografice
Structura exporturilor pe zone geografice
Exporturi masini de gaurit pe zone geografice
Exporturi ferastraie pe zone geografice
Exporturi masini de polizat/slefuit pe zone geografice
Valoarea importurilor de scule electrice
Structura importurilor de unelte (2005 - T1 2013)
Structura importurilor pe grupe de produse
Structura importurilor de masini de gaurit (T1 2012 - T1 2013)
Structura importurilor de ferastraie (T1 2012 - T1 2013)
Structura importurilor de masini de polizat/slefuit (T1 2012 - T1 2013)
Evolutia pretului mediu la uneltele importate (euro/unitate)
Pretul masinilor de gaurit importate (euro/unitate)
Pretul ferastraielor importate (euro/unitate)
Pretul masinilor de polizat/slefuit importate (euro/unitate)
Structura exporturilor de unelte (T1 2005 - T1 2013)
Structura exporturilor pe grupe de produse
Structura exporturilor de masini de gaurit (T1 2012 - T1 2013)
Structura exporturilor de ferastraie (T1 2012 - T1 2013)
Structura exporturilor de masini de polizat/slefuit (T1 2012 - T1 2013)
Structura trimestriala a importurilor pe grupe de produse (T1 2005 - T1 2013)
Importuri de scule electrice pe categorii de produse (2005 - 2013e)
Exporturi de scule electrice pe categorii de produse (2005 - 2013e)
|
Varianta demonstrativa: click aici! |
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de scule electrice (in primele trei luni ale anului 2013) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de scule electrice, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de masini de gaurit, ferastraie si masini de polizat, in particular. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in cele 51 de diagrame constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de unelte electrice, in contextul economic actual. La fel ca in editiile precedente ale publicatiei Info-Scule Electrice, cea actuala include o serie de diagrame suplimentare in cadrul carora se analizeaza evolutia pretului mediu de import, luand in considerare anumiti indicatori de referinta. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor. |
Informatii suplimentare: Urmatoarea analiza statistica a importurilor de scule electrice va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-98) si analizele statistice la importurile de unelte electrice, disponibile trimestrial.
|
|