Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Decembrie 2023
Liebher
Home - TAMPLARIE & FATADE - Analiza importurilor de sisteme de feronerie in primul semestru 2010

Analiza importurilor de sisteme de feronerie in primul semestru 2010
Analiza importurilor de sisteme de feronerie in primul semestru 2010
PDF, 4 pagini, A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 21 sep 2010
Sumar: click aici
Continua diminuarea pretului mediu de import in cazul feroneriei
Potrivit datelor puse la dispozitie de specialistii Institutului National de Statistica (INS), in primele sase luni ale anului trecut importurile de sisteme de feronerie au inregistrat un trend descendent, valoarea acestora insumand… milioane de euro (respectiv… tone), in scadere cu 53,38% fata de cele… milioane de euro (… tone) consemnate in semestrul I din 2008. Informatiile statistice aferente intervalului ianuarie-iunie a.c. indica faptul ca elementele de feronerie provenite de peste hotare au insumat… milioane de euro (… de tone), ceea ce arata ca situatia se redreseaza in comparatie cu 2009 (+7,97%), iar procesul de recuperare a pierderilor, desi inca fragil, a devenit vizibil. De asemenea, s-a confirmat diminuarea puternica a pretului mediu declarat la punctele vamale, de la… euro/tona in primele sase luni din 2009 la… euro/tona in perioada similara a acestui an. Topul importatorilor nu a inregistrat schimbari semnificative, deoarece firmele din Germania continua sa fie lideri (la fel ca in primul semestru din 2009), contribuind la livrarile totale cu o cota de 33%. Locul secund este ocupat de companiile din Turcia (cu 26%), iar pe pozitia a treia, cu 24% din importuri, se situeaza furnizorii din Ungaria. Pana la finele anului, importatorii de pe piata maghiara ar putea sa devanseze societatile din Turcia, mai ales ca urmare a continuarii trendului de scadere a pretului de livrare. In schimb, se consolideaza nivelul utilizarii feroneriei provenite din alte tari europene, precum Italia (7%), in timp ce firmele din Austria (6%) si Franta (4%) au cote care nu vor contribui semnificativ la livrarile anuale.
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de sisteme de feronerie (in primul trimestru din 2010) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei anuale din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de elemente din feronerie pentru executia de tamplarie, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de materiale destinate fabricarii ferestrelor, in general. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in tabelele intitulate "Importuri de feronerie 2007-2010", respectiv "Total importuri sisteme 2007-2010" constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de tamplarie, care se confrunta cu efectele recesiunii. Este cunoscut faptul ca dinamica pietei de feronerie contribuie decisiv la formarea unei imagini de ansamblu a pietei de ferestre, iar pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Fereastra (ce include, ca noutate, diagramele referitoare la dinamica trimestriala a importurilor de sisteme/sticla arhitecturala, precum si la cea din precedentele 12 luni) se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor. 
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de sisteme de feronerie va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Fereastra (nr. 1-80) si analizele statistice la importurile de materiale pentru tamplarie, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMhiltiVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
Ubitech
leviatan
CDS
strabag nivel 1
rigips
noark
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
Acvatot 2019
theda mar
grundfos
viarom
BALTIC
leviatan
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
BA 2023
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu