Agenda Constructiilor
Duminica, 10 Decembrie 2023
Liebher
Home - TAMPLARIE & FATADE - Analiza importurilor de sisteme din PVC in anul 2009

Analiza importurilor de sisteme din PVC in anul 2009
Analiza importurilor de sisteme din PVC in anul 2009
PDF, 1 pagina A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 08 apr 2010
Sumar: click aici
Posibila revigorare de 9,4% a importurilor in 2010
Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), daca la nivelul lui 2008 valoarea importurilor de sisteme din PVC destinate executiei de tamplarie termoizolanta a insumat… milioane de euro (reprezentand circa… tone), in anul 2009 s-a consemnat un nivel valoric de… milioane de euro (corespunzator unei cantitati de… tone). Astfel, rezulta faptul ca, in perioada analizata, scaderea a fost de 44,56%. In trimestrul al patrulea din 2009, profilele din PVC provenite din strainatate si comercializate pe piata autohtona au insumat… milioane de euro, in scadere fata de cele… milioane de euro inregistrate in perioada similara din 2008 (-39,17%), ceea ce arata o temperare a trendului descendent. Practic, in contextul crizei economico-financiare, dublate de perpetuarea situatiei critice pe piata de profil, se asteapta ca in lunile ianuarie-martie 2010 sa continue declinul importurilor. Referitor la structura, Germania si Turcia se situeaza si in continuare in topul surselor de provenienta, cota furnizorilor germani fiind relativ stabila si ajungand la 40% din total. Gradul de utilizare a reperelor turcesti in Romania continua sa fie semnificativ (24% din importuri, fata de 26% in 2008), pozitia a treia din top fiind detinuta si consolidata de exportatorii din Polonia (cu 21%, fata de 19% in anul anterior). In mod similar primelor trei trimestre din 2009, urmeaza firmele din Bulgaria, Franta si Belgia (cu 8%, 4%, respectiv 3%). Pe baza noilor date statistice, departamentul de analiza al revistei Fereastra preconizeaza ca, in 2010, valoarea totala a livrarilor de profile PVC din strainatate ar putea consemna o stabilizare sau chiar o crestere, pana la cel mult… milioane de euro (+9,4%), respectiv aproape… tone.
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de sisteme din PVC (in anul 2009) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei anuale din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de sisteme din PVC pentru executia de tamplarie, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de materiale destinate fabricarii ferestrelor, in general. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in tabelele intitulate "Importuri de sisteme din PVC 2007-2010", respectiv "Total importuri sisteme 2007-2010" constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de tamplarie, care se confrunta cu efectele recesiunii. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Fereastra, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de sisteme din PVC va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Fereastra (nr. 1-78) si analizele statistice la importurile de materiale pentru tamplarie, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
FRONTALE
BALTIC
grundfos
Ubitech
leviatan
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CDS
rigips
Acvatot 2019
MAKITA
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
viarom
noark

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu