Agenda Constructiilor
Duminica, 10 Decembrie 2023
Liebher
Home - TAMPLARIE & FATADE - Analiza importurilor de sticla arhitecturala in primul semestru 2010

Analiza importurilor de sticla arhitecturala in primul semestru 2010
Analiza importurilor de sticla arhitecturala in primul semestru 2010
PDF, 4 pagini, A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 21 sep 2010
Sumar: click aici
Se constata o reluare a importului de sticla arhitecturala 
Potrivit datelor anuntate de Institutul National de Statistica (INS), trendul scaderii importurilor de sticla pentru aplicatii arhitecturale (care a fost confirmat inca din anul 2008) s-a atenuat, fiind semnalata si in acest caz o usoara tendinta de recuperare a pierderilor pe anumite segmente. Cu toate acestea, pentru primul semestru al anului in curs, livrarile de vitraje din strainatate au consemnat un nivel total de… milioane de euro (respectiv… milioane mp si… tone), in crestere cu 17,46% ca valoare fata de intervalul ianuarie-iunie 2009. Stabilizarea livrarilor (din punct de vedere cantitativ) semnalata in al doilea trimestru a.c. s-a datorat mai ales factorului sezonier specific, insa – la fel ca si in cazul importului altor materiale pentru tamplarie si fatade cortina – s-au pus bazele unui prag suport puternic, care ar putea semnala inceputul unei perioade de majorare a livrarilor. In cazul sticlei float, exista premisele unui pret competitiv al produselor din strainatate, care detin si in continuare ponderea in totalul importurilor (cu…% din total). La fel ca si in anul anterior, se observa ca nivelul comenzilor la sortimentele securizate, colorate sau mate este putin semnificativ si nu mai poate contribui la relansarea importurilor, cota acestora diminuandu-se continuu.
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de sticla arhitecturala (in primul semestru din 2010) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei anuale din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de sticla arhitecturala pentru executia de geam termoizolant/elemente transparente pentru fatade, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de materiale destinate fabricarii ferestrelor, in general. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in tabelele intitulate "Importuri de sticla arhitecturala 2007-2010", respectiv "Total importuri sisteme 2007-2010" constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de tamplarie, care se confrunta cu efectele recesiunii. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Fereastra (ce include, ca noutate, diagramele referitoare la dinamica trimestriala a importurilor de sisteme/sticla arhitecturala, precum si la cea din precedentele 12 luni) se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de sticla arhitecturala va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Fereastra (nr. 1-80) si analizele statistice la importurile de materiale pentru tamplarie, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
Ubitech
rigips
grundfos
leviatan
theda mar
noark
CDS
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC
viarom
Acvatot 2019
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu