Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - TAMPLARIE & FATADE - Analiza importurilor de sticla arhitecturala in primul trimestru al anului 2010

Analiza importurilor de sticla arhitecturala in primul trimestru al anului 2010
Analiza importurilor de sticla arhitecturala in primul trimestru al anului 2010
PDF, 2 pagini A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 18 iun 2010
Sumar: click aici
Stagnare a livrarilor din primul trimestru al anului 2010
Potrivit datelor anuntate de Institutul National de Statistica, scaderea importurilor de sticla pentru aplicatii arhitecturale (care a fost confirmata inca din anul 2008) constituie in prezent o realitate de necontestat. Cu toate acestea, pentru primul trimestru al anului in curs, livrarile de vitraje din strainatate au consemnat un nivel total de… milioane de euro (respectiv… milioane mp si… tone), in scadere cu 1,61% (fata de cele… milioane de euro,… milioane mp si… tone din intervalul ianuarie-martie 2009). Stabilizarea livrarilor constituie o tendinta normala in contextul economic actual, insa se datoreaza si factorului sezonier specific. Pentru sticla float, exista premisele unui pret competitiv in cazul produselor din strainatate, care detin si in continuare o cota de… Se observa ca nivelul comenzilor la sortimentele securizate, colorate sau mate nu mai poate contribui la relansarea importurilor, gradul de utilizare a acestora fiind de… Livrarile de sticla realizata pe plan intern (la fabrica Saint-Gobain din Calarasi) au constituit pana in prezent principalul motiv al scaderii masive a cantitatii de geam float (cu o grosime de 4 mm) provenit in mod traditional de peste hotare. Cu toate acestea, in primele trei luni din 2009 s-au importat… tone de sticla float, respectiv circa… metri patrati, in valoare de aproximativ… milioane de euro. Totodata, continua si tendinta de… a livrarilor de vitraje Low-E de 4 mm (la… tone, adica… metri patrati, cu o valoare declarata de… milioane de euro). Prin comparatie, importul de sticla float de 4 mm grosime a fost in perioada similara din 2009 de… tone (… metri patrati si… milioane de euro), iar la geamul Low-E de 4 mm s-au consemnat… tone (… metri patrati si aproape… milioane de euro).
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de sticla arhitecturala (in primul trimestru din 2010) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei anuale din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de sticla arhitecturala pentru executia de geam termoizolant/elemente transparente pentru fatade, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de materiale destinate fabricarii ferestrelor, in general. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in tabelele intitulate "Importuri de sticla arhitecturala 2007-2010", respectiv "Total importuri sisteme 2007-2010" constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de tamplarie, care se confrunta cu efectele recesiunii. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Fereastra (ce include, ca noutate, diagrama referitoare la dinamica trimestriala a importurilor de sisteme/sticla arhitecturala) se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de sticla arhitecturala va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Fereastra (nr. 1-78) si analizele statistice la importurile de materiale pentru tamplarie, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
EDIT-Structural
CDS
MAKITA
rigips
theda mar
concelex
quadratum
strabag nivel 1
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
ness project
konsent
noark
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
viarom
Ubitech
siniat

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander