Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Martie 2023
Abonare reviste
Home - ANALIZA - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza pietei constructiilor in anul 2020, post Covid-19

Completati si trimiteti solicitarea pentru primirea documentului cu plata prin OP
Document:
Analiza pietei constructiilor in anul 2020, post Covid-19

Date facturare
Denumire firma/Nume: *
CUI *
E-mail: *
Adresa: *
Telefon: *
* Toate campurile sunt obligatorii
Analiza pietei constructiilor in anul 2020, post Covid-19
Analiza pietei constructiilor in anul 2020, post Covid-19
PDF, 4 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: CONSTRUCTII & INSTALATII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 19 mai 2020
Sumar: click aici
In numai doua luni, criza generata de coronavirus si de masurile luate pentru limitarea raspandirii pandemiei au schimbat major modul in care se lucreaza in toate domeniile, inclusiv in sectorul de constructii, iar foarte multe dintre acestea se vor mentine si dupa incheierea crizei. Pe cele mai multe santiere, chiar daca nu au fost inchise in aceasta perioada, modul de lucru s-a modificat substantial pentru a se respecta regulile de siguranta, igiena si distantare sociala. In plus, mai mult de 50.000 de contracte de munca au fost incetate, intr-un sector care in urma cu nici doua luni era nevoit sa importe muncitori din Asia. De la reinnoirea regulilor de securitate la locul de munca, pana la termene mai lungi de livrare a proiectelor si modificari substantiale in organizarea fortei de munca, noul coronavirus a adus schimbari majore de perspectiva, in special pe marile santiere. Noua normalitate se defineste in aceasta perioada si in sectorul de constructii.
Avand in vedere noile realitati economice, piata constructiilor ar putea sa inregistreze o contractie de -1,9% in acest an comparativ cu 2019, ca productie realizata, in timp ce valoarea adaugata bruta a sectorului se va reduce cu -1,7%, arata cele mai noi date publicate de Comisia Nationala de Strategie si Prognoza (CNSP), in luna aprilie. Totodata, constructiile vor avea o pondere de 6,6% din PIB, iar contributia sectorului la cresterea reala a PIB in 2020 va fi negativa (-0,1%). Estimarile mai indica o scadere economica de 1,9%, singurul sector care nu va incheia anul cu rezultate negative fiind cel agricol (+0,2% ca productie si +0,3% ca valoare adaugata bruta). Potrivit CNSP, volumul lucrarilor de constructii va scadea, la randul sau, in acest an, cu -1,1%, cea mai semnificativa contractie fiind remarcata in cazul lucrarilor de reparatii capitale (-4,4%). Evolutii negative sunt prognozate, insa, si pentru lucrarile de constructii noi (-0,4%) si in cazul celor de intretinere si reparatii curente (-1,6%). Pe tipuri de constructii, sunt estimate scaderi la cladiri (-2,1%) si stagnare la inginerie civila / infrastructura. Prognoza indica o contractie mai accentuata in cazul cladirilor nerezidentiale (-2,7%), in timp ce piata rezidentiala va avea un declin de -1,2%. In ceea ce priveste preturile din constructii, CNSP estimeaza o majorare de +2,7% in 2020.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date privind evolutia sectorului de constructii in contextul pandemiei Covid-19, cu opiniile managerilor unora dintre cele mai mari companii de pe piata. Analiza este completata si de cuantificarea unor date de la Institutul National de Statistica, din surse guvernamentale, de la CNSP si altele, inclusiv privind piata muncii si definirea noii normalitati in sectorul de constructii in perioada de distantare sociala.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de constructii va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2021.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
TERAPLASTALLBIMman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
FRONTALE
leviatan
rigips
Acvatot 2019
theda mar
BALTIC
MAKITA
BMI_Icopal
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
hilti
CDS
leviatan
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023