Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Analiza pietei de centrale termice si panouri solare pe anul 2012

Analiza pietei de centrale termice si panouri solare pe anul 2012
Analiza pietei de centrale termice si panouri solare pe anul 2012
PDF, 6 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: ASCENSOARE & SCARI RULANTE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 27 apr 2012
Sumar: click aici
Tendinta crescatoare pe pietele de centrale termice si sisteme solare
Livrarile specifice pietei locale de centrale termice au inregistrat o usoara crestere anul trecut, pana la aproximativ 135.000 de unitati, nivelul fiind corespunzator unei valori de circa 80 milioane de euro. Evolutia optima a bransei a fost sustinuta, preponderent, de actiunile intreprinse la nivel national de autoritati privind eliminarea totala sau partiala a subventiilor la pretul gigacaloriei. In ceea ce priveste sectorul echipamentelor termotehnice in general, factorii politico-economici, precum si legislatia in domeniu au un impact decisiv asupra dinamicii acestuia, recesiunea prelungita si declinul sectorului constructiilor generand acutizarea competitiei, astfel incat companiile sunt nevoite sa-si repozitioneze produsele in functie de pret sau sa asigure beneficii suplimentare pentru clientii finali. In opinia managerilor societatilor furnizoare de centrale si echipamente termice, este dificil de realizat o previziune exacta privind situatia pietei in acest an. De asemenea, conform acestora, cea mai importanta decizie politico-economica ce a influentat major industria termotehnica este cea referitoare la programul initiat anul trecut de autoritati privind reducerea partiala sau totala a subventiilor si ajutoarelor sociale pentru caldura. Perspectivele sectorului de echipamente termotehnice pentru anul in curs sunt, in ansamblu, pozitive, cele mai sumbre estimari ale managerilor societatilor din domeniu previzionand cel mult o stagnare a vanzarilor la nivelul din 2011. Anul trecut, evolutia din domeniu a fost influentata, in principal, de criza economica, ale carei consecinte au continuat sa se resimta atat pe piata constructiilor si in sectorul imobiliar, cat si la nivelul consumatorilor finali. Efectele au fost reprezentate de acutizarea concurentei, disparitia unor societati intermediare din lantul de distributie, orientarea beneficiarilor spre segmentul centralelor mai ieftine sau, dimpotriva, informarea si alegerea mult mai atenta a echipamentelor preferate, tinandu-se cont atat de calitatea produselor, cat si de avantajele complementare oferite de furnizori. Toti acesti factori au determinat companiile din domeniu sa-si revizuiasca strategiile de vanzare atat in ceea ce priveste preturile de comercializare a produselor, cat si cele de distributie sau promovare a sistemelor. Un factor negativ care a influentat sectorul de echipamente termotehnice a fost reprezentat de scaderea puterii de cumparare a populatiei si de limitarile financiare privind achizitia produselor utilizate pe termen lung, din care fac parte si centralele termice, respectiv sistemele HVAC.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Ariston Thermo, Baxi, Robert Bosch Termotehnica, CDA & Camardu, Climatherm, IPV Instalatii, Promteh, Rehau – Instalatii Termice, Termofarc, Compania Energetica Oltenia, AS Solar, Duo Best Group, Daikin Industries, Gea Group, Johnson Controls, LG Electronics, Rettig Group, Warmup, Beghelli, Schott AG si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de centrale termice, panouri solare si echipamente HVAC va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2013.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
konsent
concelex
quadratum
noark
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
strabag nivel 1
leviatan
SSAB
CDS
siniat
theda mar
EDIT-Structural
viarom
Acvatot 2019
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
rigips
ness project
MAKITA
BogArt
SIGM

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander